Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

suche włosy co robic pomożcie

Polecane posty

Gość gość

Mam strasznie łamliwe i suche wlosy poleccicie jakiś preparat?

Gość gość
Ja mam suche i puszczące się włosy i najlepszym rozwiązaniem na szybko, po umyciu jest olejek 7 olejów z marionu (około 6-8 zl). Ostatnio też zaczęłam olejować włosy i stosować domowe maski. Wychodzi taniej i lepiej niż kupne preparaty, kilka fajnych przepisów jest u anwen na blogu

Gość gość
nie myć szamponem, tylko odżywką

Anwen, to włosomaniaczka.Sama kilka receptur od niej zasięgnęłam.Ważne jest też nawilżanie wewnętrzne, czyli zdrowe odżywianie.Świetnie działają surowe warzywa.Mogę jeszcze doradzić wodę kokosową.Jako wcierki i zalewam nią włosy.Niestety jestem w fazie początkującej.Nie potrafię więc znacząco określić jej wyników.Sugerowałam się informacjami, zawartymi w kosmetykach do włosów, i często jednym ze składnikiem przodującym była właśnie woda kokosowa.Unikaj produktów z alkoholem, wysuszają strukturę włókna.I jeszcze polecam olejki z bawełny, kiedyś miałam też odżywkę w roli głównej z tym składnikiem.Była doskonała.Czy cierpisz na rozdwajanie się końcówek?

Gość gość
Najlepsze jest olejowanie, oferta olejków jest bogata, musisz dobrać do swoich włosów, ale przy bardzo suchych na początek każdy wsiąknie jak w gąbke i rezultat zobaczysz juz po pierwszym użyciu. Wcieraj wieczorem i zostawiaj na noc, rano umyj delikatnym szamponem.

Gość gość
co do olejowania, odradzam przy puszących się rycynowy, bo jest gorzej. U mnie kokosowy się sprawdził

Dokładnie z olejowaniem trzeba być ostrożnym.Nie każdemu służy.Autorka musi wiedzieć jakie ma włosy.Nisko- średnio czy wysokporowate.I poprzez odwiednią diagnozę, dobrać właściwą pielęgnacje.

Ja polecam szampony i odżywki z receptury babuszki agafii czy jakoś tak :D ale i tak najważniejsze jest wcieranie, nawet tania odżywka czy maseczka, jeśli będzie wcierana we włosy kilka minut, potrafi zdziałać cuda. Jeśli chodzi o olejowanie to ja używam olejku z yves rocher nie pamiętam jak sie nazywa, ale tylko jeden mają do włosów w ofercie.

Gość gość
babuszki używałam póki co tylko maski i również polecam

Gość gość
Generalnie trzeba odrzucić szampony z SLS-ami czyli chyba wszystkie sklepowe.

Gość gość
kokosowy do suchych włosów?? a jaki do wysokoporowatych? To takie które się puszą i się łamią?

Gość berberek8
Moje jeszcze niedawno były suche, matowe i dość mocno się kruszyły. Ale kilkanaście tygodni z szamponem i odżywką biotebal dało rewelacyjny efekt. Włosy są nawilżone, mocniejsze i błyszczą. Dużym plusem jest też to, że łatwo się rozczesują na mokro po myciu. I niedawno nawet trochę nowych włosków zauważyłam.