Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabrysia020202

Becikowe proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Gabrysia020202

Witajcie. Wypełniem wniosek o becikowe, zastanawia mnie punkt 5. Inne dane 5.1. Łączna kwota alientów świadczonych na rzecz innych osób wyniosła w roku......*)........zł.......gr. Co mam tu wpisać? Zarobki moje i męża? jak to ma wyglądać., proszę Was pomoc. Nie ma miejscu na podanie numer konta bankowego czy to też należy załączyć?

Gość gość
No jak to co? " Łączna kwota alientów świadczonych na rzecz innych osób wyniosła w roku......*)........zł.......gr."- jakie zarobki chcesz wpisywać? Wpisujesz alimenty, które sa płacone na rzecz innych osob, np. Twój maz placi je byłej zonie, dzieciom z nią, Ty płacisz swoim rodzicom itd. Nie płacicie, wpisujesz 0 zł.

Gość Gabrysie02020
No właśnie nie wiedziałam czy chodzi o dochody? Alimentów nie ma.

Gość Gabrysia 2020
a jaki rok mam wpisać? I czy tego nie wypełniam? Oboje z mężem pracujemy. 5.2. W roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy lub po tym roku nastą piła/nie nastąpiła utrata dochodu 5.3. W roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy lub po tym roku nastąpiło/nie nastąpiło uzyskanie dochodu

Gość gość
Okres zasiłkowy trwa od 1 listopada do 31 października. Jeżeli złożysz wniosek do 31go października, czyli w okresie zasiłkowym 2016/2017, to rokiem bazowym jest pełny rok kalendarzowy poprzedzający ten okres zasiłkowy, czyli 2015.

Gość Gabrysia020
Czyli wpisuję: 5.1. Łączna kwota alientów świadczonych na rzecz innych osób wyniosła w roku 2015 ..*).....0...zł....0...gr. a w tych kolejnych punktach proszę o pomoc: 5.2. W roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy lub po tym roku nastąpiła/nie nastąpiła utrata dochodu - co tu mam wykreślić? nie nastąpiła ? Oboje z mężem pracowaliśmy. I kolejny punkt: 5.3. W roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy lub po tym roku nastąpiło/nie nastąpiło uzyskanie dochodu - czy mam tu wykreślić nie nastąpiło uzyskanie dochodu?

Gość Gabrysia020
posze o pomoc

Gość gość
5.2 nie nadtapila utrata dochodu ( jezeli caly czas pracowaliscie i pracujecie) 5.3 a tu to w sumie nie pamietam. Jak mialam takie watpliwosci jak Ty to nic nie zaznaczalam a potem gdy skladalam wniosek to Pani z urzedu mi mowila co gdzie wpisac zaznaczyc itp. Takze Tobie tez to radze i na miejscu dokonczysz ten wniosek ;)

Gość Gabrysia02020
dziękuję za odpowiedz