Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZuzaT

Dogrzanie pokoju

Polecane posty

Witajcie, za kilka tygodni pojawi się na świecie mój synek. Będzie to sezon późnojesienny, czyli zimno brrrr. Mi nie przeszkadza zimno w domu. Wolę się ubrać niż przegrzewać. Ale przy maluszku powinnam mieć jednak cieplej, tym bardziej po kąpieli. W pokojach mam grzejniki, które chyba raczej mocniej nie będą grzały. Nie wiem czy sa za małe czy za słabe :( Czym dogrzewacie swoje pomieszczenia. Czy farelka jest ok? Boję się że za prąd zapłacę jak za zboże. Kolega, który jest hydraulikiem polecił mi takie wentylatorki, które montuje się pod grzejnikiem. Aliento czy Alento się nazywają. Mówił, że mało prądu ciągną ale na starcie trzeba wydać około 200 zł ( tak mi wyliczył) na zakup tego. Podpowiedzcie coś.

Gość gość
Jednak wymiana grzejników na dużo większe najwięcej by dała

Pewnie tak, ale nie teraz jak sezon grzewczy się rozpoczął i nie przy tak małym dziecku. Dlatego szukam innego rozwiązania

Gość gość
Hej , My również czekamy na synka i zainstalowalismy ogrzewanie podlogowe pod panele ktore wczesniej zdemontowalismy zamontowali nam folie grzewcza i polozyli z powrotem nasze stare panele .Zadaniem ogrzewania jest dogrzanie pomieszczenia w zimne dni a w przyszlosci synuś bedzie mial ciepla podloge w czasie zabaw, podloga nagrzewa sie w kilka minit, montaz wykonala firma Termofol takze bardzo polecam :):):)

Gość gość
W tej kamienicy na śląsku to jej raczej nie zamontują ogrzewania pod panelami. Wymienić kaloryfery na większe. Ogrzewanie na prąd tanio nie wyjdzie...

Gość gość
To grzej swoja farelka, co innego zrobisz?

Gość gość
Nie znam sie na tym ale proponuje zadzwonic do nich i na pewno cos doradza, jest to nowosc i koszty sa bardzo niewielkie:) na pewno zuzyje mniej niz farelka a komport bedzie nieporownywalny :)

Gość gość
Najwyzej dogrzejesz farelka, tym bardziej, ze zaleca sie kapac niemowleta 1-2 x w tygodniu. Nie ma codziennego przymusu kapieli.

Pozostaje inwestycja w niedrogą farelkę lub bardziej trwałe rozwiązanie np. jakiś mobilny grzejnik. Świecą w dobrej cenie np. w sferisie. Na plus możliwość przenoszenia i dogrzewania różnych pomieszczeń, zasilany sieciowo.