Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ale mi pyszny jablecznik wyszedl taki na odwal najlepszy

Polecane posty

Gość gość

Wprzepisie masło. dalam margaryne.Nawet nie utralam porzadnie margaryny z cukrem.T ak na odwal i wyszedl pyszny.juz wszamam 2 porocje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Urzekła mnie twoja historia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mnie tez. bo rzadko mi dobre ciasto wychodzi. glownie przez piekarnik gazowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jedyne ciasto którego nie tkne jak można to jeść fuj jeszcze powiedz że z cynamonem rzyyg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak z cynamonem. pycha. sama juz zjadlam pol blachy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja rzadko robie ciasta ale jak zrobię na odp*****l to nigdy ni nie wychodzi .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
daj przepis tez chetnie zrobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie wiem, jak coś na margarynie może być "pyszne"...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1jablkek obieram i kroje na mniejsze kawalki+ cynamon. smaze na patelni 15 minut+ 2 lyzki masla , 4lyzki cukru. odkladam do wystygniecia. ciasto-przepis. 250g masla ucieram z cukrem( szklanka) na gladka mase. 5 (zóltek) dodaje stopniowo do masy. ucieram.potem 150g maki tortowej i 150 g maki ziemniaczanej+ 1 lyzeczka proszlu do pieczenia.ucieram.nastepnie ubijam bialka i dodaje do ciasta. delikatnie mieszam. ja zrobilam w tortownicy 24 cm- wylozylam paierem do pieczenia. wylewam pol ciasta , lyzka wyrownuje na to jablka i znow ciasto. nagrzewam piekarnik. poic ok 180 stopni w przepisie 45 minut ale ja w swoim gazowym pikarniku pieklam ok 1h15 minut. i 3/4 ciasta poszlo na 1 popoludnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie czuc roznicy ze to margaryna.porostiu w domu mam tylko kostke masla i nie bylo by do chleba. a nie chcialo mi sie jechac do miasta. specjalnie po malso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×