Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu na roczek.Może być???

Polecane posty

Gość gość

Robię niedługo roczek dla mojego dziecka i zastanawiam się czy moje menu jest dobre usmiech.gif 1.Bigos 2.Sałatka warzywna z majonezem 3.Śledzie w 2 smakach 4.Pieczona kiełbasa z warzywami i ziemniakami 5.Tort bezowy,szarlotka i sernik 6.Talerz wędlin,chlebek 7.Kawa,herbata,oranżada,wódka i nalewki 8.Różne ciastka z marmoladą i kremem :-)

Gość gość
Dla mnie osobiście za ciężkie ale jeżeli twoi goście lubią takie klimaty to jest okej. Moi rodzice i teściowie byli by zadowoleni ;)

Gość gość
Dodam jeszcze że te menu układałam razem z mężem i nasze rodzinki lubią tradycyjnie i dobrze zjeść i popić wódeczką czy nalewką :-)

Gość gość
Ale guwniane meni

Gość gość
Kiełbasę bym zastąpiła czymś innym, biała możesz dac do bigosu I jeszcze jakaś zakaska, ewentualnie jednego śledzia czymś innym zastąpić, może krokiety, klopsiki w occie, części z kurczaka, ryba po grecku, ciasto francuskie z nadzieniem, tarta, gołąbki, zrazy, mielone z pieczarkami, salatka grecka, salatka brokulowa z migdalami, canneloni, lazania czy inna zapiekanka

Gość gość
Ciężkie i kaloryczne bardzo, ale jesli Twoi goście tak lubią jeść, no to chyba OK? Chyba im podpasuje? Ja osobiście, nie zjadłabym z tego prawie nic, serio. zjadlabym warzywa pieczone ale zero mięsa bo nie jem i zjadlabym szarlotkę. mój mąż zjadłby bigos i śledzie pewnie.

Gość gość
Wiadomo, to zależy, jakich masz gości, czy wiesz co lubią. Na roczku mojego dziecka byli nasi rodzice, jedna babcia bo tylko jedna żyje, nasze rodzeństwo (bezdzietne wówczas jeszcze), i dwie pary przyjaciele z dziecmi (jedni z półrocznym, drudzy z trzyletnim). I podalismy mniej więcej tak (patrząc po zdjęciach, bo to było 5 lat temu): kotlety mielone z indyka; młode ziemniaczki z masłem i koperkiem; sałatka z sałaty, pomidorów malinowych, papryki zółtej, fety, oliwek itd.; jajka z majonezem; talerz z wędlinami i serami; razowy chleb i też biały dla tych co "nierazowi"; sałatka owocowa; tort czekoladowy z kremem wiśniowym (z cukierni znajomych); ciasto cytrynowe takie lekkie raczej; paluszki; wino białe, wino czerwone, dla dzieci woda, sok kubuś dla trzylatka.

Gość gość
A ja bym nie zjadla szarlotki i tej kielbasy z zestawu,i nie tknela oranzady, każdy lubi co innego, ale zdaje mi się że jeden śledź wystarczy a drugiego lepiej byłoby zastąpić czym innym Lekkie nie jest, ale znowu nie ma nie wiadomo ile żarcia więc lepiej konkretniej żeby nikt Noe był głodny :P

Gość gość
Ja robiłam: Sałatka jarzynowa Sałatka gyros Pomidory nadziewane Kulebiak nadziewany kiszoną kapusta, pieczarkami i odrobiną sera żółtego Pieczone udka z miodem Śliwki suszone zawijane plasterki boczku i upieczone na chrupko Tort śmietanowy z owocami Musiałam dopasować też pod 2 rodziny menu. Jeśli u ciebie autorko lubią jeść takie rzeczy to wszystko ok, gorzej jak się zrobi coś wymyślego rodzaju bątą pierdą, i nikt nie chce tego jeść.

Gość autorrkaaa
Imprezę zaczynamy o 18.Będą dziadkowie,siostra męża,2 cotki i wujek z mojej strony :-) Wszyscy lubimy raczej tradycyjne jedzenie.Myślałam jeszcze czy by nie dac jakiejś zupki zamiast mięsa

Gość gość
Ja robila roczek 3 miesaxe temu i podalam kotlety gyros z frytkami i salata Zupa zurek Salatke grecka i jarzynowa Tort smietanowy i tyramisu Kompot,wino,kawa,herbata i lody

Gość gość
Impreza pod nazwą "komuno wróć"? Za obrus będą służyć gazety a zamiast szklanek musztardówki? :D :o

Gość gość
U nas (połowa maja) było: Krem ze szparagów z grzankami Cannelloni zapiekane Sałata z winegretem Deska serów Tort i lody na deser Wino, nalewki, soki, woda I to było na obiad, ok. 13. Menu autorki nikt by u nas nie tknął, a już na pewno nie wieczorem (chyba, że to ma być mini-wesele, i impreza ma trwać do rana…).

