Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za tydzien chrzciny córeczki siostry.nie jestem chrzestną.ile dac kasy?

Polecane posty

Gość gość

albo jaki prezent dac? nie jestem chrzestną i nie wiem ile dac i co na prezent dla coreczki siostry?

Gość gość
AHA I CZY JESLI IDE Z MEZEM NA CHRZCINY to kazdy daje cos od siebie czy razem dajemy?jak to jest? jesli kase to maz daje za siebie i ja za siebie?

Gość gość
Ja dawałam 350 zł od osoby w kopercie, jak szłam z mezem. Czyli 700 zł razem. Ale to była dalsza koleżanka z pracy. Jak byłam u prata to daliśmy 650 zł od osoby - tez z mężem - więc 1300 zł razem w kopercie.

Gość gość
Jeżeli to siostrzenica to mysle ze ok 1300 - 1500 zl. Wtedy dajecie za wszystkich taka kase, maz juz nie.

Gość gość
Dzieciak siostry to ok 1000 zl ale raczej wiecej, wiec jakies 1200 zl

Gość gość
Chyba jaja SE rozbicie Ja myslalam ze na komunie sie tyle daje Na chrzciny tez? To ile daja chrzestni w takim razie?po 2 tysięcy?

Gość gość
Ja od siostry dostałam 3000

Gość gość
Hehehe wez autorko nie czytaj tych farmazonòw. Daj do 500 zł i bedzie ok! 200 czy 300 to tez ogromna kasa.

Gość gość
Zależy jak was stać i jak sa relacje. Ja od brata dostalam 1000zl i jeszcze wlozyl do bucika 500zl, a wiem ze u niego sie nie przelewa.

Gość gość
Ja chrzestna dałam 400 zł. Po prostu na tyle było mnie stać, ale rodzice normalni na szczęście.

Gość gość
Mysle, ze z 10000zl zeby mogli cokolwiek wlozyc na ksiazeczke lub lokate dziecku. Albo mieszkanie kupcie juz na zapas jej.

Gość gość
dajecie osobno, ty 10tys., niech da laptopa a jak to dziecko siostry to niech dorzuci jeszcze xboxa + iphona 7 , zebyśta nie wyszli na sknery

Gość Cleo1976
Ach, co za głęboki problem duchowy!;) Ja uważam, że z tej okazji 100-200 zł zupełnie wystarczy.Sama zazwyczaj kupuję pamiątkę, ubranko, jakiś prezent.To nie jest okazja do zbierania pieniędzy! No, chyba że wiesz, że rodzice dziecka mają naprawdę ciężką sytuację materialną.

Gość gość
Dajcie wspólnie, albo pieniądze tu już kwota dowolna, ale nawet 200 zł pasuje i do tego chociaż kartka albo kup coś przydatnego, może krzesełko do karmienia czy matę edukacyjną i jak możesz to jeszcze coś do koperty a jak nie to nie. Moja córka nie dostała pieniędzy, dostała od chrzestnych drobną biżuterię a od reszty gości prezenty rzeczowe. Sama też nie dawalabym w tysiącach, bez przesady.

Gość gość
Sprzedaj nerkę na czarnym rynku albo idź do providenta i daj do koperty 20000! jak dasz mniej to chrzest będzie nie ważny, bo to na tym polega, że muszą być grube koperty "D Tylko wtedy dziecko będzie zbawione (tak przynajmniej jest w kato - polandii cebulandii)

Gość gość
Daje się tyle na ile cię stać. Myślę że tak od 100 zł do 2 tys zł.