Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warszawiaczka z warszawyy

W jakim mieście mieszkacie? Ja od pokoleń w Warszawie a wy?

Polecane posty

Ja bym nie mogła się odnaleźć poza Warszawą bo wszystkie polskie miasta są od Warszawy mniejsze ale chętnie zamieszkałabym za granicą w większych miastach niż Warszawa marzy mi się nowy jork tam bym mogła się odnaleźć bo większe miasto niż wawa

Gość gość
Oslo (Norwegia autorko) pochodzę z Czeladzi koło Katowic :P

Gość gość
A ja w o wiele mniejszym miescie - Lublinie- ale podoba mi sie tu, Waarszawę lubię, ale chyba wolę mniejsze miasta, duże mnie przytłaczają tak na codzien. W sumie to duże miasta wolę zwiedzać niz tam mieszkac ;)

Gość gość
zreszta też nie każdy się odnajdzie w duzym miescie, moim marzeniem bylo zamieszkac w jakimś małym, uroczym miasteczku we Włoszech albo na południu Francji. Tam mysle, ze jakbym miala fajna prace to nic nie trzeba by mi bylo do szczęścia. Ale Lublin tez jest fajny, o ile ma sie dobra prace, a ja mam. Nie za duzy, ale tez nie maly, taki w sam raz dla mnie. Z kolei wies i naturę też lubię, ale nie chcialabym też mieszkać na wsi na codzien bo jednak jestem na to zbyt wygodna, lubie miec wszystko pod nosem żeby nie musiec daleko jeździc

15:51 Chodzi mi o miasta a nie o zapadłe wiochy Lublin to jest zapadła wiocha oraz dziura nawet tramwajów nie macie o operze nie wspominając macie lotnisko pod tą wsią ale to malutkie wsiowe lotnisko pseudo port lotniczy (Lublin-świdnik) :o

Gość gość
Mieszkam od 5-ciu lat w Londynie 🖐️

Gość gość
W takim razie ja lubię tą moją "zapadłą dziurę" i nie zamieniłabym ją na żadne miasto :P

Gość gość
W Sztokholmie.

Gość gość
Zresztą mogłabym mieszkać w Warszawie gdybym sie uparła, no ale... wolałam Lublin ;) Dla mnie osobiście liczy się bardziej jakie kto ma wykształcenie, zawód, ile zarabia, a sam fakt gdzie mieszka... nie bardzo. Bo czym tu sie może poszczycić sprzątaczka lub kasjerka z Warszawy wobec np. lekarza ze wsi pipidówka? Ja bym wolała być lekarzem na wsi niż sprzataczką w miescie :P (chociaz wiem ,że sprzataczki w duzych miastach tez potrafia troche zarobic, ale praca jest ciezka i niezbyt fajna jak dla mnie przynajmniej).

Gość gość
Autorko, a wiesz co myślą mieszkańcy Nowego Yorku o Warszawie? Część z nich nawet nie wie gdzie to jest :D Albo mieszkańcy Londynu, Paryża, Tokyo itd? Dla nich Wawa to zapadła wieś gdzie diabeł mówi dobranoc

Na żadne miasto? Chyba na miasto bo Lublin To wieś nie miasto pisano ci tu powyżej

Gość gość
kołbuc przygłupie po co zakładasz takie debilne tematy skoro i tak wiadomo, że mieszkasz na zapadłej wsi w powiecie namysłowskim, w dziurze zwanej opolskim? ty masz solidnie nasrane w tym pustym lbie :o

Diabeł mówi dobranoc w twojej wsi ma ścianie wschodniej

Gość gość
Droga Warszawianko, czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) Napisałam, że nie zamianiłabym Lublina na ŻADNE miasto, więc to bygłaby być ( jak Ty zasugerowałaś, choć ja tak nie uważam, ale niech Ci tam bedzie) wieś. Można zamienić wieś na miasto. Gdybym napisała " zamienić na żadne INNE miasto" to wtedy bys tak mogła napisać :P

16:04 ty masz nasrane we łbie bo nie jestem kłobuc czy jak mu tam mieszkam w Warszawie a ty pewnie razem z kłobucem razem w tej dziurze pod wsią opole mieszkacie ja jestem z Warszawy możesz mi wierzyć bądź nie nie wierzysz to twój problem

