Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wy się odpieprzycie od wykorzystywania babć

Polecane posty

Gość gość

przy bawieniu wnuków, to wasze dzieci i to wasz problem jak sobie dacie radę a nie babć, dociera to do waszych pustych mózgów czy nie

Gość gość
Nie bo tu nie chodzi tylko o zajmowanie sie ale jeszcze te paniusie oczekuja ze babcia bedzie sprzatac i gotowac obiadki oczywiscie za swoje pieniadze bo co ma z nimi robic taka stara baba.

Gość gość
Mojego syna praktycznie wychowała moja mama i chwała jej za to :)

Gość gość
Może ty masz jakieś chore kontakty z teściową, albo matka dręczyła cię w dzieciństwie psychicznie, ale niektóre babcie bardzo chętnie zajmują się wnukami, lubią spędzać z nimi czas i nie dopuszczają myśli, że zamiast nich wnukami miałaby zajmować się niania. Tak więc pluj dalej jadem, tylko się nie pos**raj, jak będziesz patrzeć na moje dzieci, którymi zajmują się babcie:)

Gość gość
23:00 nie jestem autorka ale zgadzam sie troche ze postawa niektorych jest bardzo roszczeniowa, moja kolezanka np wsciekla sie ze jej mama nie chce rzucic pracy i nie odzywa sie do niej a tej mamie po prostu zostly 3 lata do emerytury...a jej tesciowa 200 km dalej... jesli Ty o Twoja mama ustalilyscie warunki i sie wzajemnie szanujecie to super ;)

Gość gość
Mną też się babcia cały czas zajmowała, więc teraz moja mama może się zająć moim synem. Oczywiście nie cały czas, bo chodzi do przedszkola, ale jak np. jest chory, albo są ferie, wakacje... Moja mama jest na emeryturze i tylko siedzi i tv ogląda, albo do kościoła chodzi...Sama jej mówiłam, żeby gdzieś wyjechała, ma teraz czas, emeryturę też ma wystarczającą, spokojnie mogłaby jechać na weekend czy latem, to nie, bo ona się nie będzie wycierać po obcych kątach. Raz ją wzięliśmy nad morze to był dramat, ciągle marudziła, że pokój nie taki, łóżko niewygodne, jedzenie nie smaczne, że daleko, że korki itp. Syn 4-letni tak nie marudzi jak ona.

Gość gość
Pewnoe autorka nie ma z kim dziecka zostawic****isze to z zazdrosci eh

Gość gość
Ja uwazam ze nie ma nic zlego w tym ze poprosi sie o pomoc mame lub tesciowa ale musi byc wzajemny szacunek. Mi mama jest przy dziecku ale nie wykorzystuje jej zeby np ogarniala caly dom i taszczyla jeszcze zakupy. Na tygodniu pracujemy a w weekendy chcemy spedzac czas wspolnie z mezem i synem a chce tez zeby mama odpoczela wiec staram sie go nie podrzucac jak nie mam pilnej sprawy, chyba ze tesciowa chce miec wnusia na weekend

Gość gość
dlaczego tylko od babć oczekujecie zajmowania się wnukami? A dziadkowie??

Gość gość
No ja bym z tata np rocznego dziecka nie zostawiła...a po roku macierzynskiego wracalam do pracy. Za to odbiera np mojego bratanka ze szkoly ktory ma 7 lat i np chodzi z nim na spacery.

Gość gość
a ja bym ze swoją mamą rocznego dziecka też nie zostawiła,

Gość gość
Zalezy tez od podejscia do dzieci...ja nie zostawilabym z tesciowa bo uwazam ze jest nie czula tzn. zawsze mowi ze do dziecka sie nie leci jak tylko steknie bo jak poplacze to mu sie nic nie stanie...

Gość gość
a ja powiem wam b ciekawa rzecz, która jakis czas temu przeczytałam, u człowieka jest anomalia, która nie występuje u innych zwierząt... np. takie konie- klacz jest w stanie rodzic i byc płodna do końca zycia, a u ludzi to w pewnym wieku sie kończy... co ciekawe, powodem jest prawdopodobnie to, ze nasz gatunek jest nastawiony ze w pewnym wieku zamiast rozmnazania sie pomaga młodszym pokoleniom...

Gość gość
teoria z radia Maryja,jakie wam tam dają prochy ze pier....od rzeczy przygłupie

Gość gość
A mi moja mama dziś: Zrobiła i przywiozła ruskie pierogi Zabrała moją córkę na spacer Wytarla mi kurze na meblach :D I jeszcze poprosiłam ją żeby mi córkę wykąpala i przygotowała do snu Co ja robiłam? Leżałam, bo bolała mnie głowa. Super babcia z mojej mamy. :)