Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gszgsz

Czy jest ryzyko ciąży w takim przypadku?

Polecane posty

Stosuję tabletki antykoncepcyjne MYWY. Biorę tabletki od czerwca regularnie o godzinie 18. [czasami +/- 15minut]. Tabletki wzięłam: - czwartek - 18:00 - piątek - ok. 22:30 (późno, bo byłam na chrzcinach i nie wzięłam portfela z tabletkami ze sobą) - sobota - NIE WZIĘŁAM WCALE (goniłam na wyjście i po powrocie do domu nie pomyślałam, żeby zajrzeć się upewnić, czy wzięłam) - niedziela - dziś wzięłam wczoraj zapomnianą tabletkę o 7:03 i dzisiejszą o 18:00 Czy jest możliwość zajścia w ciążę? Współżyję z chłopakiem często i zawsze kończy we mnie, bo regularnie biorę tabletki (i przez 8 miesięcy przed braniem tabletek współżyliśmy bez jakiegokolwiek zabezpieczenia). Czy skoro w czwartek wzięłam tabletkę o 18, w piątek 4,5 godziny później, ale zmiesciłam się w 12godzinach, to nie mam czym się zbytnio martwić wziętą tabletką po 13 godzinach? [licząc od godziny 18, a nie od ostatniej tabletki - od niej minęło 8,5 h] FRAGMENT ULOTKI: • Pominięto jedną tabletkę w dniach 15‒24 (trzeci lub czwarty rząd) Są dwie możliwości do wyboru: 1. Należy przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, przyjęcie dwóch tabletek na raz. Kolejne tabletki należy przyjmować o zwykłej porze. Zamiast okresu stosowania białych tabletek placebo należy je wyrzucić i przejść od razu do następnego blistra (pierwszy dzień stosowania będzie inny niż dotychczas). Krwawienie z odstawienia wystąpi wówczas najprawdopodobniej pod koniec drugiego blistra, ale może wystąpić także plamienie lub krwawienie śródcykliczne podczas stosowania tabletek z drugiego blistra. 2. Można też przerwać przyjmowanie różowych tabletek zawierających substancje czynne i przejść bezpośrednio do 4 białych tabletek placebo (przed rozpoczęciem przyjmowania tabletek placebo należy zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę). Jeżeli chce się rozpocząć nowy blister w swoim ustalonym dniu rozpoczynającym, wówczas okres przyjmowania tabletek placebo można skrócić do mniej niż 4 dni.

Gość Cleo1976
Jeśli opóźnienie w przyjmowaniu tabletek przekroczyło 12 godzin to ZAWSZE jest możliwość zajścia w ciążę-nieważne, że pozostałe tabletki brałaś super-mega-hiperregularnie.Wyjątkiem jest sytuacja, jeśli zapomnienie dotyczy którejś z tabletek placebo.Teraz natomiast możesz spróbować skrócić cykl przez wcześniejsze zakończenie blistra.Jeżeli krwawienie nie wystąpi, zrób test.