Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćklara 123

wymuszone odwiedziny u rodziców

Polecane posty

Gość gośćklara 123

Dubluję z ojgólnego. Mąż mi ostatnio tak truje, że aż odechciewa się mieć z nim jakiekolwiek dzieci :/ Aż żałuję, że w ogóle zaszłam z nim w ciążę, bo już mi urządza chore atrakcje. Po pierwsze - stwierdził, że on za bardzo się stresuje całą poporodową. No i przecież on będzie sikał ze strachu, więc oczekuję, że JA albo na poród i kilka tygodni po przeniosę się bądź do moich, bądź do jego rodziców. A ja chcę po prostu posiedzieć z nim SAMA z dzieckiem, we własnym mieszkaniu, ze wszystkimi rzeczami, które są przygotowane dla dziecka :/ No nie wyobrażam sobie, że tuż przed porodem jak rumun będę tłuc się dziesięć godzin autobusem lub lecieć samolotem za granicę, bo tam mieszkają moi rodzice. Ale to przecież on żyje w wiecznej nerwicy, biedny :/// I jeszcze to ja ta zła, bo on wiecznie żyje w stresie, a ja się jeszcze nie potrafię przystosować. Jeszcze mam siedzieć na mieszkaniu może z jego rodzicami i bratem??? Jak przekonać męża, że zwyczajnie nie chcę spędzić tego czasu z innymi ludźmi???

Gość klara 123
No właśnie tak to wygląda, do jasnej cholery co to ma być? Aż brzydzę się rozmawiania z nim. Nie powinnam się stresować w ciąży, a na jego widok i tych jego "nerwic" od razu mi się ciśnienie podnosi. Coś wyczuwam, że na koniec w końcu pojhadę do swoich rodziców, ale bez niego i już więcej mnie nie zobaczy :/ Ręce opadają...

Gość gość
strasznie mi Ciebie żal, daj sobie z nim spokój bo jeśli już teraz zachowuje się gorzej niż kobieta w ciaży z humorami, to co dopiero będzie, gdy dziecko się urodzi i będzie płakało-twój "facet" oprócz nerwicy będzie miał palpitacje serca i stan przedzawałowy i będziesz miała 2 do opieki...popieram rozstanie, ale zanim się wyprowadzisz zastanów się, czy nie lepiej byłoby się jego pozbyć (czyje jest mieszkanie?) zresztą nawet jeśli byłoby jego, to ty masz większe prawa tam zostać z noworodkiem, tylko zanim go wykopiesz nagraj jego zachowanie żeby mieć dowody i jeszcze na tym nagraniu podczas gdy on ma atak nerwicy i świruje mów do niego, zeby poszedł do psychiatry :)

Gość gość
chora akcja, facet każe ci się wynosić z całym noworodkowym sprzętem (łóżeczkami etc) z mieszkania, bo on się boi porodu??? po pierrwsze nagraj to, bo to jest nienormalne, po drugie wykop go z mieszkania (niech wypiepsza do swojej mamusi bo tam jest miejsce zyciowych nieudaczników), a jeśli się to nie uda, to zaproś do siebie swoja mamę na dłuzej i zróbcie mu we dwie taką jesień z doopy średniowiecza, ze sam będzie wypyertalał w półprzysiadach do mamuni :)inna opcja to taka, ze jak ci się trafi non stop płaczące HNB to facet sam wymięknie do reszty, wtedy jedna chora akcja z jego strony i dzwonisz po kaftan :)

Gość gość
OJP, jak ci dziecko robił, to też się tak stresował??? już nie pytam, gdzie ty miałaś głowę...

Gość gość
na koniec w końcu pojhadę do swoich rodziców, ale bez niego i już więcej mnie nie zobaczy xx widzę, że chcesz się "unieść honorem" ale nie rób tak, to zły pomysł, bo wtedy bedzie cie miał w garści, że to ty jesteś winna bo go porzuciłaś, a ślubowałaś mu w zdrowiu i chorobie (również psychicznej) i pozbawiłas dziecka ojca ble, ble ble Lepiej zrób tak, jak ci tu wszyscy pisza, bo TO ON JEST WINNY, I TO W NIM LEŻY PROBLEM CZYLI JEGO NALEŻY SIĘ POZBYĆ

Gość gość
Ty nie masz kluczy do mieszkania, czy co? Albo on cię siłą wykopie z mieszkania? Powiedz mu, żeby sam wypieprzał, bo masz prawo przebywać w swoim mieszkaniu kiedy tylko masz ochotę.

Gość gość
A co tu jest do przekonywania? zostajesz w domu i tyle, gość musi się dostosować.

Gość gość
Na jego propozycje odpowiadaj krotko, ze nie ma mowy, ba, jedzie z Toba do porodu i bedzie pomagal Ci w wydaniu na swiat tego, co wsadzil.:) Potem bedzie juz lzej, nie stresuj sie. Napisz mu, czego od niego oczekujesz-wstawania do malenstwa co 2-ga noc, podawania go do karmienia, przewijania w czasie pologu, przejecia prania i zakupow, itp. Tak bedzie mu latwiej nastawic sie na rodzinne zycie i pamietaj, bedzie tylko lepiej. Nie przekreslaj tak szybko rodziny dla siebie, jego i dziecka, zawalcz troche ;).

Gość gość
Az zalujesz ze zaszlas z nim w ciaze? Nie bylo cie przy tym? Masz glowe czy tylko d**e? Ile ty masz lat?