Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tnę się od 5 lat

Polecane posty

Gość gość

Witam Jak w temacie , tnę się regularnie od 5 lat nie radzę sobie z tym zupełnie. Za kilka dni kończę 18 lat i chcę się zgłosić gdzieś na leczenie. Rodzina , znajomi nikt o tym nie wie i nie chcę żeby ktoś się dowiedział dlatego chcę się leczyć jak będę pełnoletnia. Nie mam pojęcia gdzie i jak będzie wyglądać to leczenie. Wie ktoś może coś na ten temat?

Gość gość
Popytaj lepiej na forach tematycznych, jest sporo tego w necie, tam sa ludzie co się tną albo cięli, po lub w trakcie leczenia.

Gość gość
Ojj, kiedyś będziesz mieć 20pare lat poznasz jakiegoś chłopaka na poważnie i będzie wstyd pokazać się z takimi bliznami. Lekarz, praca, rodzina to samo... kiedyś to sie rypnie. Ratuj sie póki możesz.

Gość gość
Normalnie... zapisujesz do psychologa z nfz lub prywatnie. Idziesz na terapie, jeśli będziesz mówić o depresji i samobójstwie jest duża szansa że skieruje cie do psychiatry i dostaniesz od niego leki.

Gość gość
Ja mogę z tobą porozmawiać :)

Gość gość
a po co do psychologa, od razu powinnaś iść do psychiatry bo to jest choroba psychiki i trzeba leczyć lekami .

Gość gość
Leki ci nie pomogą bo przecież nie będziesz ich brać całe życie

Gość gość
Zabij się k***o

Gość gość
gość dziś Normalnie... zapisujesz do psychologa z nfz lub prywatnie. Idziesz na terapie, jeśli będziesz mówić o depresji i samobójstwie jest duża szansa że skieruje cie do psychiatry i dostaniesz od niego leki. - bez jaj, jak powie że się tnie i o smobójstwie to ją do psychiatryka odeślą

Gość gość
Samobójstwo nie wchodzi nawet w grę. Mam wspaniałą malutką siostrę i nawet jeśli to miałby być jedyny powód dla którego mam żyć to się nie zabiję. Kocham ją nad życie i nie wyobrażam sobie że któregoś dnia nie wyjdę z nią na spacer bo mnie już nie będzie. Nie zostawię jej tu samej.

Gość gość
Ja pierdziele ale będziesz tego żałować za parę lat!! Lato to będzie koszmar wszyscy będą się pytać czemu długi rękaw np chłopaka ciężko będzie znaleźć lekarze czy pielęgniarki przy każdej możliwej okazji będą komentować. . Ale sobie życie zj***las gratulacje

Gość gość
Mądry Polak po szkodzie...

Gość gość
gość dziś Ja pierdziele ale będziesz tego żałować za parę lat!! Lato to będzie koszmar wszyscy będą się pytać czemu długi rękaw np chłopaka ciężko będzie znaleźć lekarze czy pielęgniarki przy każdej możliwej okazji będą komentować. . Ale sobie życie zj***las gratulacje ALE TWOJA WYPOWIEDŹ JEJ POMOGŁA - GRATULACJE tacy jak ty lepiej żeby morde w kubeł trzymali

Gość gość
Ja mam 18 lat. Cięłam się w czasach późnej podstawówki i gimnazjum. Teraz mam blizny na wewnętrznej stronie ręki, na ramieniu, na udzie i pod kolanami. Tak jak ktoś wyżej napisał, w końcu kiedyś wszystko sie rypnie. Ja już fizycznie i psychicznie odcięłam się od tamtych czasów ale blizny zostały i teraz wstyd przed każdym... ojciec średnio kilka razy w miesiącu sie z tego nabija, na w-fie trzeba sie pilnować, do lekarza wstyd pokazać ręce, rozebrać sie na basenie, zdarzyło miu sie machnąć ręką to i znajoma zobaczyła, eh człowiek młody to głupi był.

Gość gość
Kurwa ludzie ona pyta jak się leczyć a nie o to co wy kiedyś mieliście i że będzie miała blizny. P*****lnijcie się w cymbał dziewczyną z 5 letnim stażem w okaleczaniu nie zauważy że ma blizny no ja p*****le

Gość gość
Ja pierdziele ale będziesz tego żałować za parę lat!! Lato to będzie koszmar wszyscy będą się pytać czemu długi rękaw np chłopaka ciężko będzie znaleźć lekarze czy pielęgniarki przy każdej możliwej okazji będą komentować. . Ale sobie życie zj***las gratulacje Co ty p********z. Ona tnie się 5 lat i nikt tego nie zauważył to myślisz że w lato nie poczuła że jej gorąco? Co ma chłopak do blizn ? Jak kocha to ją a nie jej blizny. Normalni ludzie reagują normalnie bo to choroba tym bardziej w szpitalu