Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak donieść na urzędu skarbowego??

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam taką jedną koleżankę. Tak mnie wnerwia że hej.. ale do rzeczy. Ciągle się chwali że dostaje podwójne 500+, wszystkie zasiłki rodzinne itp. Wiem że jej się nie należy, bo jej maż wcale nie zarabia najniższej krajowej, tylko o wiele wiele więcej. Na umowie mam, a do łapy bierze z 4-5 tysięcy..Ciągle się z tego chwali..jak jej nosa utrzeć. Gdzie to zgłosić? Do skarbówki, do mopsu czy gdzie? czy można anonimowo? Proszę odpiszcie!!

Gość gość
takich ludzi jest wiecej i sama znam takie 2 pary, gdzie kobieta siedzi w domu z dzieckiem (nigdy nie pracowała) i bierze wszelkie zasiłki oraz 500, a facet ma na umowie minimalne 1500 netto a w realu 6-8 tys. netto... ale to kolezanka, więc choć ograniczyłam kontakty to na nią nie doniose, bo mam swój honor, a zresztą ona by się dowiedziała kto doniósł, bo ma znajomą w mopsie... a to właśnie do mopsu składa się donosy w takich sprawach (i to mops każe jej oddać niesłusznie pobrane zasiłki), w drugiej kolejności do urzedu kontroli skarbowej (nie urzędu skarbowego, bo to różnica)

Gość gość
Zazdrościsz jej czy jak? Zgłosisz i co dalej ? Jeśli jej nie udowodnia to zapłacisz jej odszkodowanie za pomówienie.

Gość gość
i niestety, w każdym urzędzie donos anonimowy trafi do niszczarki...ponieważ urząd ma obowiązek odpisać osobie składającej donos o wynikach dochodzenia, a w przypadku anonimu jest to niemożliwe :)

Gość gość
Ja też mam na umowie najniższa, a do ręki dostaje dużo więcej, mąż ma tyle żeby nie przekraczać progu dochodowego, a reszta pod stołem. I bierzemy 500+ na dwójkę dzieci.

Gość gość
No właśnie, że zazdroszczę. Bo ja na 1500 zł to muszę pracować. a tak p***a dostaje na za darmo..Nie mam możliwości " Oszukania". Bo mi są potrzebne normalne zarobki z mężem do kredytu. A nie najniższe krajowa. A miała taką możliwości jak pisała na umowie najniższe krajowa i do łapy więcej. No ale wtedy nie chciałam.. a teraz bym sobie brała tyle kasy .. To jest niesprawiedliwie. no niby jak to udowodnić, jak kasę do łapy bierze nic na konto nie wchodzi..

Gość gość
To że oni biorą podwójne 500 to jest pikuś. Lepiej pomyśl autorko ile oni oszczędzają nie płacąc podatków. Takich ludzi jest mnóstwo. Mam koleżankę, która jest na wychowawczym a jej mąż ma minimalną na papierze. I co? Dwa razy 500, 400 zasiłku wychowawczego i jeszcze kilkadziesiąt złotych na dziecko w wieku szkolnym. To prawie 1500 zł. Ja tyle dostaję za pół etatu a ona za darmo. Ale to ich sprawa, to oni kradną, to ich sumienie.

Gość gość
11:10 nie masz moralniaka?

Gość gość
Myślałam, że masz inne powody, a nie zazdrość, bo ty nie masz jak oszukać. To jest zwyczajne okradanie innych osób, które uczciwie płacą podatki. W cywilizowanych krajach takie zachowania i są piętnowanie i ludzie normalnie "donoszą" na cwaniaków do urzędów i widzą w tym nic złego. Jeśli ktoś mi ukradnie portfel to zgłaszam to na policję. Jeśli ktoś unika płacenia podatków albo wyłudza zasiłki, to również mnie okrada, bo de facto to ja płacę z moich podatków na jego zasiłki i sponsoruję mu służbę zdrowia, drogi, szkoły itp itd. Dlaczego mam nie donosić na taką osobę?

