Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cz mogę być w ciąży?!!

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat, do tej pory nie miałam jakichkolwiek doświadczeń seksualnych. Jakieś miesiąc temu spotykalam się z chłopakiem, były pieszczoty, całowanie itd. W każdym razie nie doszło między nami do seksu. Nie pamiętam dokładnie ale nie czułam aby wkładał mi ręce do majtek, tak samo on twierdzi ze między nami nie było seksu. Ale ja się tak strasznie boje ciąży? Okres mi się spóźnia juz 4 dni. Zaznaczę ze miesiączkuje juz od 4 lat i do tej pory miałam regularne. W tamtym miesiacu( przed spotkaniem się z chłopakiem) spóźnił mi się o 10 dni,ale przez spor,dużo ćwiczyłam . Okres powinnam dostać 14.09. , czy opóźnienie może wynikąd z czegoś innego np ze stresu ? Ostatnio mam sporo stresu w szkole, śpię po 5h ,niezdrow się odżywiam, tez ostatnio sporo piłam i paliłam, czy to może mieć jakiś związek z opóźnieniem? Wiem panikuje strasznie ale jestem młoda i niedoświadczona, dodatkowo stresuje mnie mocno sam fakt opóźnienia okresu... Pomóżcie :( miała która taką sytuację? Co mi doradzicie?Dodam na końcu że brzuch bolał mnie parę dni jak na okres, tak samo piersi zrobily sie wrażliwe i brzuch jakiś taki twardy

Gość gość
Nie. Doedukuj sie z metody termiczno sluzowej, tam znajdziesz info o temp. po owulacji. Naucz sie rozpoznawac u siebie owulacje bo twoj okres nie jest regularny, jezeli wystepuja takie wahania w dlugosci cyklu.

Gość gość
Napisałam przecież ze mam regularny okres tylko ten 1 raz się spóźnił jak dużo ćwiczyłam

Gość gość
Wtf?! Jak masz być w ciąży skoro nie uprawiałaś seksu? :D

Gość gość
Yyy. Alkohol i papierosy w wieku 17 lat. Aż się boję jak mój syn będzie w tym wieku :/ Ż seksem poczekaj na odpowiedniego chłopaka i nie śpiesz się. Pamiętaj ze życie masz jedno i żebyś później nie żałował ze byłaś łatwa.

Gość Cleo1976
Raczej nie.Opóźnienie miesiączki do 7 dni nie świadczy o ciąży.Kup sobie np.mikroskop na ślinę i naucz się rozpoznawać swoje dni płodne i niepłodne.Nie będziesz tak bała się ciąży.Test ciążowy możesz wykonać 14 dni po każdym ryzykownym zdarzeniu.

Gość gość
tak jesteś w ciąży