Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MysiMysz24

Trudny dojazd do pracy

Polecane posty

Gość MysiMysz24

Cześć, mam problem dostałam propozycję podjęcia pracy, która nie jest daleko jednak nie ma jednej bezpośniego autobusu żeby tam dojechać. Moja droga do pracy wyglądała by tak że 20 minut idę potem 20 minut jadę, 20 minut czekam na kolejny autobus i jadę nim 20 minut. Powrót podobny. Jest to moja pierwsza praca zgodna z moim wykształceniem, ale odbywa się w uciążliwych warunkach i jest fizyczna. Każdemu komu o tym mówię póka się w głowę i mówi zapomnij, lub nie dasz rady. Co mam robić, jestem załamana, ale będziesz miała ciężko

Gość gość
No co Ty. W zyciu by mi sie nie chcialo tak duzo czasu tracic na dojazd do pracy. Jeszcze to 20 minut piechotą... Przyjdzie zima, sniezyca, mrozy to dopiero Ci sie nie bedzie chcialo. Laten jeszcze ok ale zimą w zyciu

Gość gość
Trochę faktycznie przesrane z tym dojazdem , znam osobę która do pracy chodziła codziennie 10 km z buta w jedną stronę potem praca fizyczna i domu też z buta . A w sumie jaka jest odległość ?

Gość MysiMysz24
4km

Gość MysiMysz24
Boli mnie że tak krótka odległość będę musiała przebyć w tak długim czasie. Szkoda mi tego czasu, boję się że nie dam rady fizycznie... Jak myślicie czy warto próbować podjac tą pracę?

Jak jest ładna pogoda można rowerem lub na piechotę.Może ktoś tez dojezdza do pracy z twoich okolic i mógłby Cię zabierać dolozysz się do paliwa ..

Gość gość
MysiMysz24 dziś serio 4km czy to jakiś podszyw . Jeśli to prawda to powiem Ci coś ja do sklepu mam dalej , albo jesteś tak wygodna że ci się nie chce ten kawałek jechać rowerem albo patrzysz znaleźć wymówkę by do pracy nie iść bo ci się nie chce pracować .

Gość gość
Kup samochód, będzie łatwiej. BTW masz dość krótki dojazd do pracy - w sumie zamyka się w godzinie. Nie ma na co narzekać. Moim zdaniem masz łatwo, bo ja np. mam taki dojazd: 40 min autobusem, przesiadka, 40 minut autobusem, 30 min pieszo.

Gość gość
jeśli to 4km to w 40min pieszo przejdziesz. jak ja bym chciała mieć pracę tak blisko

Gość gość
pieszo może być ciężko, jeśli to fizyczna praca. Jesli masz prawko to kup jakiej używane, stare autko, jeśli zarobki na to pozwalają. Ile zarobisz? Ewentualnie skuter, rower

Gość gość
a tak na serio wolałabym chodzić pieszo, niż tracić tyle czasu na dojazdy.