Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Learning

Czy jest tutaj osoba, która sama wyszkoliła psa?

Polecane posty

Gość Learning

Potrzebuję rady odnośnie samodzielnej tresury pieska. Mam 5-miesięcznego szczeniaka, nad którym staram się pracować. Zna już komendę "do mnie" jednak jak ma coś ciekawszego do roboty to nie reaguje. Dodam, że wraca odwołany nawet na otwartej przestrzeni, ale chciałabym, aby bezwarunkowo wracał za każdym razem, gdyż martwię się o jego bezpieczeństwo. Jednak to nie jest taki problem bo z tym sobie radzę, gorzej jest z komendą "nie rusz". To kolejna rzecz, która jest bardzo ważna, a on uparty jak osioł. Ogólnie głupi nie jest bo wie o co chodzi, załapał rzeczy których go praktycznie nie uczyłam, nawet nie wiem jakim cudem. Rozumie słowo wracaj, spokój czy dokąd ( wtedy się wycofuje z zamierzonego celu), a nie ćwiczyłam z nim tego. Dlatego proszę o radę jak skutecznie nauczyć go, aby czegoś nie ruszał bez pozwolenia. Wiem, że to ja robię coś nie tak, tylko co? nie biję go, bawię się z nim, przy nauce staram się być konsekwentna i spokojna. Proszę o pomoc bo ile z nim będę to jeszcze wałkować?

Gość gość
Będziesz wałkować tak długo aż dorośnie. Nic nie piszesz na temat rasy psiaka, a to jest też istotne w szkoleniu.

Gość gość
Ja mam z psa taki pożytek, że wyjada gó\wno z wychodka. Mam przed domem taki drewniany kibel i nie muszę go opróżniać z fekaliów bo pies zjada na bieżąco wszystkie kupy:)

Gość Learning
Jest to beagle, przepraszam wyleciało mi z głowy.

Gość gość
każdy pies jest gó\wnojadem:( dyskwalifikacja całkowita