Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BettyUk

Starania o ciąże. II kreski ?

Polecane posty

Hej hej jest ktoś tutaj kto stars się o fasolkę? U mnie dzisiaj 21 dc ogólnie nie staramy się o dzidziusia ale nie zabezpieczamy się więc jak będzie tak będzie :) w tym cyklu trochę zaszaleliśmy i całkiem możliwe ze fasolka się pojawi :) 16 dc powinnam mieć owulacje cykl u mnie trwa około 29d a do zbliżenia doszło w 14,15 i 17 dc wiec całkiem możliwe. Wiem że za wcześnie na testy ale kupiłam takie mega czułe 10mlU i zrobiłam jeden wczoraj i jeden dzisiaj ( pisze ze moze wykryć ciaze od 5 dni po zapłodnieniu ) wiec wiem ze za wcześnie i oczywiście wyszły negatywy... ale nie mogę doczekać się soboty by powtórzyć test będzie to dopiero 23 dc ale całkiem możliwe ze coś juz się pokaże :) wiem ze za wcześnie ale nie mogę się powstrzymać. A jak tam u was starania ?

Gość gość
Kiedyś nakrecalam się tak jak ty. Liczyłam dni, testowalam i płakałam. .. i tak w kółko i nic... teraz postanowiłam odpuścić. Nie ma się co nakręcić bo to tylko szkodzi w staraniach. Staram się od dwóch lat.

Gość gość
Dodam jeszcze tylko ze przyczyn mojej "niepłodności" nie znaleziono. Podejrzewam że to głowa i zbyt wielkie pragnienie posiadania dziecka.

Gość gość
Cd Teraz uważam ze nie ma się co nakręcać. Przestałam liczyć obliczać i rachowac. Szkoda mi już nawet 10 zł na testy bo wydalam juz fortune i cieszę się w koncu seksem z mężem a nie robieniem dziecka.

Tak jak mówię nie staramy się :) całkiem w zasadzie jest możliwe że jestem bezpłodna ( niewydolność przysadki mózgowej ) także nie nastawiam się na cud mieliśmy już parę sytuacji gdzie była spora szansa ale nigdy jakoś nie zaskoczyło więc nie nakręcam się że i tym razem będzie inaczej chociaż nie ukrywam że bardzo bym chciała :) testy nie kosztowały sporo bo zamówiłam przez internet więc nie żałuję. Może faktycznie u ciebie za dużo stresu. A z partnera płodnością wszystko ok ?

Gość gość
Tak. U partnera wszystko ok. Wiem ze problem jest we mnie. .. życzę potomków nam obu

Wszystkie badania i wizyty prowadził jeden lekarz ? Może warto skonsultować to z innym lekarzem ? A testy owulacyjne? Mam nadzieję że twoje marzenie się spełni i nie poddawaj się starania to tylko przyjemność ;)

Gość gość
Tylko ze jak pisze ja odpuscilam. Już nie licze nie testuje. Czasami zaszkla mi się oczy na widok kobiety w ciąży czy wózka ale przestałam głupio marzyć. .. tobie życzę powodzenia!

Gość gość
Nie. To nie był jeden lekarz. Ja zrobiłam wszystko. Nawet badania genetyczne. Zareagowałam na twój wpis bo zobaczyłam jakby siebie sprzed dwóch lat. Nie było moim zamiarem dolowac cie. Życzę powodzenia ;)

Ehh przykro mi. I 3mam kciuki żebyś dostała swoją upragnioną fasolkę... Najwidoczniej najszybciej zachodzi się w ciążę jak jej się nie planuje a nawet powiedziałabym że nie chce :). Cóż mam nadzieje że @ nie przyjdzie. Nie planowałam tego w ogóle ale to chyba taki instynkt że jak już może coś z tego być to cudownie byłoby gdyby coś z tego było ;)

Gość gość
Dlatego życzę Ci byś szybko zobaczyła upragnione dwie kreski bo wiem z własnego doświadczenia jak wymarnowalo mnie psychicznie takie rachowanie i wyczekiwanie. Nastaw się ze co ma być to będzie. To trudne ale wykonalne.

Gość BettyUk
Zrobilam test 10mlU wczoraj rano slabiutka kreska - 23 dc.. :D jutro powtorka.. :)

Gość gość
I jak tam twoje testowanie?

Gość BettyUk
Dzisiaj okres spóźnia się już 5 dni :) plus wszystkie testy pozytywne :) niektóre nawet nie z pierwszego moczu ;) plus duzi objawów ciążowych na teście w tamtym tyg wyświetliło mi 1-2 week także w tym tygodniu wypada na 5 tyg ciazy ;) do lekarza jestem umówiona na 17 października ale to już pewne mam małą fasolkę ;) :D

Gość gość
Gratulacje

Gość gośćjgjgjfj
Ile cykli.aie staralas? ,ja.z mezem juz ,7 cykli i.nie wychodzi . Ja mam 31 maz 33lat

Dziękuję! :D tak jak wspominałam nie staraliśmy się po prostu nie zabezpieczyliśmy się. Zazwyczaj unikamy zbliżeń w trakcie owulacji a w tym cyklu poniosło nas zanim sprawdziliśmy czy nie powinniśmy się zabezpieczyć :) wytrwałości życzę w staraniach 3mam kciuki :)