Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 75kg przy 170 cm to dużo?

Polecane posty

Gość gość

Jak w tytule. Czy 75 kg waga przy wzroście 170 cm to dużo? Czy waszym zdaniem to otyłość, grubość, tłustość? Powinnam schudnąć? Noszę rozmiar 38 góra i 44 dół. Biust 80C.

Gość gość
jpr kolejny temat o tej biednej dziewczynie, dajcie jej sokój poyeby

Gość gość
Troche za duzo ja mam 175 i waze 70kg i uwazam sie za gruba z reszta moj facet tez troche tak mysli

Gość gość
Poszukaj i policz BMI wedlug plci i wieku.

Gość gość
No sorki żadnej dziewczynie. Nie wiem o co chodzi. Tylko o mnie. Mam 32 lata. Ostatnio koleżanka delikatnie zwróciła mi uwagę że przytylam. I w sumie ma rację. Z wagi 63 na 75 w około rok. Zaczęło mnie to zastanawiać bo nie jem dużo. Zrobiłam badania krwi tarczyca tsh ft3 i ft4 są w normie. Nie wiem co może być tego powodem? Co powinnam zmienić

Gość gość
Nie jem dużo. Jem tak żeby nie być głodna ale nie przejadam się.

Gość ledwożyje
to za dużo, ja przy takim samym wzroście ważę 83 kg i ledwo funkcjonuje, szybko się męczę, a jak zjem (nawet nie za dużo) to od razu jestem senny i ociężały i muszę się położyć jak stary dziad.

Gość gość
Moze cukrzyca?

Gość gość
posiłki jesz regularnie , tz śniadanko, obiad,kolacje , wliczając drugie śniadanie? ćwiczysz coś ?

Gość gość
Masz nadwagę.

Gość gość
Jem nieregularnie ponieważ pracuję na zmiany. Nie jem słodyczy bo nie przepadam. Piję za to dużo kawy. Nie ćwiczę. Jedyna aktywność to spacery z psem. Do lasu, na łąkę. Zastanawiałam się nad dietą białkową.

Gość gość
pewnie wzrostu sobie dodałac a waga jest prawdziwa grubasko

Gość gość
Waga jest prawdziwa i wzrost też. Wiek też. Niepokoji mnie że tak przytylam w tak krótkim czasie. I jestem ciągle opuchnięta. Robiłam badania z krwi. Tarczyca itp. Są w normie. Tylko tsh 5,20 pozostałe w granicach. Nie zmieniłam nic w diecie. Za słodyczami nigdy nie przepadałam.

Gość gość
Ja 167cm i waże 56kg co dla mnie jest maksimum, jak tylko waga dygnie w górę, ćwicze i dieta.

Gość gość
Jestem nieproporcjonalna bo jestem typową gruszką. Wąska góra, biust C i szerokie biodra, but 39. Nie mam czasu ,,żreć,, jak to napisałaś bo pracuję na zmiany po 12h noc dzień, mam na głowie dom i rodzinę. Jem nieregularne. Wypijam hektolitry kawy..

Gość gość
Ja waże podobnie a nawet 77-78 kg, wzrost 176. Szczerze to wzrost mnie nie pociesza bo wielka jestem. Do 30 wazylam 60 kg, później druga ciąża i powoli powoli... jak się mocno dietuje to chudne do 70, ale waga wraca. Też badania mam ok, ale ja zjeść lubię, chociaż nie dużo w sumie, ale i nie lekkie, więc chyba tu jest problem. Przemiana materii byle jaka, mało ruchu i dużo kalorii :-(

Gość gość
Czasami jest tak że zjem 1 lub 2 posiłki w ciągu dnia bo nie mam czasu jeść 5 posiłków regularnie.

Gość gość
pewnie jedyny sport jaki znasz to odkurzanie i mycie naczyn

Gość gość
Do 21:03 nie nie 56 kg przy moim wzroście to nie. Najmniej miałam 60-62 kg. Nie chciała bym być chudsza. Nie miałam wtedy biustu i wystawały mi obojczyki i żebra. 170 i 56kg to jak jakiś patyk bym była. Też niedobrze być za chudym. To wygląda niezdrowo

Gość gość
21:09 pisałam przecież, że moja aktywność to m.in spacery do lasu z psami. Poza tym jeśli chodzi o siłownie to odpada. Pracuję 12h na dzień. Praca medyczna. Nie mam siły po ciężkim dyżurze iść na siłownie bez sensu

Gość gość
niektóre wypowiedzi co do autorki są wstrętne- jędze yepane autorko może zmieniła sie Twoja przemiana materii- za mało błonnika na akie sprawy polecam wszystkie ziarenka jadalne, kasza, siemie lniane, słonecznik, dynia itd pozdrawiam :))

Gość gość
Dziękuję osobo wyżej. Nie myślałam o błonniku. Nie jem białego pieczywa bo mam celiakie. Jem ogólnie dużo mięsa. Jak już jem np 2 posiłki w ciągu dnia, to są one do syta. Dużo mięsa, często też tłustego. Słodyczy nie jem bo nie lubię. Nie słodzę kawy bo nie lubię. Herbaty nie piję. Szukam tu pomocy. Czy np taka dieta białkowa coś da? Żeby zrzucić np 8 kg. Nie chcę być chuda jak patyk. Chcę wrócić do wagi z tamtego roku czyli 64-65 kg.

Gość gość
Niewielka nadwaga wg bmi jest, ale żeby nazwać cię grubaską lub otyłą to sporo brakuje. Jesteś raczej przeciętna, bo dużo jest kobiet, które mają podobną wagę. Przy twoim wzroście nawet tego bardzo nie widać. Zastanawiajace dlaczego w ciagu roku tyle przytyłaś. Wykluczyłaś choroby? Cukrzyca, hormony? Coś musi być skoro całe życie ważyłaś w granicach 60 paru kilogramów. A poza tym piszesz, że jesteś opuchnięta. Może hormony?

Gość gość
Kiedyś tak ważyłam i byłam tak w sam raz na pograniczu :) Teraz jestem na super diecie z dietbox - a. Wybrałam opcję dla osób z uczuleniem na gluten. Teraz po 2 tygodniach na wadze już 5 kilo.

Część pacjentów uważa, że zespół stopy cukrzycowej jest przeciwwskazaniem do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Inni przeżywają pewien dysonans – z jednej strony pacjenci z cukrzycą powinni ćwiczyć, a z drugiej przecież teraz stopy są tym miejscem newralgicznym. Korzystajmy z pięknej pogody - spacerujmy. Najlepiej 2 razy dziennie po 1 godzinie. Więcej informacji znajdziesz na naszej stronie internetowej: www.stopacukrzycowa.org.pl

Gość gość
Ale wy jestescie hipokrytami . Spójrzcie na siebie pewnie sami wazycie po 90-100kg a oceniacie innych az milo. Dziewczyna ma normalna wage przy swoim wzroscie ale jesli sie martwi tym ze przytyla to zawsze moze zrobic badania lub pocwiczyc ale nie jakos drastycznie odrobina ruchu kazdego dnia.

Gość gość
Ja wazylam swojego czasu 62kg przy 155 i nie uwazalam sie gruba troche bebzol mi wystawal ale nosilam 36 lub 38 wiec spoko ladnie wygladalam mialam powodzenie 75kg to jest i duzo i nieduzo. Mozna byc umiesnionym wysportowanym i miec "zbite"cialo a mozna miec galaretke i przy tej wadze. Ale ogolnie nie jest to duzo.

No trochę dużo. Ale jak się dobrze czujesz to dobrze.