Gość gość
"Ale to ich sprawa, to oni kradną, to ich sumienie." Myślę, że sumienie ich nie gryzie. Ba, pewnie nawet są z siebie zadowoleni, że potrafią kombinować! Niestety, w tym kraju, pokutuje jeszcze przekonanie, że państwowe to niczyje, a nie płacenie podatków jest OK. A to po prostu zwyczajne złodziejstwo i moim zdaniem społeczeństwo jak najbardziej powinno to piętnować i donosić gdzie trzeba.

Gość gość
No właśnie to jak donieść? To jak to udowodnić? Tak mnie to wkurza.. A właściwie jak to będzie z emerytura takich oszustów? Pewnie dostaną jak normalnie uczciwi ludzie pracujący..

Gość gość
pewnie że tak, dostaną minimalną emeryturę, a PIS będzie im podwyższał co roku, natomiast twoja emerytura będzie stała w miejscu... inna opcja to taka, ze ci kombinatorzy nie liczą na zus, tylko sami sobie składają na konto emerytalne prywatne...

Gość gość
Mnie ostatnio chciał oszukać facet który wynajmowal mi mieszkanie nie zgłosił tego do urzędu nawet gdy straszylam go ze pójdę i im powiem. On nie zgłosił nadal. Złożyłam skargę bo nie chciał mi nic pokwitowac tylko kasy żądał. Chciał ciągle kasy ode mnie nawet za paliwo że przyjeżdżał brać odstepne do ręki. Ludzie są strasznie bezczelni. Ciekawe co urząd na to.

Gość gość
Niby samotna matka z dwójką dzieci,a tatuś za granica dużą firmę budowlaną prowadzi i przyjeżdża co 2 miesiące i płaci i dba o dzieci,ale nie oficjalnie.Nie ma tam alimentów,tylko wspólne i dostatnie życie.Wakacje za granicą,prywatna nauka jazdy na nartach,pływania i rekreacji dla dzieci i opiekunka,bo mama trochę pracuje.A to z naszych podatków!!!

Gość gość
Jak będzie z ich emeryturą? Będą mieli minimalną i będą płakać, że ledwo im starcza na przeżycie i wyżebrzą od Państwa (czyli od nas) jakieś 500+ dla emerytów, darmowe leki itp. Po prostu dalej będą żyć na socjalu i dalej okradać społeczeństwo. Wtedy to już głównie nasze dzieci, które będą pracowały.

Gość gość
dziś i tak każdy będzie miał na emeryturze te gowniane 1000zł

Gość gość
Dalej głosujcie na PIS :-/

Gość gość
Takich osób jak koleżanka jest całe mnóstwo.Jeżeli zzera cie zazdrość możesz napisać anonim do Urzędu skarbowego.To nieprawda że wszystkie anonimy idą do zniszczarki,są dokładnie sprawdzane.Niedawno wypowiadała się pracownica Urzędu i mówi że odwiedzają dane osoby.

Gość gość
.To nieprawda że wszystkie anonimy idą do zniszczarki,są dokładnie sprawdzane.Niedawno wypowiadała się pracownica Urzędu i mówi że odwiedzają dane osoby. xx co ty piepszysz, kiedy i gdzie się wypowiadała, poproszę źródło tych rewelacji!!! Moja PRZYJACIÓŁKA pracuje w urzedzie kontroli skarbowej (bo to oni sie tym zajmują, a nie urząd skarbowy!!!!) i mówiła, ze donosy anonimowe nie są rozpatrywane.

Gość gość
Nie mam pojecia gdzie to zglosic ale mozesz napisac donos do zusu i urzedu skarbowego anonimowy. Napisz ze favet pobiera kolosalna wyplate a na papierze widnieje najnizsza karjowa.

