Gość gość Napisano Wrzesień 7, 2017 Cześć, od września poszłam sama do klasy w liceum, wszystkie koleżanki poszły do innych klas i za często się nie widujemy. Jak dotąd w klasie czuję się strasznie samotna. Wszyscy jakoś się zgrali, gadają ze sobą, a ja tak stoję na uboczu. Dziewczyny podobierały się w grupki, chłopaki gadają tylko ze sobą i kilkoma dziewczynami, z którymi chodzili do szkoły. Ja zamienię z kimś kilka zdań i tyle. Wszyscy się razem śmieją, a mnie olewają. Jak coś powiem, to odpowiadają i przechodzą do swoich tematów. Dodam, że jestem trochę nieśmiała, ale odzywam się. Nie wiem, co robić, bo chciałam z kimś się zaprzyjaźnić, a na razie się na to nie zapowiada. Nie chcę zostać sama, co robić? Jak dogadać się z osobami, które już się polubiły, zgrały, a ja jestem tak jakby niewidzialna? Wiem, że to początek roku, ale czuję, że jak teraz czegoś nie zmienię to zostanę sama. O czym rozmawiać z nimi, żeby ich zaciekawić, a nie tylko o szkole? Jak oni już gadają to mam się do nich wpraszać? Dodam, że większość się wcześniej znała i mają tematy do rozmowy, o których nie mam pojęcia, znają osoby, których ja nie. Co zrobić, żeby mnie polubili? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach