Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Border colie czy golden retriver?

Polecane posty

Gość gość

Planuje powiekszyc rodzine o psa z ktorejs z tych ras. Zastanawiam sie ktora wybrac. Jrstesmy rodzina z dwojka dzieci, mieszkamy w mieszkaniu ale planujemy dom lub szegment. Do tej pory mielismy male psy kundelki teraz zdecydowalismy sie na wiekszego i rasowego psa. Szczegolnie interesuje mnie opinia osob ktore znaja lub maja psy tej rasy. Pozdrawiam.

Gość gość
wywal dzieciaki. wez 2 goldeny. przynajmniej są posluszne.

Gość gość
Border collie to bardzo aktywny pies do pracy. Zawsze na wystawie psów w Kamieniu k. Rybnika są pokazy jak pięknie zaganiają barany albo kaczki, gęsi do zagrody. Do towarzystwa lepsze goldeny, w sam raz dla dzieci, cierpliwe i kochane. U nas rodzina zbzikowana na punkcie psów i kotów, były goldeny, collie, bordery, boksery u różnych cioć, bo my mamy owczarki niemieckie i rottweilery. Border collie jako pies pasterski lubi zaganiać i czasem zagania dzieci. Tak robił pies mojej cioci, zaganiał mnie i kuzynki na ogródku, a dorośli się śmiali, że pies się poznał jakie z nas stado baranów ☺

Gość gość
A czy goldeny warto poddac jakiemus szkoleniu? Chodzi mi o jakies profesjanalne "kursy"