Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panikara3434

Dziwne uczucie ciezkosci w podbrzuszu i bolace sutki. Czy to choroba czy ciaza?

Polecane posty

Gość Panikara3434

Witam, kochałam się z facetem w 15 dniu cyklu czyli najprawdopodobniej dni płodne (nie sprawdzała tego dokładniej). Przed spodziewanym okresem dziwnie kuły mnie jajniki. Robiłam test ciążowy 11 dni po stosunku z samego rana (trochę wcześnie ale nie mogłam już wytrzymać) - wyszedl negatywny. Mam cykl 28 dniowy i miesiączka przyszła planowo. Miałam tak jak zwykle bolesna miesiączkę, wydaje mi się, że obfitość i długość była taka jak zwykle (5 dni) ale odczuwałam nadal pobolewanie jajnikow (bardziej prawego ale lewy też). Jednak naczytałam się trochę o krwawieniu implantacyjnym i zastanawiam się czy mój rzekomy okres nim nie byl. Czy ciężko jest odróżnić takie krwawienie od miesiaczki? Poza tym od kilku dni (25 dni po stosunku) zaczęły mnie lekko boleć sutki, najbardziej odczuwam to gdy jestem bez stanika i mam dziwne uczucie w podbrzuszu, jakby pełne, ciężkie. Czy objawy mogą już wystąpić gdyby okazało się, że to ciąża? Dodam, że jestem bardzo poschizowana tym wszystkim i czy byłoby to możliwe, żebym tak realnie odczuwała takie objawy przez panicznie przekonanie, że jestem w ciąży? A może to objawy jakiejś choroby? Dodam, że teraz teoretycznie powinny być znowu moje dni płodne (jednakże nigdy podczas dni płodnych tak się nie czułam). Co o tym myślicie?

Gość gość
To poronienie szybko do szpitala na SOR!

Gość gość
Moje pierwsze objawy ciazy: ból i powiększenie piersi, ból jajnika (ciałko żółte) i uczucie że mam "cos" w brzuchu - wtedy jeszcze miałam nadzieję że w ciąży nie jestem , wnioski wyciągnij sama

Gość gość
powtórz test.

Gość Panikara3434
Zrobiłam przed chwilą test ciążowy - negatywny

Gość gość
Znaczy to nie ciaza! A to krwawienie o ktorym wspomnialas jest zazwyczaj skompe i trwa krotko

Gość gość
Mam ten sam problem. Okres mam co miesiąc taki sam, ostatni dostałam kilka dni wcześniej tzn około tydzień wcześniej ale był normalny. Z mężem nie zabezpieczamy sie ale chyba nie trafiliśmy w dni płodne a mimo to czuje się jakos dziwnie czuje ciągnięcie tak jakby w dole brzucha i brzuch mam jakbym była w którymś miesiącu ciazy piersi bolą jak zwykle przed okresem ktory powinnam dostac 16 września chodzę zmęczona i śpiąca ale jestem przeziębiona wiec dlatego pewnie i boli mnie ciągle brzuch.

Gość Panikara3434
16 wrzesień to już niedługo więc może spowodowane jest to u Ciebie napięciem przedmiesiaczkowym. Chyba, że odczuwasz jakoś inaczej ten ból niż zwykle? Bo ja miałam takie wrażenie przed tym okresem teraz. Kolejny teraz powinnam mieć 25 września także jeszcze sporo, nigdy tak wczesnie nie odczuwalam objawów przed okresem co mnie trochę martwi. Nie wiem już co myśleć. Czy to możliwe żeby test po takim czasie był niewiarygodny? Chyba przejdę się do lekarza bo dłużej tego nie wytrzymam

Gość gość
O jezuuuu to weź się zabezpieczaj porządnie. Brzuch cię boli bo prawie sraczki ze stresu dostajesz. Normalny okres, 2 testy negatywne, a ta do lekarza będzie latać. Leć, ale po antykoncepcję, żebyś sobie nerwów nie zszargała panikując co cykl.

Gość Panikara3434
Dla wszystkich kobiet/dziewczyn, które trafią na ten wątek - bóle piersi i to uczucie w podbrzuszu spowodowane jest bardzo mocnym jajeczkowaniem, poza tym prawdopodobnie mam braki jakiegoś hormonu. Dostałam Mastodynon. Poza tym mam nadżerkę szyjki macicy także dobrze się zlozylo, że poszłam do lekarza. Dlatego jeśli któraś z was również ma podobny problem jak ja, idźcie do lekarza. Dziękuję za pomoc :)