Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gigi26

2 razy test 2 razy blade kreski

Polecane posty

Gość gigi26

Witam staram sie o dziecko jest to moj pierwszy cykl staran ostatnia miesiaczke mialam 21.08 cykle mam srednio 27-28 dni owulacja tak przypuszczam ze byla 3.09. Kochamy sie z mezem regularnie co 2 dni. Wczoraj zrobilam jeden test z ciekawosci bo bardzo bola mnie piersi i pojawilo sie duzo zyl. Na tescie pojawily sie 2 kreski , druga po ok 3 minutach ale bardzo slaba , a dzis znow to samo. Tak bardzo bym chciala zeby to byla ciaza... czy Wy macie podobne doswiadczenia zakonczone dobra wiadomoscia ?

Gość gość
skoro wyszło na obu to jest duże prawdopodobieństwo. Zrób badania krwi i wszystko będzie jasne :)

Gość gość
No skoro kochałaś się w dni płodne i testy wyszły mimo wszystko, nawet blade to ciąża jest, gratulacje. Powtórz test w dniu miesiączki a potem umów się do ginekologa ale osobiście doradzam się umówić dopiero w 6-7 tyg jak już będzie słychać serce i widać zarodek. W 5 tyg i tak cię odeślą do domu z niczym . Nie stresuj się ani nie zamartwiaj na pewno wszystko będzie dobrze.

Gość gigi26
A dopiero co bylam u ginekologa po skierowanie na badania poniewaz pol roku temu staralismy sie o dziecko trwalo to 7 miesiecy i nic. Teraz trudno uwierzyc zeby tak od razu sie udalo :)

Gość gigi26
Mam wizyte w poniedzalek, mialam sie zglosic z wynikami badan ktore mialy znalesc przyczyne tego ze nie zachodze w ciaze wiec chyba jednak beda zbedne. Miesiaczke mam dostac we wtorek lub srode ,jednak mam nadzieje ze sie nie pojawi :)

Gość gość
trzymam kciuki :)

Gość gigi26
Dziekuje :)

Gość gość
Ja tak mialam i faktycznie bylam w ciazy ale poronilam. Podobno jak sa blade kreski to zarodek jest slaby i tak sie to konczy.

Gość gość
gigi26 dziś nie chce cie dobijac, ale mojego brata zona miala podobnie. na usg wyszedl martwy zarodek

Gość gość
Nie straszcie jej niepotrzebnie! Przed spodziewaną miesiączką kreska może wyjść blada. Poza tym pewnie nie masz pewności kiedy dokładnie miałaś owulację więc ciąża może być młodszą niż ci się wydaje. Nie stresuj się nie potrzebnie

Gość gigi26
Bedzie co ma byc ... zobaczymy co czas pokaze. Ciaza z moich obliczen mialaby kilkanasci dni wiec moze hcg jest jeszcze niskie .

Gość gość
Mialam tak ja Ty dzis mam 8 miesieczna coreczke :) nic nie jest przesadzone ! A poza tym to za wczesnie zeby stawiac takie wnioski zrob test za kilka dni i wtedy zobaczysz :)

Gość gość
Gratulacje :)

Gość gość
mnie tez sie wydaje, ze to juz Aniołek niestety :(

Gość gość
Głupoty gadacie, autorki nie stresuj się ją nawet po spodziewanej miesiączce miałam blade dwie blade kreski. Syn jest zdrowy, ciąża przebiegła książkowo. Gratuluje ciąży, ciesz się nią nie stresuj

Gość gość
zrob hcg z krwi. jak wyjdzie pozytywne to powtorz po 48 godzinach. jak ładnie przyrasta to ciaza sie rozwija. u nie tez wyszła słaba kreska i nie w tym miejscu co trzeba, pojechałam zaraz na krew i wyszło 140. po 48 godzinach bylo juz 400

Gość gość
beta hcg jest markerem nowotworowym. Moze zbadaj sie lepiej w strone raka jajnika? :(

Gość gość
Ja tak miałam na dwa dni przed spodziewaną @. Dziś mój synek ma 5 lat :-D

Gość gość
U każdej ciut inaczej. Ja 3 dni przed spodziewaną miesiączką miałam piękne 2 krechy.

