Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amelka54

ból ósemki

Polecane posty

Dobry wieczór, od tygodnia bardzo boli mnie ząb a konkretnie 8. Mam teraz 25 lat i dopiero pól roku wszytskie zęby mądrości się u mnie pojawiły. Słyszałam od moich koleżanek, że większość osób od razu je wyrywa. Jednak ja wolałabym wystarczająco dobrze o nie dbać zanim je wyrwę chociaż może nie znam się na tyle. Ale teraz przy okazji tego, że i tak idę do stomatologa na pewno upewnię się jak powinnam postąpić. Ostatni raz u dentysty byłam 1 rok temu , ale mam strasznie złe wspomnienia w związku z czym obiecałam sobie, że tym razem zrobię porządne rozeznanie. Studiuję w Krakowie więc nie chciałbym specjalnie jechać do innego miasta i zalezy mi znaleźć jakiegoś dobrego specjalistę właśnie tu. Przejrzałam sporo stron i natrafiłam między innymi na https://cm.enel.pl/centrum-medyczne/przychodnie-i-placowki/przychodnie-i-placowki/oddzial-galeria-krakowska-oTQUN6 , ale nigdy nie słyszałam nic o nich, czy ktoś z Was ewentualnie z rodziny był u nich? Czy długo się czeka na wizytę ? Pozdrawiam.

Nie jestem z KRK, ale na 8mki kup sobie w aptece żel dla niemowląt na wyżynające się zęby, jeszcze Dentosept to będzie mniej boleć i będziesz mieć czyste dziąsła. Musisz bardzo mocno dbać o higienę, mycie, płukanie regularnie, bo 8mki szybko się psują niestety.

Gość krakowianka1256
Miałam ten sam problem. Jednak ja wolałam wybrać się kawał dalej niż iść na siłę do kogoś z mojego miasta. Trafiłam do Puław do gabinetu dentystycznego AWO-DENT. Normalnie cud. Mam już po problemie.

Gość gość
Ja tak zwlekałam zwlekałam aż ból nie miłosierny złapał mnie na wyjeździe u siostry. Siostra zaciągnęła mnie siłą do lekarza w www.stomatologsos-jarocin.pl . Niestety trzeba było usunąć ósemkę ale lekarz zrobił to praktycznie nie wyczuwalnie -pod znieczuleniem oczywiście.

Gość gość
Miałem podobny problem, tylko ,że długo zwlekałem z wizytą i ząb zaczął się psuć. W końcu został usunięty i po problemie. proponuję usunąć jak najszybciej ten nieprzydatny do niczego ząb.

Gość gość
Jak to się mówi z zębami się nie wygra :) Mnie ból ósemki złapał jak byłam u siostry w Zawierciu i musiałam na biegu organizować wizytę u stomatologa. Siostra zawiozła mnie do stomatologa w www.dentystazawiercie.pl i musiałam mieć wyrywana ósemkę ponieważ była zatrzymana.