Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rosół

Polecane posty

Gość gość

Hej Kochani! Mam pytanie co do rosołu. Czy można rosół wieczorem podgotować tak półtorej godzinki(zostawić go w garczku bo ciepłego nie włoże do lodówki) i na drugi dzień rano go dogotować ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość beti121
Półtorej godziny to w zasadzie już prawie rosół gotowy,ja gotuję 2 godziny żeby mięso odchodziło od kości i lubię to mięso jeść razem z rosołem ,nie potrzebuję wtedy nawet noża i widelca ,bo jest tak miękkie ,że mozna jeść łyżką ,ale jeśli chcesz mięso podać inaczej to po półtorej godziny wszystko jest juz gotowe. Zbyt długie gotowanie rosołu sprawi,że rosół zostanie pozbawiony zupełnie smaku .Nie schłodzenie rosołu i pozostawienie go w garnku na całą noc sprawi,że rosół już zacznie się psuć.Nie rób tego. Skoro chcesz następnego dnia dokończyć gotowanie to cały rosół ugotuj wtedy kiedy chcesz go podać do jedzenia,będzie miał wtedy najlepszy smak .Odgrzewany rosół jest dobry ,ale najlepszy jest w dniu przyrządzenia go.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×