Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćqw

Ciągłe bulgotanie w jelitach, pomocy!

Polecane posty

Gość gośćqw

Od około dwóch tygodni codziennie bugoczą mi jelita. Nie jest to tak nieustannie, ale w ciągu dnia zdarza się baardzo często i nawet teraz, kiedy to piszę, słyszę i czuję to bulgotanie. Dodatkowo zauważyłam krew w kale - najpierw na papierze toaletowym zauważyłam odrobinkę jasnoczerwonej krwi, a kilka dni pozniej na papierze zaobserwowałam takie malutkie jakby grudeczki krwi. Śluz w kale w pierwszych dniach bulgotania również mi się zdarzał. Zresztą sam wygląd stolca się raczej zmienił, jest bardziej "bobkowaty" i trochę jasnobrązowy. Często mi się odbija i miewałam gazy. Czy wiecie, co to może być? Nie mam żadnych biegunek ani zaparć. Dodam, że mam 15 lat i wybieram się do lekarza niedługo z tym problemem, tyle że mamie powiedziałam, że tylko bulgocze mi w jelitach, bo temat konsystencji kału jest dla mnie dość wstydliwy.

Gość gość
bulgotanie , wzdęcia to grzybica układu pokarmowego lub stresy i nadwrażliwośc jelit a krew świeża to hemoroidy lub szczelina o***tu

Gość gość
tu nie ma się czego wstydzić. Radzę jak najszybciej iść do lekarza i lepiej powiedz o tym mamie bo krew w kale to bardzo niepokojący objaw! Gdyby chodziło o samo bulgotanie to może podpowiadałabym, że to bardzo popularna bakteria helicobacter pylori - ona odpowiada za wiele przykrych objawów związanych z trawieniem itd. Ale z tą krwią w kale to już nie wiem... Jak najszybciej do lekarza!

Gość gość
A może występują u Ciebie zaburzenia pracy jelit? Ja też miałam tak jakiś czas temu, ale to trzeba leczyć. Samo nic nie zniknie. Dlatego ja zakupiłam dicopeg 10g, jest to wyrób medyczny o osmotycznym działaniu przeczyszczającym, który w sposób naturalny reguluje pracę jelit

Gość gość
też polecam Dicopeg 10g, wyreguluje Ci pracę jelit. A krew jest bardzo niebezpieczna w kale ale może to być spowodowane np z powodu hemoroidów

Gość gość
moze warto udać się do lekarza?

Gość gość
Może masz tę przypadłość która mnie dopadła i dość długo męczyła, ale w końcu udało mi się jej pozbyć dzięki Inteście. Ty też nie czekaj, bo jak czegoś nie leczymy to później może się przerodzić w coś naprawdę poważnego