Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczoteczka elektryczna, irygator czy wasze dzieci używają?

Polecane posty

Gość gość

Jaką elektryczną szczoteczkę polecacie dla prawie 3 latka? Nie jestem w stanie domyć dziecku zębów zwykłą manualną szczoteczką. Wiem o tym, bo sprawdzałam tabletkami farbującymi. I teraz zastanawiam się jaką szczoteczkę wybrać? Na rynku są też soniczne, ale nie wiem czy nie szkodzą szkliwu mleczakom. Używacie irygatora?

Gość gość
Ja mam w domu 3.5 latka i uzywamy elektrycznej colgate dla dzieci. Tak z ciekawości co to są te tabletki bo pierwsze o nich slysze

Gość gość
Myślę, że spokojnie możesz kupić dziecku taką szczoteczkę, bo są od 3 roku życia, tylko zaopatrz się w miękkie końcówki, to nie będziesz mieć obaw :) Co do irygatora, to ja mam, mam bardzo blisko siebie zęby i często miałam problemy z dziąsłami, bo ciężko mi było doczyścić i kiedyś się męczyłam z takimi jakby drucikami do czyszczenia, tylko że to była syzyfowa praca. W końcu na urodziny mi mąż kupił irygator i dobrze to czyści i o dziwo nawet to miłe uczucie, a na początku bałam się tego ustrojstwa, bo dziwnie wygląda. Co do tych tabletek dla dzieci, to też pierwsze słyszę.

Gość gość
My mamy szczoteczkę soniczną od Panasonica. :) przy odpowiednich końcówkach jak najbardziej można myć dziecku zęby. :) ja tak myję mojej córce i wszystko jest w najlepszym porządku.

Gość gość
hej mam w domu 5 latka myjemy elektryczną szczteczką oral B z końcówką dla dzieci sprawdza się super. Tabletki są w kolorze niebieskim rozpuszcza sie je w wodzie dziecko płucze zęby i miejsca które są źle domyte farbują się n niebieski kolor :-)

Gość gość
My mamy z mężem od niedawna szczoteczkę elektryczną i córci też kupiłam, ale jeszcze nie do końca ogarniam jak to z końcówkami wygląda, 50 zł za 4 oryginalne końcówki z Oral-B to dużo, czy mało?

Gość gość
Nie kupujcie tych tabletek barwiących czytałam artykuł,że są toksyczne, niezdrowe i właściwie powinny być niedopuszczone do sprzedaży

Gość gość
To nie tabletki są toksyczne tylko te krople dropingo

Gość gość
50 zł za 4 to dobra cena, w marketach masz zazwyczaj 2 za tyle. Gdzie to znalazłaś?

Gość gość
Na szczoteczki24.pl, jeszcze mają zamienniki, ale chyba wypróbuję te oryginalne cross action, bo do tej pory miałam tylko precision clean.

Gość gość
dla 3 latka jakieś normalne produkty jeszcze, dla starszych dzieciaków już polecam kupić godny sprzęt, w mojej rodzinie używamy modeli szczoteczek sonicznych i irygatorów PANASONIC i sprawdza się to bardzo dobrze :)

Gość gość
Panasonic o dobra marka, ale droga, podobnie jak Waterpik. Poszukaj irygatorów Nicefeel, dużo tego na świecie się sprzedaje, w Polsce też dostaniesz.

Gość gość
wiesz co, ja mam trochę starsze dziecko, ale kupiłam dla niego szczoteczkę soniczną od panasonica i nic złego się nie dzieje, tzn nie ma podrażnionych dziąseł, nie skarży się na krwawienia czy coś w tym stylu. Ogólnie są specjalne końcówki dla dzieci, poza tym te szczoteczki mają bardzooo delikatne włosie ;)

Gość gość
Moja córka myje szczoteczka soniczna z rośsmanna i jest super!