Gość gość
A ja mieszkam w Londynie od 6 lat, Warszawa wg mnie nie ma jednak klimatu i to niestety jest dziura :O Nie chciałabym tam wrócić tak szczerze mowiac

Gość gość
nie ma kogoś takiego jak "Warszawiaczka z warszawy" to ten debil kołbuc :D

Gość gość
Autorko, a wiesz, że ponoć " najpiękniejsze Warszawianki to przejezdzne "? :P

Gość gość
ten imbecyl jest za głupi nawet na to, żeby się podszyć :D w każdym temacie bredzi tak samo, tak samo buduje wypowiedzi, stosuje identyczny szyk itd. itp. zrozum durniu, że jesteś rozpoznawalny po zlepku 2-3 wyrazów :D

16:08 nie jestem kołbuc kłobuc czy jak mu tam nie wierzysz twój problem aha a gdzie ty mieszkasz? Chcę wiedzieć

Gość gość
nie jestem kołbuc kłobuc czy jak mu tam nie wierzysz twój problem aha a gdzie ty mieszkasz? Chcę wiedzieć XXXXXXXXXXXXXX W Polskiej ziemi

16:11 chyba na zadupiu wszystkie miasta w Polsce dla Warszawy to zadupia

Gość Namysłów opolskie miastoo
Gościu od homocwela autorka tematu to nie ja zrozumiałeś nie mam takiego samego sposobu budowania zdań jeśli tak twierdzisz to niby gdzie?czemu ty tak gardzisz wsią i ludźmi ze wsi?zrozum że gdyby nie ta znienawidzona wieś która gardzisz to byś nie miał co żreć w mieście wieś miastu wszystko daje z żywnością drewnem wszystkim itd a miasto wsi niby co daje? Goofno czemu gardzisz wsią i ludźmi ze wsi co Wg ciebie ludzie ze wsi są gorsi od ludzi z miast i co wg ciebie każdy musi mieszkać w mieście a ten kto mieszka na wsi to wg ciebie skończony kretyn i idiota tak?

Gość gość
"wszystkie miasta w Polsce dla Warszawy" i mamy debila kołbuca w pełnej krasie :D durniu, jako że cię z każdej szkoły wywalili bo jesteś za głupi nawet na szkołę specjalną to nie zdołałeś pojąc zasad deklinacji i to też cie zdradza biedne upośledzone dziecko ps. jak było na biedawakacjach w kurniku dla biedoty w zakopanem? :D

Gość gość
Bywam często w Warszawie i w sumie lubie to miasto, byłam w muzeum powstania warszawskiego, centrum nauki Kopernik, muzeum narodowym itp, ale mam pytanie do autorki jak radzicie sobie z tak dużą iloscią Ukraińcow ja uważam że to dobrze że oni przyjeżdzają do Polski żeby pracować ale co o tym myślą Warszawiacy?

Gość Namysłów opolskie miastoo
Nie jestem biedotą zrozum to bo jestesmy bogatsi niż ty zrozum co masz własną firmę i kilkadziesiąt tysięcy złotych dochodu? A masz 10 hektarów pola i ze żniw 30 tysięcy złotych jeśli tak to pogadamy sam jesteś biedotą i co?zatkało cię?

Gość gość
autorko nie jestes z warszawy to czuć,chyba ześ słoiczka

Nie mam nic do Ukraińców 🖐️ pod warunkiem że pochodzą z Kijowa bo to stolica Ukrainy

Gość RebelPrince
I live istanbul but i want live krakow. So i need polish girl :)

Gość gość
Autorko masz zupełną rację wszystkie miasta oprocz Warszawy do zadupia, ale ja bym to rozszerzyła poza Polskę! Przecież Warszawa to najważniejsze miasto w Europie. Londyn, Paryż czy np. Berlin to przecież przy niej zapadłe wsie... No w końcu być Warszawiakiem to jest coś. Może ewentualnie NY czy LA w Stanach mogą się z nią równać, chociaż nie jestem pewien czy Warszawa jednak ich nie wyprzedza....