Gość gość
Ja tak mialam a po 5-dniach kreski byly wyrazne

Gość gigi26
Nowotwor ? Raczej nie badam sie regularnie. Jajniki maja sie swietnie. Ciesze sie ze sa tu osoby u ktorych zakonczylo sie szczesliwie. Czuje ze jestem w ciazy ale na razie wstrzymam sie z radoscia przynajmniej do miesiaczki :) mam juz coreczke ktora ma 8 lat i na pewno ucieszylaby sie z rodzenstwa :)

Gość gość
co w zwiazku z tym, ze badasz sie regularnie? przeciez badanie nie ochroni cie przed rakiem, a jedynie wczesnie ci go wykryje. moze to jego poczatki? zlosliwemu nowotworowi czasem zajecie całego narzadu zajmuje krotko.

Gość gigi26
Wezme to pod uwage dziekuje za rade ale raczej na razie raczej nastawiam sie na ciaze.

Gość gość
No właśnie nie strasznie Autorki. Co ma być to będzie a teraz to zwykle gdybanie i straszenie także niepotrzebny stres a jeśli jest w ciąży to jej teraz nie to potrzebne. Myślę jednak że to ciąż a. Najbezpieczniej poczekać do terminu miesiączki a najlepiej tydzień po dla pewności i dopiero do gina jak ktoś tu wyżej pisał w 6 lub 7 tygodniu:) Powodzenia!:-)

Gość gość
co w zwiazku z tym, ze badasz sie regularnie? przeciez badanie nie ochroni cie przed rakiem, a jedynie wczesnie ci go wykryje. moze to jego poczatki? zlosliwemu nowotworowi czasem zajecie całego narzadu zajmuje krotko. x Jakaś porypana czy jak?

Gość gość
x Jakaś porypana czy jak? x panno "znormalniona" wpisz sobie w google (bo w posiadanie yntelygentnych ksiazek przez Karyne nie wierze) czym jest beta hcg moze cie oswieci..

Gość gość
Autorka nie pytala o to czy moze miec nowotwor tylko o to czy ktos mial podobny przypadek zakonczony ciaza. Proponuje czytac ze zrozumieniem. Aha gratuluje ciazy :)

Ludzie opanujcie się!!!! Autorko miałam identycznie, nawet pisałam posty takie tutaj :) normalna (mocna) druga kreska wyszła mi w 6 tyg, kiedy z ciekawości zrobiłam test :) jestem teraz w 7 tyg, jest serduszko, wszystko idealnie !!!!!! Wyniki wzorowe, to samo z dzieckiem. Podobnie wzorowo wyszło mi hcg we krwi. Jest milion takich sytuacji opisanych w necie, ja miałam tak ledwo widoczne jak cień :)))) i tak naprawdę mnóstwo kobiet tak ma . Skoro nie jeden test Ci tak wyszedł, ale dwa, na 90% jesteś w ciąży. Gratulacje ;**** ginekolog może nie wykryć tak wczesnej ciąży na usg, wiec radzę zrobić badanie krwi na beta hcg :))))

I większej głupoty czy ciemnoty nie słyszałam, żeby wnioskować o raku na podstawie testu ciążowego ;D:D 99% przypadków drugiej kreski (nawet tych lekkich) to ciąża, jsk sama nazwa wskazuje testu :))) piszecie o jakichś skrajnych przypadkach; to tak jakby straszyć kobiety w ciąży, ze na pewno urodzą chore dzieci, bo przecież mogą i jest taka możliwość ;p autorko możesz odnaleźć mój post CIEŃ CIENIA NA TEŚCIE czy jakoś tak - ja tam wkleiłam zdj moich testów:) możesz porównać.

Gość gig26
Witam zrobilam dzis test ponownie :) sa 2 grube wyrazne kreski :) pozdrawiam !