Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy schizofrenia jest dziedziczna ?

Polecane posty

Gość gość

bo ja po sobie widze, ze tak...moja mama to ma i ja (schizo rezydualna czyli głównie objawy negatywne, niemal zero urojeń, halucynacji i pobudzenia, wręcz przeciwnie chęc izolacji, wycofanie, życie w swoim świecie , zycie marzeniami fantazjami)

Gość gość
zwiększa się prawdopodobieństwo

Gość gość zawsze sexy
tak jest dziedziczna ale czy wycofanie, izolacja, bujanie w obłokach to początki choroby to lekarza trzeba spytać? osoby ze schizą to raczej tacy co szukają towarzystwa

Gość gość
Bzdury piszecie. Schizofrenia to opętanie przez duchy błądzące, które nie przeszły jeszcze do światła. Opętani słyszą obce głosy czasami złośliwe, niekiedy zmuszają opętaną osobę do przestępstw albo samobójstwa. Mam kolegę który jest egzorcystą świeckim. Wystarczy przesłać mu obecne foto e-mailem. Czasami musi on zabieg powtórzyć. W Gdyni jest bardzo znana Wanda Prątnicka, tylko bardzo droga. Mój kolega bierze za zabieg i powtórkę 100,- zł. i tylko wtedy gdy osoba odpisze mu że pomógł. Podaj swój e-mail, to podam Ci jego telefon i e-mail.

Gość gość
sama jestes opętana tępa d****** takie jak ty żerujące na nieszcześciu ludzi są najgorsze, raka potrafcie ''leczyć'' jakims B17 albo dietami warzywnymi, osobom chorym psychicznie wmawiacie ''opętanie'', wpędzacie do sekt religijnych zwwanych jehowitami lub do ultra-katolicyzmu :O x nie każda schizofrenia to pobudzenie, urojenia, gadatliwosc, gonitwa mysli , są rozne rodzaje schiz, ta ''pobudliwa'' jest najbardziej charakterystyczna i rzuca sie w oczy ale ma ją tylko ok 30-40% chorych, rezydualna o której mówi autorka dotyka najczesciej ludzi ktorzy wczesciej zyli w wieloletnim stresie, depresji, mają za sobą cięzkie przeżycia psychiczne, nerwowe, często są to ofiary gwałtów, niedozywienia, odtracenia przez rówiesników, zaczyna się to juz w dziecinstwie, podatnosc genetyczna tylko sprzyja rozwojowi choroby, zaczyna się od apatii, astenii, anhedonii, lekarze czesto mylą to z depresją, w sumie te dwie choroby sie zazębiają x a ta p***a na górze która mówi o głosach nie wie o czym pisze, można miec przewagę objawów negatywnych czyli właśnie brak głosów ale ciągle myślenie, non stop myslisz o swoim zyciu, o przeszlosci, obwinasz sie, czujesz sie obca, inna, winna wszystkiemu, unikasz ludzi swiadomie, uciekasz we własny swiat, maja cie za niedojrzalą, moze opozniona w rozwoju bo chodzisz zgarbiona, jestes cicha, zamknieta w sobie, mowisz cicho, pojedynczymi zdaniami, sprawasz wrazenei głupiej, firma lundbeck wydała poradnik o schizofrenii wpiszcie sobie schizofrenia poradnik lundbeck pdf w wyszukiwarce Goog

Gość gość
Piszesz najgorsze bzdury, skoro jesteś taki mądry co czemu nie piszesz jak autorce pomóc, a ja wskazałem jej drogę. Wejdż na portal Wandy Prątnickiej to się dowiesz, co to jest schizofrenia, jej powody i usuwanie. Twoim bełkotem nic konkretnego nie powiedziałeś. A mój kolega pomógł już setkom ludzi, którzy doszli do zdrowia. Jeszcze brakowało w Twoim wpisie, wstrząsy elektryczne i pigułki psychotroniczne i inne świństwa.

Gość gość
Wycinek z portalu Prątnickiej: Ludzie, którzy dopiero co umarli nie rozumieją swojej sytuacji i czują się zagubieni. Jeżeli za życia rozwinęli "moralność" wysokiego stopnia zazwyczaj będą mieli niebiańskie prowadzenie, które ich wspomaga w procesie umierania i pokazuje drogę do nowego świata. Sytuacja ludzi, którzy, nie sprawili wiele dobra podczas życia wygląda gorzej. Nikt po nich nie wychodzi. Pozostają na Ziemi powodując wiele problemów dla żyjących. Błąkają się wśród nich bez celu. Gdy odkryją możliwość połączenia się z człowiekiem i manipulacji jego / jej życia, natychmiast się na to decydują i tworzą wiele zła. Takie opętanie może mieć miejsce nawet w miejscu świętym, pałacu czy szpitalu. Jest ono bardzo trudne do przerwania. Tylko egzorcysta może go dokonać. Należy w tym miejscu podkreślić wagę ich działalności. Egzorcyści pomagają tym upadłym duchom w znalezieniu drogi do miejsc niebiańskich i dalszego duchowego rozwoju.