Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie takie książeczki dla dzieci, żeby miały cudną grafikę ?

Polecane posty

Gość gość

Mam synka 4-letniego i szukam takich książeczek żeby były urocze, żeby miały grafikę charakterystyczną i niepowtarzalną, żeby tekst nie był wymyślonym na siłe bezbarwnym laniem wody tylko żeby też choć troche wciągał.

Gość gość
Są w księgarni.

Gość gość
Albo w bibliotece

Gość gość
No dzięki. Od razu widać że nie czytacie dzieciom.

Gość gość
Ja lubie wiersze dla dzieci, mamy spora kolekcje deagostini " ksiazki dla malych i duzych" oprocz wierszy sa bajki i legendy.

Gość gość
Czytam dziecku i sama również czytam sporo. Nikogo nie pytałam o książeczki dla dzieci tylko sama szukam w księgarniach w empiku i zapisałam tez dziecko do biblioteki. Wiec wykaż się mamusiu i sama szukaj oglądaj i wybierz właściwą książkę dla dziecka bo zero w tobie samoinicjatywy.Idź z dzieckiem i razem wybierzcie .My czytamy Basie,Ciocia Jadzia to są opowiadania .Mój syn ma 6 lat ale myślę że Basia również może być czytana 4 latkowi. Tomek i przyjaciele jest w sam raz dla 4 latka. Dlatego wyżej ci napisałam idź do bibiloteki. Są półki dla najmłodszych ,coś napewno wybierzecie, można sobie usiąść z dzieckiem i przeglądnąć tez na miejscu książki.

Gość gość
Ja tez czytam dziecku duzo i chodze do ksiegarni itd. Uwazam, ze w tej chwili jest taki wybor oszalamiajaco pieknych grafik i typografii, ze ja to glupieje po wejsciu do ksigarni, chcialabym miec wszysto. Reprinty dawnych wydan, elementarza, ilustracje janusza grabianskiego itd. a z nowszych tez mnostwo, wydawnicto dwie siostry na przyklad. Ja malo kupuje w empiku, prawie wcale, wole przez internet lub z innych ksiegarni prywatnych. W empiku wydaje mi sie, ze jest duzo tandety.

Gość gość
książeczek dla dzieci jest bardzo dużo. poszukaj!

Gość gość
To kup elementarz jaki problem jak chcesz to kup . Ja kupiłam kosztował mnie ok 70 zł rok temu teraz wodze ze są tańsze. W empiku są normalne książki, tandety to są w księgarniach typu wszystko za 5-10 zł.

Gość gość
Tu autorka. Już nie róbcie ze mnie jakiegoś lenia. Wyobraźcie sobie szukam po księgarniach i po bibliotekach i znajduję, mam w domu kolekcję książek. Mam też dużo pozycji na liście do zdobycia że tak powiem, niekoniecznie to zdobycia w księgarni czy w bibliotece, bo mnóstwo nie jest już wydawanych a i biblioteki pozbywają się książek zapomnianych. Myślałam może znacie jakieś pozycje z którymi ja nie miałam styczności, a szczególne dla was i dla waszego dziecka, że może macie jakieś osobiste sentymenty, wyjątkowe pozycje z którymi chętnie się podzielicie zarówno archiwalne jak i współczesne. Czasami w księgarni się widzi coś ale trzeba czasem przeczytać by stwierdzić że to jest warte kupienia. Czasami same obrazki mogą nie wystarczyć a trudno by stać i czytać w sklepie. Kupować na ślepo też nie zawsze ma się ochotę. Dla tych którzy zapodają jakieś tytuły to dzięki

Gość gość
. Myślałam może znacie jakieś pozycje z którymi ja nie miałam styczności. Sorry autorko tutaj wróżek nie ma ,to ty a nie my powinnyśmy ci wymieniac tytuły w takim wypadku .

Gość laida
Ja uwielbiam ilustracje Evy Erikson. Znajdziesz je np. w uroczej książeczce Ulf'a Starka pt. "Jak tata pokazał mi wszechświat" czy w książce "Kret sam na scenie". Bardzo ciekawa szata graficzna jest w "Mysim Domku" - chociaż tam akurat są zdjęcia, wykonanego własnoręcznie przez aktorkę domku dla myszek. Tekst to może nie półka najwyższa z najwyższych, ale książka jest tak piękna, że naprawdę warto ją mieć. Piękne ilustrację znajdziesz też w wydanej przez zakamarki książce "Bullerbyn. Trzy opowiadania". Mnie zachwycają też ilustracje wietnamskiej ilustratorki Khoa Le - znajdziesz je w jej książkach, np. "Słońce i księżyc", "Beksa", "Miodunka", "Szymon Brudas" i innych. Tekst też całkiem ok. Polecam też książki obrazkowe, np. "Rok w lesie" czy serię "Ulica Czereśniowa". Przepięknie wydana jest także książeczka "Gratka dla małego niejadka" - tak trochę w stylu retro. Warto też zapoznać się z książkami Iwony Chmielewskiej - nie koniecznie dla dzieci. Dla trochę starszych dzieci polecam "Pszczoły".

Gość gość
Nie wiem czy wiesz ale jest coś takiego jak internet, jeżeli już musisz tak wybierać książki to wpisujesz jej tytuł, są strony gdzie ludzie polecają daną książkę albo nie .Ja kupując książki czytam opisy i pierwsza stronę, czasami zaglądam na Lubimy czytać. Ale w większości wyboru polegam na sobie znam swoje dziecko i wiem jakie książki lubi.

Gość gość
większość książek ma świetną grafikę ,co druga z rysunkami jest świetna ,a moja ulubiona pod względem treści to bracia lwie serce o sucharku

Gość gość
16:38 Nie chodzi o bycie wróżką tylko żebyście napisały po prostu jakie pozycje są w waszej opinii najpiękniejsze. Szczerze mówiąc liczę na jakąś przyjacielską dyskusję, nie o czepialstwo. Jeśli bym miała pisać o sobie to największego mam bzika na punkcie książek prl-u. Uważam że mają szatę graficzną jakiej dziś się nie spotyka w księgarniach. Jeśli są jakieś wznowienia to jestem oczywiście zachwycona. Ale jestem nadal ciekawa innych pozycji więc szukam po ludziach po prostu co jeszcze fajnego czytują dzieciom.

Gość gość
jeśli lubisz klimaty prl to chyba ostatnio wznowili "Kuchnię pełną cudów". a poza tym ktoś już ci napisał całkiem sporo propozycji o nawet nie raczyłaś podziękować czy choćby skomentować, a to jednak trochę zniechęca do "przyjacielskich dyskusji"... ;)

Gość gość
"Rok w lesie"! Cudna grafika, polecam

Gość gość
A jeszcze bardzo piękne, realistyczne ilustracje ma seria książek o Martynce, pełno ich wszędzie a są naprawdę ładne graficznie.

Gość gość
Wszystkie są fajne. Ja wczoraj przyniosłam sobie kilkadziesiąt książeczek od siostry. Ma już starsze dzieci i te książeczki leżały.

Gość gość
mi sie udalo naprawde duzo ksiazek kupic na skupszop pl ksiazki dla dzieci, jakies podreczniki no i cos tez znalazlam dla siebie, ksiazki sa po 4-7zl bardzo tanio a sa nowe, nie jakies przestarzałe, trafiają się tez minione bestsellery

Gość gość
Miasteczko mamoko i ulica czeresniowa Z tym ze tam nie ma tekstu. Same obrazki

Gość gość
Polecam serię PAN KULECZKA.

Gość gość
Polecam serię PAN KULECZKA.