Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z nianią czy to się kwalifikuje do zwolnienia jej

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z nianią. Zajmuje się dwójka dzieci, od 1 września częściej niż przez wakacje (wzięłam ją od 1 lipca). Na wakacje przychodziła po 3-4h dziennie jak byłam w domu wszystko było ok, żadnych problemów. Od 1 września dostała umowę na okres 12 miesięcy, do reki po odliczeniu wszystkiego dostaje 2600 zł. Bardzo fajnie bawi się z dziećmi, nie miałam zastrzeżeń żadnych.Niania wiedziała że w domu są kamery w tym w pokoju dziecięcym. Nie miała z tym problemu, ja tez nie oglądałam nagrań z wakacji bo wtedy ja tez była w domu i po prostu pracowała w gabinecie. Ale wróciłam od 1 września do pracy, ona zajmuje się więc dziećmi dłużej niż w wakacje bo po 8h dziennie. W tym czasie kładzie je tez spać. Przejrzałam wszystkie 8 nagrań - do 12 września - i na każdym jest jedno dziwne jej zachowanie. Jak uśpi dzieci - 3 i 4 lata - to nie wychodzi z ich pokoju a podchodzi do ściany i się na nią patrzy. Po prostu. W białą ścianę. Potrafi tak stać do 20-30 minut a potem idzie i normalnie się zachowuje. Takk jakby na ten czas jakoś nie wiem "odpływała" czy coś innego. Pytałam się męża na co mi powiedział że to nie jest podstawa aby rozwiązać z nią umowę bo przecież jest wtedy z dziećmi w pokoju, wszystko robić co miała robić. Ale ja się denerwuje czy ona może nie dostaje wtedy jakiegoś ataku o którym nie wiem. No ale codziennie o tej samej godzinie? Czy mam prawo ją skonfrontować z nagraniami - w umowie jest zapis że ona wie ze jest nagrywana. Nie chce jej zwalniać, nie chcę aby był taki wydźwięk tego tematu, ale się po prostu boję tego jej zachowania. A w sumie nic nie robi więc czy ja sobie coś wmawiam? Prośba o wasze oceny.

Gość gość
Oczywiscie, ze masz prawo zapytac o jej dziwne zachowanie budzace niepokoj.

Gość anabella25
Absolutnie nie masz powodu ani do zwolnienia ani do obaw.Może to jest i dziwne,ale sama widzisz,że nieszkodliwe,ona nic złego nie robi a ,że patrzy w ścianę? Może to jest jej sposób na odreagowanie stresu,na wyciszenie się? Sama piszesz ,że dobrze zajmuje się dziećmi,następna np.gdy dzieci będą spały może iść do barku i popijać alkohol albo palić papierosy albo grzebać w twoich rzeczach.Uwierz mi ,wiele innych matek chciałoby mieć tylko takie problemy z nianią ,ty tak naprawdę nie masz żadnych.Każdy sąd obali taki powód rozwiązania umowy.

Gość gość
Daj dzieci do żłobka. A tak w ogóle to idź do psychiatry podejrzliwa babo!

Gość gość
3 i 4 latek powinny być w przedszkolu z rówieśnikami a nie z szurnięta babą w domu

Gość gość
Nie dostały się do przedszkola tam gdzie chciałam, więc uznałam że niech zostaną w domu jeżeli mogą.

Gość gość
Mi to wygląda na jakieś nawiedzenie... Może coś widzi czego ty nie widzisz i się przez to tak wpatruje w ściane

Gość gość
Dlaczego izolujesz dzieci od rówieśników? Powinny chodzić do przedszkola, bo inaczej zdziczeją i prędzej czy później wylądują w szpitalu psychiatrycznym.

Gość gość
Może niania w tym czasie czeka na telefon od twojego męża, aby umówić się z nim na dziki, wyuzdany seks.

Gość gość
Też mi wygląda na to że ona widzi coś w tej ścianie. Zapytaj dlaczego tak bez ruchu przez 30 minut się wpatruje. Idę o zakład, że nie pamięta, a jak jej pokarzesz nagrania to będzie mega zdziwiona.

