Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam mole w kuchni

Polecane posty

Gość gość
Nic przyniesione do domu nie moze pozostac luzem ani w opakowaniu, ostatnio znalazlam je w zamknietej paczce migdalow zanim zdazylam przepakowac migdaly do sloika z zakretka.

Gość gość
Błąd,pod zakrętkę też wchodzą.Nigdy tego nie miałam i nie wiem jak się tego pozbyć.

Gość gość
możliwe ze są tylko tam,i były tam już w sklepie,mole często wyfruwają z paki czipsów np

Gość gość
W sklepach są odpowiednie takie nasączone klejem jakby kartki i one się do tego przykleja. Jest to wiem w Rosmanie bo to ludzie często mają w kuchni niestety kładzie to sie w szafkach lub też na szafce.

Gość gość
Trzeba wszystkie art.spozywcze wyjąc z szafki, szafkę umyć najlepiej wodą z octem, zostawić aby zapach wyparował, mole nie lubią także zapachu cytrynowego, lawendowego, ja kładę do szafek skórki z pomarańczy. Art. dokladnie przeglądnąć, jak jest taka cienka pajęczynka to znaczy, że tam był/jest mol. Art.spożywczy wywalić bo tam są już jego jajeczka. Czyste art. przełożyć do szczelnie zamykanych pojemników i często sprawdzać czy się czegoś nie przeoczyło. Takie płytki na mole też są przydatne ale one chyba przyciagają mole z zewnątrz, są czymś przywabiającym nasączone, a mole własnie teraz na jesień potrzebują miejsca na przezimowanie. Włażą przez otwarte okna, uważać nie otwierać przy zapalonym świetle chyba, że ma się moskitierę.

Gość gość
w odkurzaczu w worku mi sie zalegly, sprawdz moze u ciebie tez:-P

Gość gość
a ja mam ptaszka ktory mi z majtek chce wyskoczyć:-P

Gość gość
Mi pomogły goździki. Trzeba w małych miseczkach zostawić je we wszystkich szafkach.