Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak donieść na urzędu skarbowego??

Polecane posty

Gość gość
Normalnie wysyłasz pismo do skarbówki, bez podpisu. Z pewnością sprawdzą.

Gość gość
Oczywiście, ża anonimowo składasz/wysyłasz taką informację. Nie czytaj jakichś bredni, ża anonimów nie sprawdzają. Pisze je osoba, która nawet nie wie, że UKS już nie istnieje od ponad pół roku :O Każdy donos dokładnie sprawdzają, zwłaszcza teraz kiedy kasy na socjal niedługo zabraknie. Taj jak ścigają VATowców, tak ścigają innych oszustów. Składaj pismo na złodziei, nawet się nie zastanawiaj.

Gość gość
Jeżeli mąż na umowie ma 1500zl na ręke a w rzeczywistosci dostaje nawet 10000zl to może być całkowicie legalne w przypadku podróży służbowych-delegacji diety ryczałty. I koleżanka legalnie może brać 2*500plus. A autorka może zostać oficjalnym debilem.

Gość gość
Diety i ryczałty noclegowe są nie opodatkowane i nie bierze się ich pod uwage przy rocznych rozliczeniach Pit11. Autorka może zostać kretynką roku.

Gość gość
"Hej. Mam taką jedną koleżankę. Tak mnie wnerwia że hej.. ale do rzeczy. Ciągle się chwali że dostaje podwójne 500+, wszystkie zasiłki rodzinne itp. Wiem że jej się nie należy, bo jej maż wcale nie zarabia najniższej krajowej, tylko o wiele wiele więcej. Na umowie mam, a do łapy bierze z 4-5 tysięcy..Ciągle się z tego chwali..jak jej nosa utrzeć. Gdzie to zgłosić? Do skarbówki, do mopsu czy gdzie? czy można anonimowo?" A dlaczego anonimowo ?