Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Porod w Polsce a pobyt w Holandii.

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jestem obecnie w 15-tym tyg.ciąży. Pracuje w Holandii i chce pracować do momentu,aż mi zdrowie na to pozwoli.Kiedy przyjdzie czas chcemy z mężem wrócić do Polski i rodzic w kraju.Chodzę tutaj do położnej i jestem pod stałą opieką. Rozglądam się za odpowiednim szpitalem do porodu.Chce jednak rodzic przez cc.Nie mam do tego wskazań, póki co...Jak załatwić wskazania,skoro nie mogę pozwolić sobie na systematyczne wizyty u lekarza w Polsce?Jeśli chodzi o prywatna klinike to wszystkie,które wykonują cc na zyczenie mam mnóstwo kilometrów od domu.

Gość gość
a dlaczego nie chcesz rodzic w Holandii? Tam chyba mozesz rodzic jak chcesz?

Gość gość
Niestety.Pod wieloma względami Holandia to liberalny kraj,ale jeśli chodzi o porod to nie ma tutaj możliwości wyboru.Wręcz naciska się na poród siłami natury.

Gość gość
Najważniejsze nie jest gdzie rodzisz ważne jest by zawsze podczas bbadań krocza i porodach był życiowy partner do którego obecności masz prawo nawet w szpitalu. Zawsze się bardziej liczą z tobą bo masz świadka.

Gość gość
Dodam że po CC często są komplikacje. Obejrzyj film poród CC zobaczysz jak jesteś rozszarpywana i dlatego dłużej do chodzisz do formy i większe ryzyko powikłań.

Gość gość
10:56 co ty pierdzielisz?? Miałaś cc czy tylko na podstawie filmików w necie tak filozofujesz? Czy tak czy tak to będzie rozdarta/nacięta itp. niech kobieta ma prawo wyboru w ogóle nie takie bylo pytanie

Gość gość
Dodam jeszcze ze komplikacje mogą nastąpić po cc jak i sn a Twoje zdanie na ten temat nikogo tu nie obchodzi

Gość gość
ja również nie mogę patrzeć jak ktoś się wymądrza na temat czegoś, czego nie doświadczył. Autorko, jeśli zależy Ci na cc, a nie masz wskazań to jedynym rozwiązaniem jest "załatwienie" zaświadczenia od psychologa bądź psychiatry (od tego lekarza jest nie do podważenia) o tokofobii, czyli, że panicznie boisz się porodu siłami natury. Nie wiem jak to się będzie miało do pokazania dokumentu w trakcie przyjęcia w ostatniej chwili, bo gdybyś chodziła do lekarza w PL na pewno wziąłby to pod uwagę.

Gość gość
Ok.Dzięki za odpowiedź. A czy u psychologa mówić wprost o co chodzi czy jednak potrzebna będzie gra aktorska?

Gość gość
po co zalatwiac? cc mozna bez problemu miec na zyczenie w prywatnej klinice w Polsce

Gość gość
Tak,wiem.Ale do tej,która wykonuje cc bez wskazań mam ponad pół tys.km.A termin mam na koniec lutego.Zima...Ciężko powiedzieć, jakie będą warunki na drodze.

Gość gość
NA PLANOWANE CC NIE CZEKA SIE DO ROZPOCZECIA AKCJI PORODOWEJ , BEDZIESZ MIALA TERMIN USTALONY jakies 2-3 tygodnie przed terminem porodu wiec mozesz wyjechac z domu 3-4 dni wczesniej , zatrzymac sie w dobrym hotelu czy apartamencie i w dany dzien zglosic sie do kliniki

Gość gość
Przewożenie tak małego dziecka przez tyle godzin jest bezpieczne?

Gość gość
Potrzebna jest gra aktorska ale i tak załapie o co chodzi. Przecież weźmie za to pieniądze