Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę pomóżcie, czy ktoś z was uszkodził sobie żołądek i jelita metronidazolem?

Polecane posty

Gość gość

Dentysta przypisał mi w piątek metronidazol i klindamycynę ponieważ 11 września miałam wyrywaną dolną ósemkę i bardzo spuchłam. Stwierdził stan zapalny. Dziś wrócił mój dawny dentysta z którym rozmawiałam o mojej sprawie i powiedział mi że nie mam ropnia (nic w tym stylu) Od samego początku brania klindamycyny i metronidazolu czuję się bardzo zle, czuję ból w żołądku (nie jest silny) przewracanie i burczenie w brzuchu, silny ból przy wypróżnianiu a stolec był od wczoraj nieprawidłowy (cienki jak tasiemka o dziwnym zielonkawym kolorze)

Gość gość
Już wcześniej miałam problemy z jelitami, od jakiegoś czasu co jakiś czas łapie mnie silny ból w podbrzuszu, myślalam że to coś z szyjką macicy ale ginekolog podczas USG wyluczył choroby gineologiczne i zasugerował że to na pewno ból jelit

Gość gość
Boję się że stosując te 2 silne antybiotyki uszkodziłam sobie jelita, żołądek lub jeszcze inne narządy. Czy ktoś z Was stosował metronidazol i miał podobnie jak ja?

Gość gość
a o osłonówkach to sie nie słyszało? :o

Gość gość
Metronidazolem leczy się także m.in. zapalenie jelita grubego, więc raczej odpada :D, to klindamycyna nie jest wskazana przy chorobie jelita, żołądka, może ona Cie podrażniła? Zbyt jałowy opis, masz inne dolegliwości/ choroby? Poza tym bierzesz cos osłonowo, by grzybicy nie dostać?

Gość gość
tak biorę probiotyk, lekarz mi przypisał antybiotyki z probiotykiem ale coś jest nie tak, mam dziwne uczucie gorąca w brzuchu/jelitach i coś mi się tam przewraca, jest burczenie, dziwne odgłosy. Boje się bo dziś miałam jeden krótki ale ostry ból w jelitach. Od kilku lat nie mogłam jeść smażonego bo mdliło mnie zawsze po smażonym i zle się czułam więc z moim układem pokarmowym od jakiegoś czasu coś jest nie tak. Mogłabym zrobić gastroskopię żeby sprawdzić jelita, żołądek itp ale ja w ogóle nie oddycham przez nos a przy gastroskopii wkładają rurkę przez gardło więc nie mogę bo nie będę mogła oddychać

Gość gość
Zrób test na bakterię Clostridium. Ja miałam po Klindamycynie