Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek ze starszym facetem... ładować się w to?

Polecane posty

Gość gość
Jak facet ma więcej niż 35 lat to jest duże ryzyko że dziecko będzie chore

Gość gość
facet może spłodzić dzieci do 32 roku życia

Gość gość
najzdrowsze są dzieci gdzie partner i partnerką w tym samym wieku

Gość gość
jak mu staje to może płodzić zdrowe dzieci i wieku 60 lat. Znam młode małżeństwo on 30 ona 23 lata, którym urodziło się dziecko z ciężką genetyczną chorobą - nie ma reguły. Jak mu staje i strzela spermą to może mieć dzieci.

Gość gość
nie może płodzić w wieku 60 lat bo jest duże ryzyko choroby dziecka

Gość gość
Do dziś Kochała się ze starszym partnerem dlatego urodziła z ciężką wadą genetyczną

Jeśli Ci na nim na prawdę zależy ,a jemu na Tobie, to najważniejsi jesteście WY. Nikt inny ! Oczywiście, że nie będzie łatwo, ale czy tylko dlatego warto rezygnować ? ;) Kolejna sprawa to ile właściwie macie lat...załóżmy 30 i 45 na gruncie prywatnym w niczym by nie przeszkadzało, ale np, 18 i 33 mogłoby już z wielu powodów stanowić większą komplikację

Gość gość
spłodziłem w wieku 40 lat zdrowe dziecko z kobietą w wieku 30 lat. Co wy piszecie za głupoty. Sąsiadka w wieku 25 lat z facetem w wieku 28 spłodziła Downa

Gość gość
Mężczyzna to do 70 może robić dzieci :D

Gość gość
A co ma wiek do rzeczy autorko? Jakbys go kochala nie mialby znaczenia. A tak to szukasz wymowki.

Gość gość
no my jesteśmy właśnie 30 i 45, ale ja wyglądam naprawdę młodo, więc niestety wyglądamy jak tatuś z córeczką. zależeć mi zależy, ale nigdy wprost o tym nie rozmawialiśmy... chociaż myślę, że on się domyśla.

Gość gość
Moja koleżanka urodziła niepełnosprawne dziecko i czasami jej pomagam przy małej, zawożę na rehabilitacje, bo jej mąż pracuje zagranicą, żeby utrzymać rodzinę, gdyż ona nie może w tej sytuacji iść do pracy. Mają 28 i 29 lat. Do tego ośrodka, gdzie rehabilitują ich córkę przychodzą sami młodzi rodzice z chorymi dziećmi. Nie widziałam takich po 40-stce. Przedział 20-35 lat.

Gość gość
gość dziś no my jesteśmy właśnie 30 i 45, ale ja wyglądam naprawdę młodo, więc niestety wyglądamy jak tatuś z córeczką. zależeć mi zależy, ale nigdy wprost o tym nie rozmawialiśmy... chociaż myślę, że on się domyśla. x Haha autorko, to Ty się postarz, nie wiem ufarbuj na ciemno, poważniej się ubieraj, mocniejszy makijaż, a on niech się odmłodzi- jeansy, trampki, modna fryzura i się zrównacie wizualnie :P

Gość gość
nie no, dajcie spokój z tym postarzaniem i odmładzaniem :D nie o to chodzi...

Gość gość
partner i partnerka powinni być w podobnym wieku nie może być tak że partner jest starszy o 10 lat bo to jest ogromna przepaść

a ja myślę, że w waszym wieku to nie jest jakiś super problem :) rozumiem, że możecie mieć pewne obiekcje, ale oboje jesteście dorośli i to tylko i wyłącznie wasza sprawa. A te głupoty o chorych dzieciach to żenada w czystej postaci !

