Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka70i

13latka, jak uchronić przed seksem

Polecane posty

Gość Olka70i

Mam córkę, która ma 13 lat. Próbowaliśmy z mężem wychować na porządne dziecko, ale otoczenie, koleżanki w szkole robią swoje... zachowują się jak dorosłe, dodają zdjecia na fejsa z jakimiś dorosłymi opisami np o miłości! Ostatnio patrzę a jakiś chłopczyk dodał moja córkę jako swoją dziewczynę. Kiedyś widziałam jak w jednym poście mojej córki jakaś koleżanka komentowała coś ze skrótami które są jednoznaczne 69 itd... powiedzcie mi czy te dzieci już robią to co ja myśle? Boje się ze córka mi przyjdzie kiedyś z brzuchem!

Gość gość
Powiedz ze tylko anal i oral dozwolony, wilk syty i owca cala .

Gość gość
U mnie tez te dziewuchy rozwydrzone, stare młode!!!

Gość gość
Nic nie poradzisz , teraz te dziewczyny , wogole nastolatki sa takie głupie , myślą ze sa dorośli :/ pogadaj z nią o antykoncepcji . Ona i tak ci sie nie przyzna cZy uprawia seks ale nie moZesz tego wykluczyć

Gość gość
Porozmawiaj z córką, zaprowadź do ginekologa, jakieś środki przed niechcianą ciążą niech poleci i przepisze.

Gość gość
No ale w wieku 13 lat mam jej podawać środki antykoncepcyjne? Wszystko to w głowie mi się nie mieści przecież tam jej się dopiero wszystko rozwija!! Ludzie!

Gość gość
Nie masz jej podawać masz ja uświadomić co i jak . Nastolatki sie tym nie przejmują ze sie dopiero zaczynaja rozwijać . Ile sie słyszy o przypadkach ze takie 13. , 14 łatki zaszły w ciaze . Dziewczyna musi wiedzieć jak uważać zeby nie wpaść . Moze nie uprawia jescze seksu ale to na pewno kwestia czasu . W końcu im przestanie wystarczać całowanie i macanie

Gość Olka70i
Przeraża mnie to

Gość gość
Co poradzisz , masz dorastająca córkę . Musisz ja uświadomić bo inaczej będziesz młoda babcia a ona mama. Dla nas dorosłych 13 latki to dzieci , ale tak naprawdę ta granica tego wchodzenia w takie sprawy mocno sie przesunęła :/

Ja mam o rok straszą siostrę od Twojej córki. Trzymam ją krótko. O wszystkim musi mi mówić, korzysta z mojego komputera na którym mam wgląd co robi. A jak mi ostatnio nawywijała to poszłam z tym na policję. Poważnie. Wiem, że jestem wyrodną siostrą, ale ona ma 14 lat, a ja nie pozwolę na to by ktoś ją skrzywdził. Będzie pełnoletnia niech robi co chce.

Gość gość
zabierz jej komurki i internet na godziny to sie odmieni

Gość gość
Szacunek dla Ciebie autorko że w ogóle się tym zainteresowałaś i chcesz ochronić córkę. Wielu rodziców ma gdzieś co robią ich dzieci, gimnazjalistki chodzą do klubów, upijają się i nie wiadomo co jeszcze a rodzice często o tym nawet nie wiedzą. Niestety nie doradzę Ci bo sam rodzicem nie jestem, ale życzę powodzenia i nigdy nie zostawiaj córki samej sobie, bo w dzisiejszych liberalnych czasach wiele jej może grozić ;)

Gość gość
Jest ciężko z dzisiejszymi nastolatkami wiem coś o tym

Gość gość
Ja swoje dziecko tez trzymam krótko ale łatwo nie jest, ostatnio mi oznajmiła ze kolega (12lat) zaprasza ich na domówkę? Poważnie? Gdzie rodzice?

Gość Do posta wyzej
Sorry miało być kolega 14lat

Gość gość
Autorko, ja miałam dobre relacje z siostrą, tłumacze jej jacy faceci są i jak potrafią dla seksu wszystko obiecać i miłość i kwiaty etc. Tak jak mówisz towarzystwo i tak robi sieke w głowie, obgaduja, dokuczaja, wysmiewaja i to często dziewczyny jeżeli np. Nie zapaliła fajka, nie lykniesz alkoholu a jedną w wieku 14 lat chłopak podobno 16 lat uprawiala seks(opowiedziała że.szczegółami co robiła i jak on wyglądał) szok,szok,szok. Ale czego się dowiedziałam później? Matka urodziła jej brata w wieku 17 lat,ma takie podejście do życia i to samo córeczka robi. Są dwie grupy jedne dzieci są wychowane na rób co chcesz a inne mimo,że rodzice interesują się i wskazują odpowiednie wzorce to i tak towarzystwo zrobi swoje Takie ku.../rewskie czasy, że seks i rozpusta jest wszędzie teledyski,gry,insta, fb. Zobacz na pudelku kobiety mające dzieci robią zdj ba fb i IG z cyckiem na wierzchu etc. Nastolatkom to imponuje. Chore czasy i chore społeczeństwo.

Gość gość
Im bardziej bedziecie pilnowac tym bardziej beda Was okłamywać i kombinować zeby spotkac sie z chlopakiem czy kolezankami... Po szkole nie bedzie mogla wyjsc to pojdzie na wagary . Niestety teraz te dzieci chca byc juz dorosli a jak trzeba to do pracy sie nie chce isc

Gość gość
chyba w tym wieku na lekcjach biologii w szkole mówią już o tym skąd się biorą dzieci?? chyba że coś mi sie pomyliło, jak rok temu moja 13-etnia siostrzenica opowiadała w domu o takiej "lekcji" na której było o komórkach jajowych i plemnikach...

Gość gość
Zaloz jej pas cnoty

Gość gość
Nie uchronisz :( Jedyna rada to porozmawiać o ewentualnych konsekwencjach w postaci ciąży, nieskończenia szkoły, porzucenia przez chłopaka, zmarnowanej młodości, chorób wenerycznych. Moim zdaniem powinna poczekać z prawdziwym seksem przynajmniej do 18, jak wtedy wpadnie to niech robi co chce. Dawanie prezerwatyw czy prowadzenie do ginekologa dają ciche przyzwolenie na seks. Poza tym warto faszerować się hormonami by jakiś nieodpowiedzialny szczyl mógł spuścić się bez konsekwencji? Młode dziewczyny są bardzo naiwne.

Gość gość
Zresztą żadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewności, minimalizuje jedynie ryzyko ciąży.

Gość Do posta wyzej
Sorry miało być kolega 14lal