Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Diana_na_wózku

Czy rzucić szkołę dla stażu?

Polecane posty

Obecnie jestem w szkole przysposabiającej do pracy. Jest to szkoła typowo dla niepełnosprawnych. Zdobywamy tam umiejętności zawodowe, chociaż nie zawód sam w sobie. Jest tam też rehabilitacja i wyrównanie wiadomości edukacyjnych z lat poprzednich. Obecnie kształtujemy się jako pomoc kuchenna. Wiadomo w pełni zdrowych rąk tez nie mam, ale tez nie ma tragedii, na pewno są o wiele lepsze niż nogi wózkiem sama się poruszam i robię pracę typu krojenie, obieranie obieraczką i inne drobne sprawunki. Dzisiaj dzwonili z totalnie innego źródła ze stażem. Miałabym dwutygodniowy kurs a potem trzy miesiące stażu jako układacz dokumentów. Sama nie wiem co robić, bo jeśli wybrałabym staż musiałabym rzucić szkołę. Staż w przeciwieństwie do szkoły dałby mi zawód, ale z drugiej strony po stażu nie byłoby pewne, że mnie zatrudnią a do szkoły nie byłoby powrotu. Nie wiem też szczegółów, bo dzwonili na numer mamy, kiedy ja byłam w szkole, a mamie informacji udzielać nie chcieli. lat mam 22, matury nie mam pomimo parokrotnego podejścia do niej Sama nie wiem co robić...

Gość gość
pytaj na kafeterii