Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alina wrcl

Mój facet twierdzi że ma blokadę seksualną przez to że nalegalam na seks

Polecane posty

Gość Alina wrcl

Hej, tak jak w tytule, pomóżcie, bo już sama nie wiem co robić, Nie uprawiamy seksu od 10 miesięcy, a jesteśmy razem niecałe 2 lata. Nie mamy ślubu ani dzieci. Wszystko zaczęło się od tego, że mial duzo stresu w pracy i z finansami, twierdzi ze nie bylam wystarczajaco wspuerajaca, nie rozumialam i mialam mu za zle brak seksu. Az w koncu sie zamknal kompletnie. Twierdzi, ze to bedzie cud jesli uda nam sie odbudowac te relacje. Nie jest juz o mnie zazdrosny, a na początku byl bardzo. Mowi, ze jak mi sie cos nie podoba to mam sobie poszukać kogoś innego. Proszę napiszcie co robic, jak pozbyc sie tej blokady? Ktos mial podobnie?

Gość gość
Nie szkoda Ci życia na takie przemyślenia i problemy? Rachunek jest prosty: na dwa lata Waszego związku (?) rok straciłaś. Jeśli tak się zaczyna, to z czasem i z wiekiem będzie gorzej.

Gość Alina wrcl
To moj pierwszy poważny zwiazek i nie chce tego tak przekreslac ale czuje sie zle, jestem bardzo przygnebiona, obwiniam sie o to, ze zle to wszystko rozegralam...

Gość gość
Ile macie lat?

Gość gość
Z tego co piszesz to Twój facet jest pracoholikiem i z założenia własnego jest niewinny. Nie zależy mu również na seksie i na więzi z Tobą. Po co z nim jesteś dalej?

Gość gość
Boy-Żeleński pisał w jednym z wierszyków dla Zielonego Balonika: "Takiej dziwnej dostał manii, że chciał tylko od Stefanii" Naprawdę nie słyszeliście o takiej przypadłości?

Gość gość
2 lata to nie 10, kopnij dziada w d**e, przecież to świeży jeszcze związek i powinien Cię nosić na rękach, a nie żebyś beczala ze sexu nie ma.

Gość gość
Sam mówi, że jeśli nie pasuje to zmień a Ty się pytasz co robić.

Gość gość
No bo, wicie rozumicie. Dwoje ludzi wiąże wyłacznie seks. Więc jak go zabraknie ... A czy nie pojawia się w pustych główkach dziwna myśl, że Autorkę łączy z tym kłopotliwym facetem Coś Jeszcze, oprócz seksu, w co nie wierzycie jak w krasnoludki? Gdyby nie to, to odeszła by bez niczyich porad!

Gość gość
Za mało o sobie napisała, ale facet jest zupełnie nie do życia po tym krótkim opisie.

Gość Alina wrcl
Jest między nami 10 lat różnicy. Ja mam 25 a on 35

Gość gość
To musisz iść z nim razem może do psychologa bo widzę że zależy ci na nim.

Gość gość
Zwariowałaś. Już Ci te 10 lat różnicy w kość daje, a Ty chcesz w to brnąć???

Gość Alina wrcl
Dokładnie jak to opisał/-a gość połączyło nas coś więcej. On był bardzo wspierający i kochający, bardzo mi pomagał, gdy o tym myślę to faktycznie ja nie byłam dla niego dobrym wsparciem i mam naprawdę wyrzuty sumienia z tego powodu. Chcę żeby było jak dawniej, bo naprawdę jest tego wart.

Gość gość
Napisze tak jeśli Ci zależy to zawalcz o niego. Zaproponuj wizytę u seksuologa. Porozmawiaj z nim czy jeszcze mu na tobie zależy. Z uwagi na to że z natury jestem podejrzliwa osoba to powiem Ci że mi tutaj coś śmierdzi. Może na kogoś na boku. Nie zakładam że na pewno tak jest. Ale to co najmniej dziwne jak dla mnie. Posprawdzaj Powtarzam to trochę.

Gość Alina wrcl
On twierdzi, że jest normalnym facetem i nigdy nie miał problemów z seksem. Jemu chodzi bardziej o to, że ze mną ma barierę, ktorej nie może przekroczyć...

Gość gość
Spędza Cię w poczucie winy. To się nazywa znęcanie psychiczne. Pytanie tylko czy chce to zmienić. Możesz go pokusić sensownym strojem lub zakładać seksowna bieliznę niech widzi jak się przebierasz np do pracy. Może załapał jakiegoś syta i boi się przyznać albo ma problem z erekcją.

Gość gość
11.50 słuchając takich rad autorka stanie się kolejną na liście nieszczęśliwych w związku. Facet ją obwinił, do tego kazał sobie szukać czegoś lepszego.

Gość gość
Pytałaś czy tylko w stosunku do Ciebie ma barierę? Może puka na boku i zwyczajnie z Tobą nie chce.

Gość Alina wrcl
Może po takim czasie boi się ze mną znowu spróbować seksu, ze mu coś nie wyjdzie, nasze ostatnie razy (w zime 2016 roku) nie były udane, nie mógł dojść, coś mu nie szło, ale nie dawalam mu odczuc tego ze bylo mi źle. Nie wiem o co chodzi...

Gość gość
To prowo. Nie wierzę, że można mieć takie siano w głowie.

Gość gość
Facet owija Cię wkoło palca. Szantażuje ze jak Ci źle to masz sobie odejść. Twierdzi ze jest normalnym facetem? Normalny facet kocha się z kobieta którą kocha. Nie widzi u siebie problemów. 10 miesięcy bez seksu? Serio nie wierzę w to żeby zdrowy facet nie uprawiał z nikim seksu przez prawie rok.

Gość Alina wrcl
Tak, powiedział, że ma w stosunku do mnie duża blokadę jeśli chodzi o seks. Natomiast widzę, że inne formy uczuć jak przytulanie, całowanie itp to wszystko jest z jego strony tylko nie chce ze mną uprawiać seksu...

Gość gość
No porażka! Gdyby mi facet powiedział, że ma blokadę i nie chce się ze mną kochać to byłyby jego ostatnie słowa do mnie a Ty czekasz rok na cud. Miej trochę honoru kobieto.

Gość gość
Ten Twój facet to jakaś pipka a nie facet.

Gość gość
A jest u was inna forma seksu np oral? X Upij to i wykorzystaj :D

Gość Alina wrcl
Mam duże poczucie winy...

Gość gość
Poczucie winy? W związku z czym? Że jesteś w związku i oczekujesz seksu?

Gość gość
To nie może być prawda. Pros o jak nic. Chyba że serio tkwisz w toksyczny związku. Mieszkanie razem? Pracujesz? Bo jeśli zajmujesz się domem to facet ma idealnie obiad i porządek w domu a bzykanko na boku.

Gość gość
Poczucie winy? Wpedzil cie w nie. Jak ma blokade to idzie sie do seksuologa i rozmawua z partnerka jak wspolnie rozwiazac problem. A on chce z ciebie zrobic kozla ofiarnego.