Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strach przed dentystą. Fakt czy mit

Polecane posty

Gość gość

Faktycznie jest u Was tak, że się boicie iść do stomatologa? Ja wychodzę z założenia, że ma on mi pomóc i jak tylko mnie zaboli to od razu idę. Zdaję sobie sprawę, że wizyty do miłych nie należą i jeszcze ten zapach gabinetów ale czy to warto kosztem tego cierpieć?

Gość gość
Ja się boję stomatologa. Wynika to chyba z tego, że nielubimy kiedy nam się w buzi coś robi. Strach to normalny efekt obronny organizmu.

Gość gość
Ja byłem wielokrotnie. Nie ma się czego bać :)

Gość gość
A ja dla odmiany nie odczuwam strachu. Kwetsia jest tego typu, że mam zaufanego stomatologa i nigdy nie wyszedłem z gabinetu przestraszony.

Gość gość
Może po prostu nie miałeś problemów z zębami. Takie leczenie kanałowe bardzo nie miło wspominam.

Gość gość
Ja dla odmiany powiem, że leczenie kanałowe u mnie przebiegło sprawnie i nic nie bolało. Zawsze się dziwię kiedy ktoś pisze, że leczenie kanałowe to udręka.

Gość gość
Faktycznie w moim przypadku leczenie kanałowe do miłych nie należało jednak cena była mi znana – poprawienie mojego stanu zębów.

Gość gość
Ja się panicznie boję dentysty, ale jeszcze bardziej chorób zębów, więc staram się chodzić regularnie na kontrolę. Wychodzę z założenia, że im wcześniej wykryje plamkę, tym mniej bolesne będzie leczenie. Nie zmienia to jednak faktu ze juz z tydzień przed planową wizytą jestem przerażona i to przeżywam

Gość gość
Hmmm... może to faktycznie kwestia specjalisty a może i indywidualna. W każdym razie ja to przeżyłem i nie było źle.

Gość gość
Mi się dentysta od dzieciństwa źle kojarzy i ciężko mi się wybrać do gabinetu na wizytę. No chyba, że już jest tak źle, że wszystko mi obojętne. Ale to raz miałem taki przypadek.

Gość gość
No i właśnie sobie sam odpowiedziałeś – to dobry przykład, że jeżeli Cię zaczyna boleć to już i tak jesteś skazany na wizytę. A im wcześniej się umówisz to tym szybciej poradzisz sobie z problemem.

Gość gość
Gdzie się leczyłeś kanałowo?

Gość gość
Ja miałem leczenie kanałowe w gabinecie Steczko (www.steczkodentysta.pl). Serdecznie Ci ich polecam.

Gość leczeniekanalowe32
Wszystkim którzy obawiają się dentysty polecam artykuł "W jaki sposób pokonać strach przed dentystą?" znajdujący się na stronie http://www.euromarketing.com.pl/ Każdy z nas prędzej czy później będzie musiał odwiedzi stomatologa. Są i takie osoby, które zdecydowanie wolą iść później. Jednak takie „później” oznacza zwykle „za późno”, a są takie osoby, które ledwo poczują lekki ból, a już próbują uciekać. Wiadomo nie od dziś, że zabiegi nie należą do przyjemnych, ale to nie oznacza, że bolą tak aby tego nie szło wytrzymać.

Gość gość
Jaka chodziłam w dzieciństwie do stomatologa na nfz to bardzo bałam się dentysty.... a jak zaczęłam chodzić prywatnie do wszystko się odmieniło. Myślałam ze znieczulenie to konieczność i nie daję się go zawsze....a prywatnie w tym gabinecie www.maxdent.pl znieczulenie to podstawa. Z osoby niechętnej do stomatologa przemieniłam się w osobę, która z chęcią chodziła na wizyty...można ? można