Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Córka alkoholików

Jak zabrać matce dziecko

Polecane posty

Gość Córka alkoholików

Ok wiec zacznę od pocZatku mam 21 lat mieszkam za granica w dużym dwopokojowym domu mama wraz z ojcem i młodsza siostra również mieszkają w tym samym kraju problem jest w tym ze sa oddaleni ode mnie ponad 100 km a sa alkoholikami matka kompletnie jest pod wpływem ojca prosi generalnie patologia . Nie chce zeby młodsza siostra dorastała w takich warunkach i chce ja zabrać do sb jak mam to zrobić ? Mała uważa ze jestem wrogiem nr 1 ponieważ nasza mama ja buntuje proszę pomóżcie mi dodam ze mam stała i dobrze płatna prace Ps mama nie chce sie leczyć bo nie widzi w tym problemu a ojciec to sadysta psychiczny

Gość gość
Musisz zglosic to do instytucji ktora sprawuje opieke nad rodzina. Opowiedz o wszystkich nieprawidlowosciach. O stosunku matki do Ciebie i o problemach rodziny. Ktos musi sie tym zainteresować. Odebranie praw matce proste niee będznie ale jesli Ci zalezy to zbieraj dowody na to ze matka i ojciec nie spelniaja warunkow i nie właściwie zajmuja sie dzieckiem.

Gość gość
w tym wieku to sama jestes jeszcze dzieckiem, i nie masz pojęcia na co sie piszesz, zwłaszcza jak ona jest do ciebie zle nastawiona. Na pewno nie chcesz sie zemscic po prostu na rodzicach? Przemysl do dobrze