Gość gość
A ja bym chętnie zjadła sporo rzeczy z menu autorki :) Ale w każdym poście było coś interesującego. Tyle,że... no nie wiem,jak dla mnie za dużo tego wszystkiego.Naprawdę wszystko wam schodzi? Rozumiem jak ktoś ma dużą rodzinę,poza tym zawsze można coś odgrzać,podać na drugi dzień. Ale ja osobiście bym skróciła menu o 1/4 minimum. Z tym,że może dlatego,że nie mam licznej rodziny. ;) Chociaż moja babcia dla 2 osób potrafiła cały stół zastawić właśnie w śledzie w 2 rodzajach,jajka w majonezie,sałatkę warzywną, wędliny,sery,pomidory z cebulką,coś na ciepło i coś na słodko. Dla 2 osób!!!!!!! I oczywiście alkohol.

Gość gość
Dobre menu u mnie podobnie było była jeszcze galareta drobiowa z warzywami i roladki schabowe

Gość gość
A masz kiszona kapustę na bigos? O tej porze roku raczej o nią trudno?

Gość Maamafitella
Ja kiełbase zamieniłabym na np. Potrawka z kurczaka, karkówka Moje memu na roczek -rosół - Warzywka przysmażone na patelni -sałatka warzywna -pomidory w sosie czosnkowym i ze startym serem -tort śmietankowo owocowy, kocie oczka , sernik -wędlina chleb - woda sok kompot kawa herbata oranżada ewentulnie mała ilość wódki -szaszłyki (szynka nadziewana papryką na wykałaczce) - babeczki

Gość Maamafitella
Jeszcze jajka w majonezie Chce dodać że będzie dużo osób więc raczej wszystko zejdzie Co do menu autorki to właśnie kiełbase bym zamieniła . Troche dużo ale jeśli dużo będzie gości to jak najbardziej

Gość gość
impreze "roczek" zaczynac o 18tej? to o ktorej te dzieci chodza spac? Pytam serio, bo u mnie i u dzieciakow znajomych to taka pora to juz prawie spanie :) od 18.30 kolacja, kapiel itd a 19-19.30 wszyscy w lozkach.

Gość Maamafitella
Ja zaczynam roczek o 13:00

Gość gość
Może właśnie zaczynają tak późno roczek bo chcą się troszkę pobawić po dorosłemu bez dzieci?

Gość autorrkaaa
Dziękuję wam wszystkim za rady :-) Urodzinki zaczynamy tak późno,ponieważ ciocia z wujkiem przyjadą po południu a wcześniej idziemy jeszcze na mszę w intencji dziecka :-) Chyba zrobię tak jak radzicie i zamiast kiełbasy pieczonej podam rosół albo sałatkę gyros. Dodam jeszxse że na naszym roczku nie będzie żadnych dzieci oprócz naszego maleństwa.:-)

Gość gość
Widac jak polaczki cebulaczki sie bawia :-D :-D kielbacha,bigos i wodka i kreci sie impreza.A brajanek co dostanie w kopertach od wiesniackiej rodzinki? :-D

Gość Maamafitella
To miłego roczku życze. Ja też dziś mam tylko że dzieci troche będzie.

Gość gość
Do doopy meni bo zadnych dan dla wegan czy wegetarian.Wies gra i spiews :-D wszysto tluste i ciezkie pewnie goscie sie porzygaja po wodzie i bigosie z kielbasa :-D :-D

Gość gość
Po wegańskim menu, to wszyscy by padli po jednym drinku. :D Jak ja się cieszę,że nie mam wegańskich znajomych...tzn.mam jedną osobę,ale nie jesteśmy jakoś szczególnie blisko. Autorko, udanego roczku, napisz później lub jutro jak się udało i co w końcu podałaś. ;)

Gość gość
W Boże nau też wyprawiam roczek i zastanawiam się co podać ;-)