Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość gość

Czesc, od polowy roku z nazeczonym intenstywnie staramy sie o dziecko. Wstyd sie przyznac ale nigdy nie bylam u gienkologa, mam 20 lat. Po prostu jest mi wstyd ale to nie o tym. Mimo naszych staran nic z tego nie wychodzi, miesiaczki mam jak w zegarku regularnie co 29 dni. Nie wiem czy owulacja wystepuje ale obserwuje u siebie plodny przezroczysty sluz ktory jest rozciagliwy i odczowam w polowie cyklu klucie jajnikow. Facet robil badania nasienia. Lekarz powiedzial ze sa dobre z ogolnych informacji w ml spermy ma 16 milionow plemnikow a w calej wydalanej s*****e bylo ich ponad 80 milionow z czego tylko 4% prawidlowych, zywotnosc wynosi 76% *****iwosc 44%. Ja ostatnio robilam badania moczu krwi i tarczycy wszystko jest okej. W czym moze tkwic problem? Jesli chodzi o sex robimy to zazwyczaj codziennie, probowalismy tez co drugi dzien i nic. Jestem załamana.Dodam ze moja szyjka w czasie dni plodnych jest otwarta ale wcale nie miekka bardziej przypomina czubek nosa.

Gość gość
ale patologia

Gość gość
Wszystko w normie.

Gość gość
Trudno powiedzieć, ale uważam, że na razie wyluzuj i seks tylko w polowie cyklu, ewentualnie dwa dni przed i później w czasie owulacji. Codziennie to za dużo. Inna sprawa, że nie powinnaś się spieszyć, jesteś młodą panienka, może najpierw ślub, rozwój a czas na dzieci przyjdzie. Takie moje zdanie, nie denerwuj się tylko :-) No i do ginekologa koniecznie się wybierz, zanim zaplanujesz ciążę powinnaś się zbadać, wykonać badania na choroby, które są groźne w ciąży, grupę krwi...poprzyjmowac kwas foliowy.

Gość gość
za bardzo chcecie, w tym problem..

A przy tych staraniach pamiętasz o regularnym przyjmowaniu kwasu foliowego? Dziewczyny często zapominają o tym jak kwas foliowy wpływa na rozwój płodu, że zapobiega wystąpieniu wad wrodzonych itd. Polecam Ci kwas foliowy-Folik, który jest lekiem a nie suplementem. Ja go brałam gdy starałam się o dziecko i sprawdził się rewelacyjnie ;)