Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Trudny początek

Polecane posty

Gość gość

Cześć, od września poszłam sama do klasy w liceum, wszystkie koleżanki poszły do innych klas i za często się nie widujemy. Jak dotąd w klasie czuję się strasznie samotna. Wszyscy jakoś się zgrali, gadają ze sobą, a ja tak stoję na uboczu. Dziewczyny podobierały się w grupki, chłopaki gadają tylko ze sobą i kilkoma dziewczynami, z którymi chodzili do szkoły. Ja zamienię z kimś kilka zdań i tyle. Wszyscy się razem śmieją, a mnie olewają. Jak coś powiem, to odpowiadają i przechodzą do swoich tematów. Dodam, że jestem trochę nieśmiała, ale odzywam się. Nie wiem, co robić, bo chciałam z kimś się zaprzyjaźnić, a na razie się na to nie zapowiada. Nie chcę zostać sama, co robić? Jak dogadać się z osobami, które już się polubiły, zgrały, a ja jestem tak jakby niewidzialna? Wiem, że to początek roku, ale czuję, że jak teraz czegoś nie zmienię to zostanę sama. O czym rozmawiać z nimi, żeby ich zaciekawić, a nie tylko o szkole? Jak oni już gadają to mam się do nich wpraszać? Dodam, że większość się wcześniej znała i mają tematy do rozmowy, o których nie mam pojęcia, znają osoby, których ja nie. Co zrobić, żeby mnie polubili?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować