Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroby serca

Polecane posty

Gość gość

Czy jesli miałam robione badania dwa miesiące temu tzn echo serca, ekg 4 razy, rtg klatki i krew i badania wyszły dobrze, osluchowo dobrze i biorąc leki na spowolnienie pracy serca mogło się coś zmienić tzn mogło serce "zachorowac" czy raczej nie? Bo znowu zaczynają mi dokuczac kolatania serca, nierówne bicie, częste bóle i klucia w klatce piersiowej i serca. Ostatnio miałam dość dużo nerwów z powodu utraty pracy, ale teraz te dolegliwości serca zaczynają mnie niepokoić. Za dwa tyg idę do kardiologa, ale wolę się wypytac dla "spokoju". Porostu martwię się, że nawet jak byłam zdrowa to przez te ostatnie stresy mogę poważnie zachorować, a ja będę myśleć że to od nerwów i będę brała leki na uspokojenie. Dodam, że mierze cisnienie codzienne i mam dobre 116/75 puls 74.

Gość gość
zrób jeszcze holtera.

Wejdź na stronę http://dbamoserce.pl/ i poczytaj artykuły, które tam są zamieszczone. W szczególności polecam Ci zakładkę "niepokojące objawy" - możesz tam się dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy, może również znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania.

Gość gość
te objawy swiadczą o nerwicy serca , leczenie do roku czasu:)

Gość gość
Pewnie nerwica.

Gość gość
Ja mam nerwicę ale podejrzewano u mnie wiele dolegliwości do czasu kiedy zmieniłam kardiologa na ten gabinet http://www.awimed.pl/. Lekarz zlecił wszystkie badania i wyszła nerwica...lekarz dał mi betalok żeby serce tak nie biło i pomogło.

Gość gość
Skonsultuj się z lekarzem, a nie szukasz odpowiedzi na necie :( Moja mama miała robione m.in. echo serca na Wałbrzyskiej w Warszawie i tam też jeździ raz na jakiś czas na konsultacje, z lekarzem ma ciągły kontakt więc jak tylko coś ją niepokoi to dzwoni.

Gość gość
Skonsultuj się z lekarzem, a nie szukasz odpowiedzi na necie :( Moja mama miała robione m.in. echo serca na Wałbrzyskiej w Warszawie i tam też jeżdzi raz na jakiś czas na konsultacje, z lekarzem ma ciągły kontakt więc jak tylko coś ją niepokoi to dzwoni.

Gość pielęgniarstwo

Jestem studentką Pielęgniarstwa II Stopnia w Wyższej Szkole Medycznej w Legnicy.
Proszę o wypełnienie ankiety, która posłuży mi do napisania pracy magisterskiej. pod tytułem: Jakość życia pacjentów po przebytym zawale mięśnia sercowego.
Ankieta jest anonimowa.
Dziękuję.

www.survio.com/survey/d/Z3H5C0A9X2C1D1X4D

Gość pielęgniarstwo
Przed chwilą, Gość pielęgniarstwo napisał:

Jestem studentką Pielęgniarstwa II Stopnia w Wyższej Szkole Medycznej w Legnicy.
Proszę o wypełnienie ankiety, która posłuży mi do napisania pracy magisterskiej. pod tytułem: Jakość życia pacjentów po przebytym zawale mięśnia sercowego.
Ankieta jest anonimowa.
Dziękuję.

www.survio.com/survey/d/Z3H5C0A9X2C1D1X4D 

https://www.survio.com/survey/d/Z3H5C0A9X2C1D1X4D

Przyczyn jest bardzo wiele więc na Twoim miejscu nie myślałabym teraz o tym tylko poczekała na badania. Ja niedawno miałam lekkie bóle w klatce piersiowej. Badania u kardiologa w gabinecie www.kardiologlodz.com nie wykazały na szczęście niczego groźnego. Muszę teraz więcej odpoczywać i mniej się stresować.

Gość Grażyna

Ja leczę się na serce u kardiologa w klinice Prima Med w Krakowie przy ul. Cieszyńska 16 Wcześniej chodziłam do innych ale jak mówiłam , ze źle się czuje po lekach to nikt na to nie reagował. Doipero jak trafiłam na lekarza w Prima Med. To zalecił dodatkowe badania,zmienił mi leki po których jest dużo lepiej

Gość anioos

Zdecydowanie dobry lekarz to podstawa. Ja leczę się u dr Barbary Bogackiej ze Szczecina kardiologszczecin.com.pl/ i dobrze trafiłam, bo to świetna pani doktor. Przede wszystkim to dobry fachowiec, ale też osoba miła, pomocna, z dobrym podejściem do pacjenta.

Gość Beata 40

Ja chodziłam do bardzo dobrego kardiologa w Chojnicach  i zgłosiłam się z objawami kołatania serca w różnych sytuacjach, które byly tak silne, że miałam wrażenie, że zaraz dostanę zawału  i umrę .  Lekarz zrobił wszystkie badania, założył holter i okazało się, że mam arytmie serca.  Dostałam dobry lek i  dolegliwości ustąpiły. Jeżeli ktoś z was jest z okolic Chojnic i szuka dobrego kardiologa to polecam ten gabinet, który znajduję się na Żwirki i Wigury 2a.