Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy w koncu zabronia wam palic w piecach ?

Polecane posty

Gość gość

Bo ludzie juz doczekac sie nie moga ? Ja mysle za takie wykroczenia powinna byc przewidziana kara 5000zl

Gość gość
Wal się, palę brykietem i jesionem i póki mogę to będę. Niech się zajmą tymi co palą węglem i mokrym drzewem w dziadowskich kotłach. I spalinami z twojego samochodu

Gość gość
Dokładnie!!!! Też palę suchym jesionem, rewelacja!!

Gość gość
A co da zabronienie? Teraz tez nie wolno palić śmieciami, a ludzie palą. Ile razu nawet na kafe czytałam o idiotkach, które wrzucają do pieca zużyte pampersy albo stare ubrania. Trzeba zacząć od zakazu sprzedaży miału. Póki jest dostępny, to ludzie będą go kupować i używać.

Gość gość
Jak w koncu zabronia wam smrodzic nie bedzie smogu. Kogo obchodzi czym ty palisz i tak wytwarzam dymisko. Juz nie dlugo. Gdyby bylo PO juz wasze piece mialyby dni policzone.

Gość gość
gość dziś ta bo by uchodźcom oddali. A czym Ty dymisz?

Gość gość
gość dziś ojojoj, to nie wytwarzaj dymiska:o

Gość gość
Nie uchodzcom. Oni szli z zaleceniami unijnymi zeby wytepiac piece weglowe i zmieniac na CO. Juz sa dotacje na piece z unii. Pis sie sra z kopalniami i pewnie tego nie respektuje ze truja powietrze. Przeciez wieczorem to juz okna nie mozna otworzyc bo wszyscy w domach pala i puszczaja smrod i dym w powietrze. Zanieczyszczaja ze tragedia. Jak wroci PO to zaraz sie za was wezmie za zatruwanie powietrza. Zobacza gdzies dym z komina to zaraz mandaty beda wlepiac jak nadejda takie czasy.

Gość gość
Najpierw cie zagazujemy

Gość gość
Jeszcze k kocmoluchy smiec***ala. Kiedys szlam to taka czarna smola komus z komina leciala ze w glowie to sie nie miesci. Teraz to bede w moment na policje i straz miejska dzwonic niech tylko gdzies zobacze

Gość gość
Bo część ludzi jest bezmózga - jak wierze, nie myśli o konsekwencjach. Szczepionki? o nieee, zło. Antykoncepcja? Nieee, zuooo, nie będę się truć. A palenie syfem? Chuj przecież jest zimno na dworze to trzeva, a to, ze moje dziecko będzie miało astmę, matka raka płuc to pikuś. Bezmózg nie połączy tych chorób z syfem w powietrzu - ba, jeszcze zwali na jakąś bzdurę jak ząb leczony kanałowy (a nie przepraszam, od zebów leczonych kanałowo umiera się na serce w ciągu paru lat, nie na płuca )

Gość gość
Nie słyszałaś o ekologicznym spalaniu? Gdzie Ty mieszkasz? A PO już nie wróci:-)

Gość gość
Z mojego komina nie leciał nigdy czarny dym, wszyscy myśleli że grzeje gazem. A jak komuś komin kopci to masz święte prawo to zgłosić.

Gość gość
Nie no jasne ognisko w kazdej chacie a ile tych domow w jednej miescinie ? No ogrom = ogrom dymu ale przeciez to nic takiego. Jeszcze taka cie pouczac bedzie zebys takie bananki dziecku dawala a nie takie bo takie to szkodza i zebys czasem glutenu dzieciom nie podawala bo to tez szkodzi. Szkoda ze nie wie ile zla w powietrze puszcza przez cala zime ze swojego komina.

Gość gość
Weź kropelki.

Gość gość
Dokładnie, co się czepiacie, że banda debili truje tysiące ludzi? Co się czepiacie, ze każdego roku, przez bandę debili tysiące ludzi UMIERAJĄ? Weźcie kropelki uspakajające.

Gość gość
jak rząd będzie mi płacił za pieprzenie się 500+, bez rozmnażania się, bo mnie bachory nie interesują to przestanę palić w piecu, a tak pieprze kraj, będę kopcić ile wlezie

Gość gość
Mhm juz w to wierze 500 plus nie bylo i do tej pory kopcisz. Ile jest te 500 plus od roku ? A ty od ilu lat kopcisz ?

Gość gość
Taaa nie badz smieszna. Chocby specjalnie po to te pincet zlikwidowali to i tak bys kopcila dalej. W czym lepsza jestes od "pincetakow" ? Wy kopciciele to juz niezly cmentarzyk macie. Wsystko skodliwe acha. Wasze kopcenie to nie jest szkodliwe ?

Gość gość
Piszesz sama ze sobą? Weź lepiej te krople.

Gość gość
I tylko tyle masz w tym temacie do powiedzenia ?

Gość gość
Czego wymagasz od imbecyla niezdolnego do refleksji? Za kilkadzieisąt lat takie imbecyle będą żyły po 50lat w zakopconych i zanieczyszczonych wiochach na peryferiach świata, będą sami zdychać - a mądrzejsi stworzą ekologiczne miasta.

Gość gość
do gość dziś - jestem w tym lepsza, że jak nie stać mnie na bachory to ich nie robię, po drugie muszę zapieprzać na te wasze cholerne bachory.

Gość gość
Dobra, nie słyszałaś że można palić czysto? A węgla zakazano już chyba? U nas w mieście przynajmniej nie ma:-)

Gość gość
gość dziś Poczekaj aż się zacznie sezon grzewczy i wejdź na mapy smogowe, zobaczysz jaki syf jest w wielu miastach w powietrzu.

Gość gość
Na moje to ty nie zachrzaniasz, bo mam jedno i nie dostaje 500 plus . Nawet jesli bym brala to pracujemy i placimy jeszcze wieksze podatki niz ty, zapewniam cie. Ja bolu tylka o 500 nie mam bo to nie majatek jak dla mnie jednak tobie cos zal hemoroidy przyciska. Jak bys miala chociaz troche mozgu to podatki to nawet zul placi w sklepie kupujac wode z czerwona kartka badz denaturat. Ty z tej swojej wyplaciny i tak milionow nie skladasz. Wiec moze wypij kropelki jednak ty. Tobie bardziej sie przydadza. I przestan zabijac i truc ludzi i ich dzieci swoim skapstwem i oszczedzaniem. Smog jeszcze wiecej bedzie nas kosztowac niz te 500 plus. Za ciebie tez nikt nie ma zamiaru placic.

Gość gość
No cos ty u nas wegiel schodzi hektotonami. Przed kazdym domem juz wwalaja, a dym leci jaaak i smrod spalenizny wieczorem nawet przewietrzyc nie mozna bo az w gardle gryzie.

Gość gość
500+ akurat pokazało, że ludzie smrodzą bo są debilami, a nie z braku kasy. Tyle czasu już program jest i co? powymieniali piece w zeszłą zimę? Zainwestowali w lepszy opał? Nie, alarmy smogowe jak były tak są.

Gość gość
Dobrej jakości węgiel akurat nie jest najgorszy. U nas palą jakimiś odpadami miałowymi, które w reszcie europy są zakazane.