Gość gość
gość dziś przeciez hemofilie przenosi wylacznie chory (nosiciel) ojciec, więc co to za debilizmy :D tak samo moze ja przeniesc 25 latek jak i 70 latek. Z tym, ze teraz hemofilia jest rzadsza choroba niz kiedys, co za tym idzie wiecej starszych facetow ja ma. 2. hemofilia typu A i B dotyczy WYLACZNIE FACETOW. tylko hemofilia C dotyka obu płci. Nie wiem czy wiesz ale dowod anegdotyczny nie ma najmniejszego znaczenia w kregu naukowym. Takze obrzucanie sie tekstami typu "bo Zosi Franek to mial 25 lat spłodził Downa" są żałosne i niczym nie podparte :)

" partner i partnerka powinni być w podobnym wieku nie może być tak że partner jest starszy o 10 lat bo to jest ogromna przepaść " słucham ? A gdzie to napisano ? Ludzie, przestańcie wymyślać dziwne teorie bo wieje komuną :/

Gość gość
U ojca w wieku powyżej 45 lat ryzyko to wzrasta aż o jedną trzecią (34%), w porównaniu do 25-29 letnich mężczyzn." x w takim razie dlaczego stare babska wiedząc ze po 30 roku zycia wzrasta im prawdopodobienstwo urodzenia chorego dziecka i tak sie na nie godzą? juz o matronach po 35 czy o borze szumiący po 40 nie wspomne. istny egoizm. czemu tylko chłopów tępicie?? hę?

Gość gość
Ja tam ci nic nie doradzę, bo po pierwsze nigdy z zasady nie doradzam, a po drugie i tak sama musisz zdecydować, bo sama najlepiej wiesz co czujesz:P No i śmieszą mnie tu wpisy niektórych.Ludzie, nie można generalizować, róznie moze być:P Może on i staro wygląda, ale może ją przeżyć. Tak notabene, kiedyś byłam na wakacjach i była taka para z małym dzieckiem i wszyscy ludzie, ale to naprawdę wszyscy mysleli , że to jest babia tego dziecka( tak staro ta kobieta wygladała i kazdy ja zagadywał " ladny wnuczek etc.:D) Okazało się, że to para równolatków:D Mieli po 27 lat. Baba się tak wkurzyła, że dowód pokazała.:P sami więc widzicie, ze nawet wygląd moze być mylący:D

Proszę Państwa ! Ależ skąd te dane ? Źródła poprosimy ;)

Gość gość
A bo 27 latka to już stara baba przecież :O

Gość gość
ja mam 47 mój 37, już zaczął oglądać się za młodszymi, takimi 20 parę lat lub 30 parę. jestem zadbana i nie gruba, i co? i nic

Gość gość
Nie:P 27 latka to młoda kobieta, jak ty czytasz:D? Ona po prostu wyglada naprawdę staro. Możesz nie wierzyć, ja tez bym nie uwierzyła gdybym nie zobaczyła jej dowodu:D

Gość gość
znam 30stke ktora wyglada jak moja rownolatka a jestem dekade mlodsza :D

Gość gość
mam 50 lat i w zasadzie od 11 roku życia, kiedy zacząłem się masturbować regularnie się spuszczam przez całe życie. Również teraz nawet jak nie mam partnerki mam takie ciśnienie, że dwa razy w tygodniu co najmniej robię sobie dobrze. I cały czas moje plemniki się odnawiają. Żadne stare nie pozostają we mnie. Inaczej jest u kobiet, bo one mają zapas jajeczek na całe życie. I im dłużej tym bardziej są podatne na mutacje i nieprawidłowości. U kobiet ryzyko spłodzenia uszkodzonego dziecka wraz wiekiem rośnie bardzo. U mężczyzn oczywiście również ale znacznie mniej tak, że do 40 roku życia jest w zasadzie takie same jak u 20 latka natomiast po 40 roku życie faktycznie może wzrosnąć ale wtedy, kiedy mężczyzna ogranicza swoje życie seksualne czyli rzadziej ejakuluje. U mężczyzny nawet 50 letniego, który jest zdrowy, dobrze się odżywia, jest wysportowany i nie przyjmuje szkodliwych dla plemników substancji (psychoaktywne, palenie tytoniu, alkohol i niektóre leki) a na dodatek przed zapłodnieniem wymieni swoje plemniki na nowe (będzie wielokrotnie w krótszym czasie ejakulował a następnie odczeka tydzień aby nowe plemniki dojrzały i wtedy zapłodni kobietę) ryzyko uszkodzonego dziecka jest takie same jak u 25 latka.

Gość gość autorka tematu
ja mam 30 i wyglądam młodziej. tak czy siak... nie wiem, co mam z tym facetem zrobić. może jeszcze za wcześnie na decyzję.