Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie, którzy nie odpisują na sms, nie oddzwaniają.Zwracacie takim uwagę?Olać?

Polecane posty

Gość gość

I czy w ogóle zwracać im uwagę, czy olewać ich podobnie? Powoływać się na brak kultury? Moja szwagierka i szwagier potrafią kilka dni nie odpisywać na sms z pytaniem: "Co u Was?", mimo wielokrotnych próśb od 4 miesięcy nie otrzymaliśmy zdjęć któ©e mieli nam wysłać mailem ze wspolnego wyjazdu. Nie ma między nami waśni, tu się uśmichają, zdjęcia obiecują, a potem cisza i brak odpowiedzi. Przypominałam się 2 razy, odpisała "ok" i 3 miesiace dalej brak zdjęć. Drugi przykład moja kolezanka z którą chodzę wraz z naszymi dziecmi na spacery - jak jej coś odstrzeli danego dnia że ona ma ochotę na spacer to pisze, dzwoni. Zwierza mi się na spacerxze z problemów zdrowotnych, opowiada o zyciu. Gdy zapytałam w sms czy zdrowie już ok, nie odpisuje nigdy. W ogóle nie odpisuje na pytania co u nich, jak córeczka, co robią. Nie oddzwania. Już tracę do takich ludzi cierpliwość.

Gość gość
*uśmiechają

Gość gość
Wszyscy sa tak zajeci, ze nie poswiecaja swojego czasu na zycie socjalne i sa tylko interesowni. Olac. Akceptowac, nie wychowasz juz doroslych ludzi.

Gość gość
Ja tez się z tym spotykam. Potem tak samo robię tej/tym osobom. Olewaja to i mam spokój. Moim zdaniem to jest bardzo niekulturalne i bardzo źle świadczy o osobie.

Gość gość
BeZ przesady.Wszystko w normie. Jak ktoś ma czas to odpisuje,a jak nie moze przeslac zdjec bo nie ma czasu lub zapomni to nie przesyła.O takich sprawach trzeba rozmawiać,a nie nazywać czyjes zachwanie interesanctwem badź chamstwem.

Gość Cleo1976
To zależy.Od tego, jak bardzo Ci zależy

Gość gość
Sms czy telefon wykonasz w pięć minut. Pracuje na 2 etaty jestem cały czas bez pomocy męża ale zawsze odpisuje w tym samym dniu lub dzień później. Uważam brak odpowiedzi za brak kultury. Poza tym po tym poznaje człowieka czy warto się z tą osobą zadawać.

Gość gość
12:31 Dokładnie. A szwagier i szwagierka zasłaniają się praca. Bez przesady, ja też pracuje, ale żeby nie znał minuty na sklecenie sms? Kłamstwa w które tylko głupi uwierzy. Dla mnie szanować innych to rzecz święta.

Gość gość
po tym poznaje człowieka czy warto się z tą osobą zadawać x Dokładnie

Gość gość
Ja jestem taką osobą która nie odpisuje, nie oddzwania. Po prostu nie mam siły na spotkania z ludźmi. Nie cierpie jak mam gdzieś dzwonić do kogoś, nienawidze wstukiwać literek smsów. Rodzina i koleżanki już sie do tego chyba przyzwyczaiły chociaż jestem pewna że je to w*****a. Nie zawsze taka byłam. Po 30-tce sie taka zrobiłam że wszystko mnie męczy, przytłacza, denerwuje. Pytasz czy takich ludzi jak ja olać ? Szczerze mówiąc to .. nie wiem. Chyba mi wszystko jedno :O

Gość gość
Szybko sie skapnelas ze wiekszosc ludzi to qrwy. :o