Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam u gin bo chyba mam infekcje a ona to zbagatelizowala i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co myśleć... byłam u gin z opini całkiem dobra. Jestem w 5 tyg ciąży. I moim zdaniem mam infekcje bo mam taki żółty sluz pochodzi do zielonego czasami. Jest go bardzo mało ale jednak mnie niepokoil i dlatego tak wcześnie poszłam do gin. Nic nie powiedziala na ten sluz ze krwawienia z narządów nie ma ale kazała stosować co 2 dzień lactovaginal. I kazała zakwaszac mocz. Jak o moczu nic nawet nie mówiłam ze mam jakieś dolegliwości. 120 zł chyba wrzucone w błoto radzicie pójść do innego czy poczekać 2 tyg? Bo za tyle kazała przyjść.

Gość gość
Najlepiej to bym zrobiła wymaz z pohwy ale mówiła ze nie ma potrzeby. Aj tam już sama nie wiem. A jak jednak mam rację i zaszkodze tym dziecku?

Gość gość
To idz do dobrego lekarza i zrob biocenoze. Bo jesli masz rzeczywiście jakiś stan zapalny, to z tego mogą sie brać rozne komplikacje w ciazy. Szczerze, to kobiety ginekolog odradzam, byłam u kilku różnych i juz sobie powiedziałam, ze nigdy nie pojde do babki. Faceci sa delikatniejsi w badaniu i wg mnie bardziej zapobiegawczy i dokladni. Idź do kogos innego, jak cie to niepokoi, bo na oko to sie śluzu nie ocenia, tym bardziej w ciąży. I powodzenia!

Gość gość
Mam takie same obserwacje co do płci gin. I chyba będę chodzić tylko do panów. Mają zupełnie inne podejście do pacjentki niż kobiety.

Gość gość
Na tym etapie ciąży lekarz nic na infekcję nie zaleci, bo nic nie można. Dopiero w drugim trymestrze można coś zadziałać. Odstaw słodycze, jedz jogurty naturalne i pij wodę z cytryną + lactovaginal.

Gość gość
A masz jakies ine objawy tej infekcji? Np. Swedzenie czy cos? Czy tylko zolty śluz? Wiesz a moze tak cialo reaguje na ciaze? Ja na przykład tak właśnie miałam zolty śluz. I też zglaszalam to ginekologii a on zapytał tylko czy mam jakieś inne objawy. Więc ja powiedziałam że nie. A on że to w takim razie normalne. Każdy inaczej reaguje i miał rację bo z czasem śluz zrobił się normalny. Także nie martw się. Stres Ci teraz nie potrzebny!:-)

Gość gość
Grzybica to jedem z objawów ciąży - nie każdy to ma, ale niektórym tak rozwala się naturalna flora bakteryjna, że dostają grzybicy nawet na języku. I tak teraz z tym nic nie zrobisz

Gość gość
Na języku ?