Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bardzosamotna

Urodzić czy usunąć ?

Polecane posty

Gość Bardzosamotna

Jestem w drugiej ciąży. Mój parter jest nieodpowoedzialny, ciagle sie kłócimy i ogolnie myślę że ma problemy psychiczne. Jest zazdrosny i zaborczy. Mamy już córeczkę. Ma 4 latka, udało mi sie ją wychować i jestem bardzo szczęśliwa i bardzo ją kocham. Jestem umowiona na aborcja na za tydzień, i właśnie przez ten tydzien lekarz dał mi czas na przemyślenie decyzji. Partner namawia żebym nie usuwala. Nie mam żadnej rodziny tylko jego i moją babcie. Babcia uwaza ze powinnam usunac ciaze bo bede sie tylko meczyla bo jemu sie nie chce pracowac i ogolnie jest nieodpowiedzialny. Co mam zrobic? Doradzcie prosze!

Gość gość
Napisalas zaledwie kilka linijek w tak powaznej sprawie. Nikt nie zdejmie z ciebie decyzji. Jak bylo dotad z jednym dzieckiem, jak bedzie przez nastepne 20 lat, bo tak musisz liczyc utrzymanie dziecka do usamodzielnienia sie. Jezeli partner jest tak negatywna postacia to nastepne 20 lat bedziesz samotna matka z 2 dzieci. Czy to udzwigniesz? Tylko Ty mozesz podjac decyzje.

Gość gość
Ale z jakiego powodu ta aborcja? bo nie rozumiem? Bo rozumiem ze tobie nie zagraza a dziecko tez zdrowe? wiec chyba taka na lewo ta aborcja? To lepiej urodzic i zostawic w szpitalu.

Gość gość avanti
Tu nasze "rady" są zbędne, bo 10 osób napisze usuń, a 10 żebyś urodziła. Sama musisz to przemyśleć i zdecydować zgodnie z sumieniem. No i jeszcze kwestia, że jesli to nie jest legalna aborcja, to różnie potem może być.

Gość gość
Zrobisz jak uwazasz, ale jesli to jest aborcja nielegalan to odradzam. to lepiej urodzic i oddac do adopcji bo z takimi aborcjami to nigdy nie wiadomo

Gość gay89
urodzic i oddac do okna zycia chocby, jest wielu ludzi ktorzy chcieliby miec dziecko a nie mogą

Gość gość
Jest to legalna aborcja.

Gość gość
jak masz na utrzymanie dzieciaka to tak jak i pewna opieka spokojnie mozesz rodzic

Gość gość
Ale ja nie bede usuwala w polsce. Mam tydzien czasu.

Gość gość
W Polsce nie ma legalnej aborcji??? OD kiedy?? Bo jakos nie slyszalam jeszcze zeby PiS zdelegalizowal :D Nielegalna jest na życzenie ;) Legalna jest w przypadku zagrozenia zdrowia lub zycia matki, chorob, deformacji, uszkodzen plodu, g****u itp.

Gość gość
Autorka może mieszka za granicą gdzie aborcja jest legalna. W Polsce grzech śmiertelny i wieczne potępienie, więc nie ma co pytać na forum. Ja usunelam i nie żałuję! Wręcz się cieszę, ze odzyskalam swoje wygodne życie. Masz już córkę, skup się na niej. Zostaw faceta i jak nie dasz rady z drugim dzieckiem usuń. Twoje sumienie, Twoja sprawa. Jak urodzisz też będziesz miec ciężko i znikąd pomocy.

Gość gość
Mam do odstąpienia zestaw z wow. Za taką samą cenę jaka mnie wyszła Proszę o kontakt tylko zainteresowane i zdecydowane Panie . Mogę udzielić informacji na ten temat jak i mogę podesłać fotki . Pozdrawiam agusiamalaa@gmail.com

Gość gość
Szmato mogłaś się zabezpieczać albo mężowi nierobowi d**y nie dawać. Niewinne stworzenie ma nie mieć szansy na życie bo tobie się nie chcę wychowywać bo nie dasz rady.? Kurwa są kobiety co mają 4,5 dzieci i nie narzekają. Oddaj mi to maleństwo!

Gość gość
Chcesz usunąć bo co? Dziecko ma być chore? Tobie zagraża ta ciąża, czy cie zgwałcił mąż.? Jak tak można...

Gość dawny ladaco
usun tego bekarta i tak ci bedzie w zyciu tylko przeszkadzal a po co jak mozna dobrze sb zyc z jednym dzieckiem.

Gość gość
Szkoda ze ciebie nie usunęli. Pewnie do tej pory rodzice żałują. Tępy *****czu dziwek

Gość dawny ladaco
mnie to mozesz w doope pocalowac

Gość gość
Nie jesteś godzien moich ust