Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Safiye

Jestem Arabką odpowiem na pytania

Polecane posty

Gość gościnny
gość 2017.09.21 Gościnny, Bóg cię kocha, nawet o tym nie wiesz. No jasne że Bóg mnie kocha, nie jakaś hydra trzy osobowa wisząca na ścianie tylko jeden Bóg ten o którym mowa w biblii nie w katechezach pisanych przez morderów i dewiantów. Czy nienawiść jest genezą mojej choroby ? Pewnie tak, moja nienawiść do zakłamanych organizacji politycznych zmieniających słowa Boga dla zdobycia władzy i kasy prowadząc parafian na rzeź rosła im więcej dowadywałem się o nich dowiadywałem. Mogę ją śmiało porównać do faszyzmu, a papieża do Hitlera.

Gość gość
Ja mam jedno- na ch'uj sie pchacie do Europy?

Gość gość
podwaliny pod faszyzm połozył katolicyzm i dla tegopopierał faszyzm a kk walczył z nazizmem i komunizmem bo to jest to samo lewica a raczej socjalizm obydwa narody maja w nazwie socjalizm

Gość gość
i dla tego hitl/er/o/wcy spostrzegli ze islam podobny jest do nazi/zmu i dla tego powstały dywizjony wa/ffen ss składające sie muzu/łm/anówa to byly elitarne jednostki oni dostawali najlepszy najnowoczesniejszy sprzet oni nie przysięgali państwo ale Hi/tler/o/wi ze będą go bronic do śmierci własnej https://www.youtube.com/watch?v=21F4Le8-1uM

Gość gość
allach jest najwiekszym kłamca i mozna stosowac kłamstwo Takijja pochodzi z Koranu (3:28) [„chyba że obawiacie się z ich strony jakiegoś niebezpieczeństwa”] w katolicyzmie tego nie ma i dla tego wiele szło na stracenie bo sie nie mogli wyprzec je/z/us/a a w islamie mozna wyprzec sie alaha czy mahometa różnica miedzy bogami https://gloria.tv/article/8vNe48LPCq322JvtXvJFtyXWy https://apologetyka.com/swiatopoglad/islam/ksiazki/inwazja/bog

Gość gość
a pozatym isla jest zlepkiem religi chrzescijanskiej zydowskij i inych Trzeba podkreślić, że w Koranie bardzo często jest mowa o nazarejczykach jako o przyjaciołach i przodkach muzułmanów, co m.in. wskazuje, że islam wywodzi się właśnie z tej sekty.przykłady z tradycji żydowskiej i chrześcijańskiej, które zostały przejęte przez islam? zakaz spożywania wieprzowiny, obmywanie się przed modlitwą, chusta, którą noszą muzułmanki, obrzezaniePost - wielka tradycja chrześcijańska rozpoczynająca się posypaniem głów popiołem poprzedza wielkie święto Zmartwychwstania Pańskiego. To nie przypadek, że post w islamie nazywa się ramadan – co po arabsku znaczy "popiół" - i kończy się wielkim świętowaniem! Również różaniec muzułmański jest zadziwiająco podobny do różańca chrześcijańskiego używanego do dzisiaj przez mnichów tradycji orientalnej. Oczywiście nie ma na nim krzyżyka i modlitwy są różne, ale ich liczba 99 wywodzi się ze wschodniej tradycji chrześcijańskiej. Również pięć filarów islamu: 1) wyznanie wiary (el shahada), 2) rytualna modlitwa pięć razy dziennie po dwie minuty (el salat), 3) jałmużna (el zakat), 4) post (el ramadan) i 5) pielgrzymka (el hajj), są wielkimi tradycjami judeo-chrześcijańskimi.

Gość gość
Islam to dżihad . Nie można mówić, że są muzułmanie, którzy popierają dżihad i muzułmanie, którzy za nim nie są. Islam to dżihad. Islam to święta wojna. Islam przeciwstawia się wszystkim, którzy go nie wyznają, a w szczególności chrześcijanom wierzącym w Boga Trójjedynego! Każdy Muzułmanin Wierzy w te Rzeczy... - Będzie się działo https://www.youtube.com/watch?v=8tnTtLcm91M Mark A. Gabriel, który studiował historię i kulturę muzułmańską na Al-Azhar, zadał kiedyś pytanie swojemu wykładowcy, szejkowi Omarowi Abd Ar-Rahmanowi, organizatorowi zamachu bombowego na World Trade Center w 1993 roku: Dlaczego uczy nas Pan cały czas o dżihadzie? A co o innych wersach Koranu mówiących o pokoju, miłości i przebaczeniu? Szejk Omar zrobił się czerwony ze złości, słysząc to pytanie, ale zdecydował się spokojnie sprowadzić młodego studenta na „właściwą drogę”: Mój bracie, w Koranie jest sura o nazwie Łupy, ale nie ma sury o nazwie Pokój. Dżihad i zabijanie to podstawa islamu. Myślę, że najwyższy czas wyciągnąć z tego wnioski

Gość gość
i oczywiscie w islamie oprócz koranu sa jeszcze i 2 księgi co ciekawe w islamie raj jest tylko dla męczenników a reszta i kobiety nie jest zdefiniowana chrześcijaństwo ma jednego wroga i jest sa nim demony Walczymy z Diabłem i pierwiastkami Zła to jest Demonami. Nie toczymy bowiem walki przeciw krwi i ciału, lecz przeciw Zwierzchnościom, przeciw Władzom, przeciw rządcom świata tych ciemności, przeciw pierwiastkom duchowym zła na wyżynach niebieskich. (Ef 6,12)