Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czerwiec 2018

Polecane posty

Gość gość
dziewczyny czy na ten tydzień któraś ma usg- czekamy na dobre wieści kolejne

Gość niegość
Ja mam wizytę w czwartek, pewnie razem z usg :)

Gość gość
niegość u ciebie już chyba 6tc się zaczął więc na usg będzie widać dużo ,masz jakiś objawy ciążowe? jak się czujesz

Gość niegość
Tak, z terminu om to już 6 tydzień. Czuje się bardzo dobrze, tylko mniej energii mam i jak normalnie funkcjonowałam wieczorem tak teraz koło 21 jestem już mega zmęczona. Na początku miałam straszliwe bóle brzucha wieczorami, jednego dnia już myślałam, że pojadę na IP ale przeszło. A teraz już nie boli, czasem tylko ciągnie w dole brzucha. Tylko wiecznie głodna jestem ;)

Gość lenka0311
Ja dzwoniłam do swojego lekarza bo niepokoją mnie akcje z tym sluzem. Miałam w piątek przez chwilę i wczoraj. Jutro mam wizytę . Chce sprawdzić czy wszystko jest ok. Moze nie potrzebnie panikuje ale lepiej dmuchać na zimne . jeżeli dzis by się powtorzylo to mam dzwonic to dzis mnie zobaczy

Gość gość
lenka0311 dobrze jesteś w kontakcie z lekarzem a masz jakieś bóle brzucha itp.?

Gość lenka0311
Tak pobolewa brzuch ale ja jestem dwa i pół miesiąca po laparoskopii wiec lekarz mówił że moze tak być . To nie sa jakieś mocne bóle. Bardziej pobolewania.

Gość gość
Mialam dzis znow usg. Ciąża wiekiem z usg na 6t1d czylu za mało o jakies dwa tygodnie. Ale ciągle widzą jakieś pulsowanie. Ale to raczej nie tętno. Zostawiają mnie na oddziale. Mają zrobić betę mi dziś i jutro i podjąć decyzję bo ciągle mówią o jakimś pulsujacym naczynku. Widziałam sama na usg te pulsujace miejsce. Dziwna sprawa. Klara

Gość gość
lena a po laparoskopii można od razu się starac o ciąże czy trzeba odczekać? jak ci gin radził

Gość gość
Klara czy ty nadal wierzysz ze ta ciąża się rozwinie? Z tego co pamietam Troll właśnie tak napisał. Ze ciąża zatrzyma się koło 6 tyg a z terminu z om będzie koło 10. Z tego co piszesz to tak właśnie jest. Pomijając sposób wypowiedzi trolla to chyba miał racje... swoją droga ciekawe skąd tyle wie

Gość gość
Gosciu bez pozwolenia lekarza nie staralabym się nawet. Dal nam 3 miesiące żebym zaszła w ciążę i chciał mnie konsultować z profesorem od nieplodnosci. Dal mi zielone swiatlo tym bardziej ze sam sprawdzał mi drożność jajowodow itd.

Gość gość
Widze swoje eyniki id dwoch tygodni tajze zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje, nie jestem glupia. Nie wierzę w pomyślne zakonczenie tej ciąży. Tylko ciekawi mnie to co tam pulsuje. Nigdzie i nigdy się z niczym takim się nie spotkałam. Klara

Gość gość
Widze swoje wyniki od dwoch tygodni takze zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje, nie jestem glupia. Nie wierzę w pomyślne zakonczenie tej ciąży. Tylko ciekawi mnie to co tam pulsuje. Nigdzie i nigdy się z niczym takim się nie spotkałam. Klara

Gość gość
klara a lekarze jak ci to tłumaczą?

Gość gość
Klara jeśli jesteś zainteresowana moja opinia to ci napisze. Nie wiem czy tak jest na pewno u ciebie ale kiedyś miałam odczynienia z podobna niewiadoma. Troll

Gość gość
troll jaka jest twoja opinia napisz

Gość cyferka123
Lenka trzymam za Ciebie kciuki, zeby wszystko bylo ok :* Ja tez jestem zdania, ze jak cos jest nie tak, nie ma co czekac. Bo potem mozna miec tylko do siebie pretensje :* Bedzie dobrze!!!