Gość gość
albo się "uspokaja" patrząc w ścianę albo ma jakieś zwidy, widzi maryje albo diabla albo hooj wie co, sprawdź czy przy tym porusza ustami to bedzie łatwiej zinerpretować jej zachowanie, bo może faktycznie się modli jeśli to stara baba, np różaniec trwa ok 20 min...

Gość gość
skoro mąż jej broni to widocznie mają romans, płacicie jej sporo i pewnie to była inicjatywa meża, żeby ja zartudnić legalnie?

Gość gość
Nie izoluje bo dzieci wychodzą normalnie na plac zabaw, w weekendy jeździmy do klubu maluszka więc nie boj się nie "zdziczeją". Zresztą tego temat nie dotyczy a tego czy zachowania tej dziewczyny jest wg was niepokojące czy nie.

Gość gość
prowo a wy się jracie: najpierw pisze, ze to stara baba a za chwilę, ze dziewczyna, wcześniej pisała, ze podczas pracy jest w domu w gabinecie, a teraz, ze poza domem...

Gość gość
jest opętana

Gość gość
na tej ścianie ma napisane niewidocznym atramentem wyznania od twojego meża, stoi i czyta je długo a w waginie trzyma kulki roskoszy albo motylka :)

Gość TAKaSObieMaMamaMa
A moze ona poprostu tak stoi i czeka jeszcze zeby dzieci mocno zasnely. Dlatego tak jest za kazdym razem. Ot co.

Gość gość
była taka historia że niania byla opetana a póżniej zabiła nożem dziecko!!! tylko że tamta stała nad łożkiem ale łóżko stało pod ścianą, więc wychodzi na to samo :)

Gość gość
Kamerę w poniedziałek będę musiała przestawić inaczej bo nie widzę jej "ust" ani nawet twarzy.

Gość gość
10:42 to stalaby patrząc na dzieci a nie w ścianę... a swoja drogą to ona ćpa czymś te dziec*****erwsze słyszę, ze takie duze byki śpia w dzien... córka ma 2 lata i u niej w grupie w przedszkolu na 9 dzieci śpią tylko 3....

Gość gość
Moze kontaktuje sie z Obcymi ?!

Gość gość
10:41 ma racje :)

Gość gość
Nie ONA pracowała w gabinecie, a ja pracowałam w gabinecie, w domu kiedy ona zajmowała sie dziećmi.

Gość gość
Może się modli ? a siedzi czy stoi ?, bo jak siedzi, to po prostu drzemie,

Gość gość
Stoi, kładzie dzieci, ale siedzi obok nich aż nie usną - widać na filmie keidy dzieci usną - a potem wstaje podchodzi do ściany i stoi i się patrzy. Ja naprawdę nie chce aby ktoś pomyślał że szukam pomysłu jak ją zwolnić, bo dziewczyna jest pomocna, miła, widać że dzieci ją lubią, nie powtarza zabaw a stara się nowe wprowadzać, nie spóźnia sie itd... ale to jej zachowanie. Jak się ogląda to niepokój ogarnia człowieka.

Gość gość
O kurde, troche przerazajace... Musisz ja o to spytac, innej rady nie widze.

Gość gość
Ja bym ją poprostu o to zapytała... bo też bym była zaniepokojona. Tylko na spokojnie bez żadnych podtekstów zwolnienia...

Gość gość
gość dziś Stoi, kładzie dzieci, ale siedzi obok nich aż nie usną - widać na filmie keidy dzieci usną - a potem wstaje podchodzi do ściany i stoi i się patrzy x To ją zapytaj, być może da Ci jakieś proste wyjaśnienie.

Gość gość
zanim ją spytasz ponagrywaj jeszcze kilka dni ale tak, zeby było widać jej twarz... czy coś szepcze, czy ma oczy otwarte etc...

Gość gość
Teraz to wszystko jest możliwe, ja bym ją skonfrontowala z tymi nagraniami w obecności Twojego męża bo nie wiadomo jak zareaguje. Teraz tyle złego ludzie paraja się okultyzmem, czarna i biała magia hiromancja. Strach!