Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneettee

Jak się z tym pogodzić?

Polecane posty

Gość aneettee

Nie mogę pogodzić się z przeszłością. Mam 23 lata, a ciągle borykam się z demonami dzieciństwa. Z lat dziecięcych pamiętam rzygającą matkę i ojca, który wyciąga ją za włosy z łóżka albo okłada pięściami. Teraz rodzice już nie piją ale ja nie jestem w stanie wybaczyć im tego jak wyglądały moje dziecièce lata. Czy to kiedyś minie?

Gość Martini84
Takie życie. Nie wywierasz sobie gdzie się rodzisz. Nie mam żalu do nikogo za coś podobnego.

Gość gość
Terapia pomoze ci sobie z tym poradzic ewentualnie im wybaczyc polecam bardzo sama jestem w trakcie!

Gość aneettee
Próbowałam żyć tym co jest teraz i zapomnieć o tym co było. Za każdym razem jednak wspomnienia wracają jak bumerang. Pamiętam jak mając 10/12 lat szukałam ojca po melinach, albo jak podkładałam matce wiadro do rzygania czy też chowałam resztki jaboli albo wódy. Do dziś pamiętam ucisk w żołądku, gdy wmawiałam sobie, że to tylko sen, a rano budziłam siè i wszystko zaczynało się od nowa.

Gość gość
A co teraz z Twoimi rodzicami? Nie piją bo? Przeprosili Cie za to? Rozmawiałas z nimi o tym że Cię to boli? Czy udają że nie ma tematu?

Gość aneettee
Nie piją, bo stan zdrowia im na to już nie pozwala. Pròbowałam z nimi o tym porozmawiać ale oczywiście ich zdaniem tematu nie ma.