Gość lenka0311
Cyferka dzięki. Musi być dobrze :) . Dobrze zr mam takiego lekarza. Nie olewa żadnych sygnałów i od razu reaguje. Nie wiem czemu tak sie dzieje z tym sluzem. Dzis cały dzień spokój. Nic nawet śladu. Normalny jest tak jak powinien :) jutro wieczorem bede wiedziała

Gość cyferka123
A co sie dzieje ze śluzem ??? Bo nie wiem Dobry lekarz to skarb <3

Gość gość
Wrazenie pulsowania mogą dać zmiany w naszym organizmie. Od razu zaznaczę żebyś się nie wystraszyła zmiany nie znaczy rak. Może to być np mięśniak na macicy z reguły nie są one bardzo ukrwione wiec nie powinny ale mogą. Może to być również krwiak lub torbiel. Ale myśle ze to nawet lekarze szpitalni by poznali. Może być to zakrzep który przytkał jakaś drobna żyłę i wytwarza się ciśnienie które chce go przepchać i dlatego daje takie wrażenie. Zmiany nowotworowe raczej bym wykluczyła bo to trochę nie to miejsce. Czasami zdaza się tez ze jak komórka się zagnieździ to jest otoczona bardzo dużo siecią naczyń dzieje się tak zazwyczaj przy policystycxnych jajnikach lub endometriozie. Bardzo dużo wyjaśnia te badania jak w końcu przyjdą. Jakbyś mi napisała swoje ewentualne problemy jeśli takie były przed zajściem w ciaze to może łatwiej byłby coś bliżej ustalić na tyle ile się oczywiście da przezinternet. Troll

Gość lenka0311
Cyferka wcześniej o tym wspomniałam. Trzy razy zdarzyło się ze był różowy. Pierwszy raz przed wizyta poprzednia i okazało się ze jest ok . Teraz w piątek i w niedzielę epizody miałam na chwile A później spokój cisza. Wszystkie dolegliwości mam nadal . nic nie ustapilo

Gość niegość
A ja nie wiem czy mnie coś nie rozkłada... :/

Gość cyferka123
lenka to jakoś przeoczyłam te posty. To faktycznie, lepiej chuchać na zimne :*

Gość lenka0311
A jak wy się czujecie?

Gość gość
Lenka jeśli kolor jest tylko blady róż i żadko to najprawdopodobniej drobne naczynka pękają. Możesz mieć niska krzepliwość nic się z tym nie robi jeśli się nie nasili. Czasami choć nie wiadomo dlaczego może to być zapowiedź przodującego łożyska nie mylić z przednia ściana. To najwcześniej się okaże koło 14 tyg. Radzę ostrożnie z seksem przy tych plamieniach Troll

Gość gość
Też pomyślałam o miesniaku Ale ostatnio dużo razy byłam badana ginekologiczne to może ktoś by zauważył. Problemy z zajściem w ciążę były takie ze potrzebuje dużo czasu żeby w nią zajść. Pierwsze starania ponad 2.5 roku, drugie dwa lata a trzecie rok. Jeździłam do kliniki niepłodności i ogólnie badania podstawowe mam dobre. Wszędzie mam niepłodność idiopatyczna wpisywana bo przyczyny medycznej brak. Po pierwszej ciąży pozamacicznej mam jeden jajowód niedrozny Ale pomimo tego zaszłam w dwie ciążę szybciej niż jak miałam dwa... Klara

Gość lenka0311
Trollu być może jest tak jak mowisz ale wole sprawdzic. Jeśli sledzisz co tu piszemy to mniej więcej znasz moja sytuacje. Lekarz tez chce to zobaczyć.

Gość lenka0311
Trollu I dodam tylko że wlasnie nie wiem czy mozna to nazwać plamienie nawet bo wkładka jest czysta . to zdarza się tylko przy podcieraniu