Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem zmuszona wynająć mieszkanie z dofinansowaniem. co mi grozi?

Polecane posty

Gość gość

jestem zmuszona wynająć mieszkanie z dofinansowaniem. co mi grozi?

Gość gość
mało prawdopodobne

Gość gość
Nie wiem czemu nie zamieścił się mój post. No to jeszcze raz. Otóż mam mieszkanie z dofinanasowaniem Mdm. Gdy podpisywałam umowe kredytową wiedziałam ze przez okres 5 lat nie mogę ani sprzedac mieszkania ani go wynajmować. Ale teraz pogroszyła mi sie sytuacja finansowa i musze wrócić do rodziców a mieszkanie chce wynając. Jakie poniosę konsekwencje? Czy jest to duże ryzyko ze ktoś mnie podkabluje? Muszę wynając mieszkanie obcym ludziom.

Gość gość
a takie ryzyko,ze niewłaściwie sporządzona umowa wynajmu obowiązkowo notarialna i opodatkowana czyli zgodna z prawe, spowoduje,ze Ci ludzie spokojnie moga przejąć mieszkanie i Cię wykiwać a ty głupia zostaniesz z kredytem na całe życie. Poczytaj sobie o takich przypadkach wynajmu, gdzie w właściciel zostaje pozbawiony wlasności, no niestety prawo nie chroni właściciela tylko tych drugich, tym drugim tzreba zapewnić inne mieszkanie, lepiej nie ryzykuj i je odsprzedaj z tym kredytem

Gość gość
Nie radze autorze kombinowac

Gość gość
Jak wynajmujacy niw beda chciec sie wynieść to bedziesz mial przesrane prawnie

Gość gość
wynając bez umowy z kasą do ręki. Nikt ci nic nie udowodni

Gość gość
Bez umowy to wynajmujacy nie ma zadnych praw

Gość gość
bez umowy (i realnej mozliwosci udowodnienia najmu - czyli przelewów bankowych itp.) wynajmujący może wejsc do mieszkania, wystawic rzeczy na klatkę i zmienic zamki. Z umową może bujać się latami po sądach, zapewniac niepłacącemu lokatorowi lokale zastępcze i jeszcze opłacać rachunki bo zgodnie z nową ustawą nie ma prawa odciąc niepłacącemu najemcy prądu i wody.

Gość gość
Nie chcę zakładać tak pesymistycznej wersji ze trafię na takich oszustów. Mnóstwo moich znajmomych wynajmuje mieszkania i nie mieli takich przypadków. Bez umowy? Ale czy to nie niesie za sobą jakiegoś ryzyka? a co jak lokator zniszczy mieszkanie? nawet nie mogę się sądzić z kimś takim o odszkodowanie skoro nie mam z nim podpisanej umowy...

Gość gość
A czy ktoś z was wie jakie są konsekwencje gdyby wydało się to ze zaczęłam wynajmować mieszkanie z dofinansowaniem?

Gość gość
wynajmij z najmem okazjonalnym