Gość gość
Skąd ja to znam sąsiedzi niby wszędzie rozpowiadają że jedno i drugie najniższą krajowa ma ,500 plus na trójkę dzieci dostają , wszystkie możliwe zasiłki w gminie , dożywianie dzieci w szkole bo biedni , a mnie to strasznie irytuje jak cholera 2 tysiące kredytu miesiąc w miesiąc , nowe auto z salonu , co niedziela po galeriach się szwędają , mnóstwo markowych ciuchów . Czy mi żal ? Pewnie bo zapieprzam od rana do wieczora , mąż tak samo , dzieci na utrzymaniu kredyty a i tak nie stać nas na najnowsze kolekcje butów :/ ale ubrania to nie wszystko . Szkoda tylko że nikt z mopsu się nie pofatyguje do tych wszystkich co biorą zasiłki i nie zobaczy jak oni mieszkają , jakie mają sprzęty w domu , urząd skarbowy tak samo się nie zainteresuje jak można z 3 tysięcy opłacić rachunki , kredyty , wyżywić 5 osobową rodzinę i jeszcze im na galerie zostaje :/ To jest patologia urzędnicy ruszcie tyłki i przejdźcie się po tych rodzinach wymagających zasiłku , bo cholera bierze

Gość gość
Takich osób jak koleżanka jest całe mnóstwo.Jeżeli zzera cie zazdrość możesz napisać anonim do Urzędu skarbowego.To nieprawda że wszystkie anonimy idą do zniszczarki,są dokładnie sprawdzane.Niedawno wypowiadała się pracownica Urzędu i mówi że odwiedzają dane osoby.

Gość gość
13;13 przecież urzednicy sprawdzają, ale jak przychodzi co do czego, to wszystko jesp przepisane na innych członków rodziny, domy, samochody, na rodziców, teściów i kuzynki, oni formalnie nic nie mają.

Gość gość
13:14 kłamiesz! żaden pracownik urzędu by tak nie powiedział

Gość gość
To jest patologia urzędnicy ruszcie tyłki i przejdźcie się po tych rodzinach wymagających zasiłku xx takie mamy chore prawo, że żeby kogoś skontrolować czy to w domu czy w firmie, trzeba go wcześniej uprzedzić listownie, a do tego czasu taka osoba powynosić cenne rzeczy albo załatwi sobie świstek, ze dostała darowizne od bogatej ciotki, polacy to taki naród kombinatorów, że wam sie w głowie nie mieści

Gość gość
To ja autorka. Ta właśnie koleżanka mam kase po galeria jeździć mam wypasione auto, dom,.odpicowany. A pierwsza stoi w mopsie po kase.. To jest chore i jeszcze tym się chwali że stać ja na ciuchy ze Smyka gdzie są cholernie drogie! Lub skórzane buty dla 7 letniego dziecka! Dlatego chce donos napisać. Jakie dane się podaje, wystarczy imię i nazwisko czy jak?

Gość gość
Kombinuja przyglupy i co z tego i tak zdechna, przynajmniej w tej kwestii jest sprawiedliwosc

Gość gość
a to właśnie do mopsu składa się donosy w takich sprawach (i to mops każe jej oddać niesłusznie pobrane zasiłki), w drugiej kolejności do urzedu kontroli skarbowej (nie urzędu skarbowego, bo to różnica) x x dobry boze, od 1 marca br. nie ma już UKS-sów. nastąpiła konsolidacja us, uks, uc w KAS - krajowa administr. skarbowa. nic się nie interesujecie..

Gość gość
Nie wierze, że korzystają z mops. My korzystamy od 2 tygodni, bo mąż stracił pracę. Była wizyta w domu i ze wszystkiego musieliśmy się tłumaczyć, z drogiego TV, ze skutera a jak mielibyśmy auto to już w ogóle nic byśmy nie dostali.

Gość gość
Tu autorka. Ta koleżanka od urodzenia pierwszego dziecka korzysta z mopsu tzw. Rodzinne czyli 7 lat a wtedy,im juz się powodziło. I nikt do domu nie przychodził! Więc nie gadać bzdur że do domu przychodzą. Bo jak by weSzli i zobaczyli ich chatę i samochody i jakie dzieci maja ciuchy to na pewno by nie mieli. A jak na Pit maja najniższą krajowa to nic im,nie mogą im zrobić. Co za gnoja takie to,mogę się ustawić. W oczy się śmieją. Dajcie linka gdzie można pisać donos. Nawet napisz swoje dane.