Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem już co robić...

Polecane posty

Gość gość

Witam, Pisze tu bo naprawdę nie wiem jak dalej funkcjonować.. jestem w 4 mcu ciąży. Od zawsze wiedziałam ze chce mieć dziecko i mimo ze ciąża nieplanowana akurat na ten moment to ani ja ani mój wieloletni partner nie mieliśmy wątpliwości, ze chcemy ja zatrzymać. Przed ciąża leczyłam się na napady lekowe i lekkie stany depresyjne (słabymi lekami ale takie wystarczały). Miałam super prace, szybkie tempo życia i naprawdę nie miałam na co narzekać. Jednak z powodu ciąży i warunków pracy musiałam iść na zwolnienie. Tak wiec już miesiąc jestem w domu. Dodatkowo odstawić leki, dla dobra dziecka. I widzę ze z dnia na dzień jest gorzej. Ciąże przechodzę koszmarnie (m innymi wymioty ńon stop). Przerasta mnie to wszystko, nic mnie nie cieszy, nie wierze ze mogę jeszcze czuć się szczęśliwa, boje się tego co będzie, ze nie będę mogła wrócić do pracy, ze przytyje, ze zmieni się mój związek.. milion rzeczy. Nie potrafię przemówić sobie do rozumu i nie wiem jak dalej, w ogóle nie czuje się atrakcyjna, odsuwam się od przyjaciół. Mam 27 lat a czuje się jakbym miała 80 i jakaś nieuleczalna chorobę, jestem zła na siebie ze tak czuje i ze nie przechodzę ciąży jak wszyscy wokół, super szczęśliwi. Może ktoś miał podobnie i może powiedzieć jak zmienić swoje nastawienie?

Gość gość
Jezeli odstawilas leki to powinno ci pomoc intensywne wsparcie psychologiczne, w grupie terapeutycznej. Chodz na spacery, odzywiaj sie zdrowo, juz to zajmie twoje mysli. Kup sobie pozytywne a zarazem informacyjne ksiazki o ciazy, porodzie, karmieniu, np. Karmienie piersia Sheili Kitzinger. Uczestnicz w kursach gimnastycznych szkoly rodzenia. To wszystko zaangazuje cie w tu i teraz. ;) Powodzenia!

Gość gość
Musisz sie czyms zajac, chodz na spacery, zakupy, cwiczenia. Jak nie mozna lekow to chociaz moze jakas melise pij ?