Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martakasia2

Dezynfekcja zabawek i rąk dziecka

Polecane posty

Drogie Mamy, czego używacie do dezynfekcji rączek, zabawek, przy zmianie pieluszek? Czy ktoś używał wody Aquaint?? Czy to sprawdzony produkt? Poszukuję jak najbardziej naturalnych środków aby nie uczulały i były wygodne w użyciu. Bardzo proszę o opinie i sugestie ;)

Gość gość
Mydła biały jeleń. Wystarczy.

Gość gość
Sugestia: wsadź sobie w dvpę to góowno, spamerska ŚCIERO!!! :O

Biały Jeleń jak najbardziej króluje w naszym domu łącznie z płynami i proszkami do prania ;) tylko szukam czegoś do użytku na spacerach itd. jakaś alternatywa dla chusteczek nawilżanych? ;)

Gość gość
moja znajoma (eko-wariatka), nawilzala sciereczki w czarnej herbacie i nosila je ze soba w sniadaniowce :-) - czarna herbata ma wlasciwosci dezynfekujace i razcej nie uczula.

Bardzo ciekawe ;) poszukam więcej informacji na ten temat ;) może zamiast śniadaniówki woreczki na zatrzask.... hmm... ;D

Gość gość
nie przesadzajcie

Gość gość
Masakra. Dziecko sobie schowaj w torebce foliowej.

Gość gość
a ja nei rozumiem o co wam chodzi? Wy nosicie ze soba tylko zwykle suche chusteczki i nimi wycieracie rece i buzie waszym dzieciom?

Wydaje mi się, że należy dbać o higienę podczas przewijania lub zabaw na dworze a nie wszędzie jest dostęp do bieżącej wody. Osobiście wolę bardziej naturalne środki ale nikogo do nich nie namawiam.

Gość gość
Dezynfekujecie zabawki na podwórku? Dwoje dzieci mam, ale nie wpadlam ma takie cudowanie :-)

Gość Kasia33opo
Płyny do dezynfekcji rąk rąk są bardzo ważnym elementem w życiu codziennym. Pamiętajcie, że to właśnie na dłoniach osiada się najwięcej bakterii, gdyż ciągle są narażone na styczność z nimi. Dbajmy o higienę naszych dłoni! Polecam poczytać więcej na ten temat: https://higma-service.pl/plyny-dezynfekcji-rak/

Gość gość
mam dziecko juz 9-letnie, I rece jmu mylam chusteczka nawilzana jak bylismy na dworze, ale nie co chwile, tlyko zanim np cos jadlo a przedtem sie bawilo w piaskownicy czy z psem dziadka ... bez przesady... moja sisotrzenica jak miala 2 lata dala psu podworkowemu polizac ciastko I potem je zjadla zanim jej zdazyli zabrac I co, zdrowa jest I zyje ma 7 lat (a ten pies lata po krzakach I pewnie rozmaity syf lizal i zjadal)